Ντάισελμπλουμ: Ανοιχτό ένα σενάριο Κύπρου για την Ελλάδα

Ντάισελμπλουμ: Ανοιχτό ένα σενάριο Κύπρου για την Ελλάδα Facebook Twitter
7

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο επανάληψης του σεναρίου της Κύπρου- όπου έγινε και κούρεμα καταθέσεων,- αν η Ελλάδα δεν συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις της Ε.Ε,  ο Γερούν Ντάισελμπλουμ σε δηλώσεις του σε ολλανδικό ραδιοφωνικό σταθμό. Σε μία δήλωση που θα μπορούσε να ερμηνευτεί και ως προσπάθεια για bank run ώστε να βρεθεί σε ακόμη πιο δύσκολη θέση διαπραγματευτικά η Ελλάδα, ο επικεφαλής του Γιούρογκρουπ είπε ότι το Grexit δεν είναι η μόνη λύση και ότι θα μπορούσε να επιβληθεί στην Ελλάδα ό,τι και στην Κύπρο, δηλαδή έλεγχος στη ροή κεφαλαίων και κλείσιμο τραπεζών, προκειμένου να αποφευχθεί το Grexit.

«Σκεφτείτε την Κύπρο, όπου οι τράπεζες είχαν κλείσει για κάποιο χρονικό διάστημα», είπε χαρακτηριστικά ο Ντάισελμπλουμ, σημειώνοντας παράλληλα ότι η πίεση για ρευστότητα αυξάνει κάθε ημέρα που οι συνομιλίες συνεχίζονται. Ο Ντάισελμπλουμ χαρακτήρισε την ανάκαμψη της Ελλάδας «εξαιρετική», όμως, όπως είπε, λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας φέτος θα δεχθεί ισχυρό πλήγμα. Ο επικεφαλής του Γιούρογκρουπ σημείωσε επίσης ότι πρέπει να διατηρηθεί η ακεραιότητα της ευρωζώνης, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα έχει επιβάλει ήδη μεγάλες περικοπές και πως τώρα το σημαντικό είναι να μην εκτροχιαστεί ο προϋπολογισμός.

7

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

7 σχόλια
῾Η ἀπειλὴ γιὰ κούρεμα τῶν καταθέσεων διατυπώνεται ἀπὸ τὸν Ντάισελμπλουμ γιὰ ἕναν κυρίως λόγο: γιὰ νὰ ἐνισχυθεῖ ἡ φυγὴ καταθέσεων ἀπὸ τὶς ἑλληνικὲς τράπεζες. Εἶναι ἕνας πολὺ ἀποτελεσματικὸς μοχλὸς πίεσης στὴν κυβέρνηση. Εἶναι ἐντελῶς ἀπίθανο νὰ ὑλοποιηθεῖ μιὰ τέτοια ἀπειλὴ, ἀλλὰ μόνη ἡ διατύπωσή της ἀρκεῖ νὰ παρασύρει μερικοὺς καταθέτες (μὲ καταθέσεις ἄνω τῶν 100.000 ευρώ) ἐκτός.
Όπως έγραψε κι εκείνος ο ανεκδιηγητος τύπος του ποταμιου, που εδώ τους λέμε πολιτικούς( στου οποίου το σύνθημα συμπυκνώνεται όλη η σαθρωτητα του πολιτικού συστήματος και ο αμοραλισμός των πολιτικών ως προσώπων) : "Έμπαινε Νταισελμπλουμ, έτσι δειξε τους". Πήρε αέρα και ο Ολλανδός και τώρα θέλει να μας δείξει..Αλλά αφου εμείς οι ίδιοι πασχιζουμε να βάλουμε τρικοποδιες στην προσπαθεια που γίνεται.. Κανένας Ελληνας πολιτικός δεν μπορεί μόνος του να τα βάλει με τις πολιτικές που εκπροσωπούνται αυτή τη στιγμή στην Ε.Ε ,εαν δεν έχει από πίσω του τους πολίτες ενωμένους και συνειδητοποιημένους, οτι φέρουν κι αυτοι το βάρος για το ποιο θα είναι το μέλλον της χώρας.
Λέει η κυρία στο παιδάκι « κάνε την εργασία σου διότι ειδές τι έπαθε το άλλο το παιδάκι .. του πηρά το παγωτό ..»… και το πρώτο παιδάκι την γραφεί διότι δεν πιστεύει την κυρία ….. έρχεται σύντροφοι …. σαν έτοιμοι από καιρό σαν θαρραλέοι…
ουαου ουαου ουαου!!!πειτε του πλουμ οτι εχουμε τοσα λεφτα κατω απο τα στρωματα,κ 2 τσουβαλια ριζι,ωστε κ η τραπεζες για 6 μηνες να κλεισουν κ τα σουπερ μαρκετ δεν μας νοιαζει καθολου.ΟΥΑΟΥ!!