Τσίπρας: Έχουμε εναλλακτικό σχέδιο αλλά δεν θα χρειαστεί

Τσίπρας: Έχουμε εναλλακτικό σχέδιο αλλά δεν θα χρειαστεί Facebook Twitter
SOOC
11

Έχουμε εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωση που οι δανειστές δεν ξεσφίξουν τη θηλιά αλλά δεν θα χρειαστεί να το εφαρμόσουμε γιατί θα υπάρξει λύση ως το τέλος εβδομάδας και πριν την Σύνοδο Κορυφής ή και στη διάρκεια της Συνόδου, δηλώνει ο Πρωθυπουργός.

Σε συνέντευξη του σήμερα στο Έθνος ο κ. Τσίπρας επαναλαμβάνει ότι η εποχή των μνημονίων έχει τελειώσει και ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα εφαρμοστεί μέχρι κεραίας, με τα κρίσιμα νομοσχέδια να έρχονται άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή.

«Έχουμε ενημερώσει τους θεσμούς, είμαστε ανοιχτοί στις προτάσεις τους, αλλά στην Ελλάδα ο ελληνικός λαός ψήφισε, εξέλεξε κυβέρνηση να κυβερνά», προσθέτει.

Ο Πρωθυπουργός εκτιμά πάντως ότι έχει βρεθεί κοινός τόπος συνεννόησης με τους εταίρους για τις μεταρρυθμίσεις.

Διαμηνύει επίσης ότι «η Ελλάδα δεν είναι αποικία» και ξεκαθαρίζει ότι «δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για μισθούς και συντάξεις, όπως και καμία απειλή για τις καταθέσεις στην Ελλάδα».

 «Τέτοια πράγματα, δεν πρέπει να ακούγονται ούτε για αστείο», λέει.

Ο κ. Τσίπρας σημειώνει επίσης ότι η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου ήταν ξεκάθαρη και τηρείται από την ελληνική πλευρά αλλά «πρέπει να τηρηθεί και από την άλλη πλευρά», η οποία την υπονομεύει.  «Αν νομίζουν ότι θα επιμένουν να εφαρμόσει η νέα κυβέρνηση αυτά που άφησε η κυβέρνηση Σαμαρά, λυπάμαι θα τους απογοητεύσουμε», σημειώνει.

Κάνει λόγο για την ανάγκη ενός «έντιμου συμβιβασμού» και δηλώνει ότι «η πολιτική της λιτότητας έχει αποτύχει όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη».

11

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και η Γερμανία λέει «ναι» στο να χρησιμοποιήσει η Ουκρανία δικά της όπλα

Διεθνή / Το Βερολίνο επιτρέπει στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί γερμανικά όπλα κατά στόχων στη Ρωσία

Ανησυχία για κλιμάκωση - Ο Γερμανός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι Ουκρανοί μπορούν να χρησιμοποιούν όπλα από το Βερολίνο για να πλήξουν στρατιωτικούς στόχους σε ρωσικό έδαφος
NEWSROOM
Μητσοτάκης για τον οδικό άξονα Πατρών - Πύργου: Είναι εντυπωσιακή η πρόοδος

Πολιτική / Μητσοτάκης για τον οδικό άξονα Πατρών - Πύργου: Είναι εντυπωσιακή η πρόοδος

Ο υπερσύγχρονος αυτοκινητόδρομος θα συμβάλλει στην οδική ασφάλεια και τη σύντμηση της διαδρομής από και προς τον Πύργο και την Αρχαία Ολυμπία, καθώς και στην ευρύτερη ανάπτυξη της Δυτικής Πελοποννήσου
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Η Ε.Ε. φταίει που προτεραιότητα της Ελληνικής κυβέρνησης δεν είναι οι φτωχοί και ανέστιοι αλλά οι συνδικαληστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και τα 7 Ευρώ τη μέρα για τους καφέδες τους?Ή η παλιννόστηση της ΕΡΤ και τα 300 εκατομμύρια ευρώ που μας κόστιζε το χρόνο?Λεφτά υπάρχουν για να μην πεινάει ο κόσμος, λεφτά για να ανταμείβει η κυβέρνηση τις οργανωμένες κοινωνικές ομάδες και συντεχνίες που την ψήφισαν δεν υπάρχουν.
Επειδή λίγο κούρασε αυτό με την ΔΕΗ,διαβάστε την ανακοίνωση της ΣΕΕΝ σχετικά με την ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ συλλογική σύμβαση και γιατί δεν θέλουν να την υπογράψουν αυτοί και άλλα 10 πρωτοβάθμια συνδικάτα.
Άλλα δήλωσε άλλα σκεφτόταν.Τι σκεφτόταν?Μας κυνηγάνε μέσα κι έξω να πληρώσουμε τα χρωστούμενα,στα ταμεία δεν υπάρχει σάλιο,ακόμα και το ΕΣΠΑ η Ευρώπη το πάγωσε άλλα θα πούμε πως θα βρούμε λύσεις και λεφτά υπάρχουν γιατί αυτό αρέσει να ακούγεται.Μπορεί να έταξα σε όποιον μιλάει ελληνικά αλλά και όσους μιλάνε σπαστά ελληνικά παροχές και δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο να γίνουν αυτά που υποσχέθηκα γιατί από λεφτά είμαστε στον πάτο και τα έσοδα πάνε κατά διαόλου αλλά θα πω ότι θα εφαρμόσουμε το πρόγραμμα μας μήπως και κανένας το πιστέψει.Επίσης το ξεβράκωμα της διαπραγμάτευσης θα το ονομάσω συμβιβασμό,την τρόικα θεσμοί και για τον έλεγχο που θα μας κάνουν κάθε τρεις και λίγο οι Εταίροι εγώ θα πω η Ελλάδα δεν είναι αποικία. ΔΟΞΑΣΤΕ ΜΕ..
Ο αναμορφωτής της Ευρώπης που ανακάλυψε μάλιστα ότι ριζοσπαστισμός σημαίνει επιστροφή στις ρίζες (συνέντευξη Κ. Γαβρά στο Βήμα) έχει όχι plan B αλλά Plan Γάμα (και δυστυχώς θα το εφαρμόσει και στους βλάκες που τον ψήφισαν).
φρανκφουρτη.εγω πηγα γερμανια κ παω συνεχεια ......κ βλεπω υπαρχει πολυ δουλεια εκει για ολους!!!!βλεπω νεους παιδια 20 χρονων να παιρνουν δυο χιλιρικα μισθο.βλεπω την βενζινη 15 λεπτα κατω απο οτι εχει στην αθηνα,για να μην συγκρινω με αλλες περιοχες τις ελλαδας, θα παθετε σοκ......ερχομαι εδω κ βλεπω συγκεκριμενα προιοντα πρωτης αναγκης γαλα κ.τ.λ. ιδιας εταιριας στην μεγαλυτερη αλυσιδα σουπερ μαρκετ στην ελλαδα να εχουν διπλασια τιμη κ μενω μακακ@ς!!Ποιο φθηνα απο οτι εδω, τα μπαρ,καφε,κ τα φαγαδικα...μονο το ενοικιο ειναι υψηλο.Τα μμε σερβιρουν κουτοχορτο για να περνουν ποιο ευκολά τα μετρα τα λαμογια κ το καταπινουμε αμασητο.θελω φορους ενφια μνημονια ανεργια αυτοκτονιες,να μου παρουν κ το σπιτι αμα λαχει ,αρκει μην βγουμε απ το ευρω ρε αδερφακι μου.Αυτη ειναι ΚΑΤΑΝΤΙΑΑΑΑΑ.Ξερω ειναι δυσκολο για καποιους να χωνεψουν την κοροιδια 15 χρονων οπως κ για μενα)αλλα ειτε σας αρεσει ειτε οχι....ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΚΡΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.
απορω ειλικρινα πως τα βλεπεις ολα φτηνοτερα...εγω οσες φορες πηγα γερμανια αλλα και αγγλια γαλλια ισπανια ολα ειχαν διπλασια τιμη απο την ελλαδα στην ιταλια μονο ειδα τιμες ιδιες με ελλαδα...η εισοδος στο ευρω ηταν μεγαλο λαθος αλλα η εξοδος μεγαλυτερο εκτος αν θεωρεις πιθανο οτι θα βγουμε με την ιδια ισοτιμια και πως οι τιμες θα ειναι οπως παλια (1 κιλο ψωμι ειχε 70δρχ και τωρα 0,70Ε , μετα την εξοδο θα στοιχιζει παλι 70δρχ ή 200δρχ?)
Κάποια είναι πιο φτηνά, όντως, όπως τα γαλακτοκομικά. Αλλά και άλλα είναι πιο ακριβά. Και επίσης, στην Γερμανία του 2015, υπάρχουν και μερικά εκατομμύρια εργαζόμενοι του μισού μεροκάματου, ενώ οι υπόλοιποι αναρωτιούνται γιατί πρέπει να παίρνουν σήμερα τους ίδιους μισθούς με το 1990. Και είναι να αναρωτιέσαι, γιατί γίνεται αυτό στην παντοδύναμη οικονομικά Γερμανία των θεαματικών πλεονασμάτων. Μάλλον όμως, αυτά δεν τα βλέπεις...
έχει ιδέα τί υπέγραψε στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου ή έχει την εντύπωση οτι βαφτίζοντας την τρόικα "θεσμούς" και το μνημόνιο "συμφωνία" η ευρώπη θα μας δώσει τσάμπα χρήμα;
Μάλιστα μετά το βιβλίο του Γιάννη και η πρώτη συνέντευξη του πρωθυπουργού πάει σε εφημερίδα του γνωστού μεγαλοεργολάβου που καταγγέλαμε μανιασμένα!Φίλοι οι άνθρωποι είναι νεοπασόκοι. Είναι φως φανάρι. Το μόνο που ξέρουν είναι το Know How του Αντρέα, πάμε έξω να πάρουμε το πακετάκι να δώσουμε στον κόσμο και να παρτάρει η ελληνική διαπλοκή. Στήνουν πελατειακό κράτος, ΕΝΦΙΑ στα μοναστήρια δεν βάζουν, με τις καταθέσεις στην Ελβετία λένε οι Ελβετοί δεν ασχολούνται...