Μήπως μιλάς, ενώ πρέπει να ακούς;

Μήπως μιλάς, ενώ πρέπει να ακούς; Facebook Twitter
25

________________
1.

"(Γεια σου. Τι κάνεις ?- πολυκατι
Έβαλα ρεβίθια να βράζουνε, σκούπισα λίγο την αυλή, δεν τίναξα τα χαλιά γιατί κοιμάται ο Αντωνάκης, καθάρισα χόρτα για αύριο, έπαιξα λίγο Halo και τώρα συνεχίζω το πλεκτό μου. Εσύ;)

εγώ είμαι ο αντωνάκης και θα έλεγα αφού καθάρισες τα χόρτα να τα τρώγαμε σήμερα μαζί με τα ρεβύθια. Τι θα κάνεις το απόγευμα?
" - πολυκατί

Ένας είναι ο Αντωνάκης και δεν είσαι εσύ.

________________
2.

βαριέσαι καμιά φορά να απαντήσεις στις ερωτήσεις μας ? – σούστα

Δε βαριέμαι, αλλά όταν βλέπω για χιλιοστή φορά το «εγώ ερωτεύτηκα, γιατί δεν ανταποκρίνεται» δεν ξέρω πλέον τι άλλο να πω.

________________
3.

"Αγαπητη Α-Μπα,

Έχεις κάποια μανία με την Ιαπωνια? Όλο φώτο απο την Ιαπωνία βλέπω..." – Αχιλλεας

Μάλλον τυχαίο ήταν.

________________
4.

Έμαθα ότι οι γονείς κάποιων φίλων μου είναι στη Λίστα Λάγκαρντ. Όταν και αν μου το αναφέρουν τι λέμε σε τέτοιες περιπτώσεις; - firstworldproblems

Δε νομίζω ότι θα σου το αναφέρουν. Αλλά και τι έγινε; Δε σημαίνει απαραίτητα κάτι – εκτός του ότι ίσως έχουν λεφτά, που μάλλον το ήταν έτσι κι αλλιώς γνωστό.

________________
5.

Οι Αμερικάνοι είναι "αμερικανάκια¨ ή αυτό είναι ένα πανάρχαιο troll. Στα ελληνικά τώρα: είναι τόσο αφελείς και ευκολόπιστοι ή το παίζουν για να πιάνουν "αμερικανάκια" τους "έξυπνους".- αμερικανάκι

Η Αμερική έχει πολιτισμικά τόση συνοχή όσο και η Ευρώπη, αλλά οι Αμερικανοί έχουν καταφέρει να συντηρούν μια ενιαία δημοκρατία με έναν και μόνο πρόεδρο. Συνολικοί χαρακτηρισμοί για λαούς πενήντα πολιτειών όπως καταλαβαίνεις είναι τελείως κενοί.

________________
6.

Γιατί πάντα οι γύρω μας δεν είναι πρόθυμοι να ''συγχωρέσουν'' ένα λάθος μας όταν υποτίθεται πως κάνουμε τα περισσότερα πράγματα σωστα; Έδωσα πέρυσι Πανελλήνιες, έβγαλα πολύ χαμηλότερα μόρια από εκείνα που περίμενα, πέρασα σε άλλη σχολή από τις πρώτες επιλογές μου και τώρα ξαναδίνω. Παρ' όλα αυτά, χωρίς να με έχουν πιέσει οι γονείς μου για την απόφαση αυτή, κάθε φορά που συζητώ μαζί τους ή με συγγενείς, νιώθω πως πρέπει να απολογούμαι για το ότι δεν πέτυχα αυτό που έπρεπε. Μήπως τελικά είναι καλό να έχεις σκαμπανεβάσματα; - Αλέξανδρος


Οι Πανελλήνιες είναι ένα απάνθρωπο, ψυχρό και εξοντωτικό σύστημα που στόχο έχει να κάνει ό,τι μπαίνει κιμά και να βγάλει καλούς παίκτες, αμφίβολης προθυμίας φοιτητές και άπειρες ματαιωμένες προσδοκίες. Θυμάμαι αυτές τις χρονιές με απόλυτη φρίκη και συμπονώ όλα τα παιδιά από τα βάθη της ψυχής μου. Μην απολογείσαι, μην δικαιολογείσαι, μην ανοίγεις συζητήσεις με τρομοκράτες. Το ζήτημα δεν είναι να πετύχεις στην πρώτη σου επιλογή - δεν είναι αγώνες αλόγων, η ζωή σου είναι! Το ζήτημα είναι αν η πρώτη σου επιλογή είναι όντως η κατάλληλη για σένα. Αλλά έτσι όπως είναι το σύστημα, πού να ξέρεις...

________________
7.

Μου αρέσει στα μπισκότα με γέμιση να αφαιρώ τη μια όψη, να τρώω -κάνοντας δοντιές- την κρέμα και να τρώω την άλλη όψη! Σε σένα; - biscotakias

Δεν τρώω μπισκότα, αλλά ακούγεται ωραία μέθοδος.

________________
8.

"Μήπως ξέρεις γιατί δίνουν συνεχώς γυναικεία ονόματα στις καταιγίδες?
Λες να θέλουν να προειδοποιήσουν όλα εμάς τα αφελή αγοράκια για το τι μας περιμένει?
Και επιπλέον, είναι φαινόμενο του σύγχρονου κόσμου(λόγω κλιματικής αλλαγής) ή υπήρχε ανέκαθεν?
thanks in advance. "- Ψιλοπερίεργος


Για να μην γίνονται τόσο χαριτωμένες ερωτήσεις όπως το «μήπως για να προειδοποιήσουν τα αφελή αγοράκια» (δεν σε προειδοποίησε η μαμά σου;) από το 1979 και μετά δίνονται στους τυφώνες διαδοχικά γυναικεία και αντρικά ονόματα.

H δεύτερη ερώτηση είναι ζήτημα διαμάχης εδώ και χρόνια. Google it.

________________
9.

Αγαπητή μου, αυτή τη φορά έχω ερώτηση: Γιατί όταν μια γυναίκα έχει νεύρα ή μιλάει πολύ ή γενικότερα έχει μια υπέρ το δέον ένταση ο αυτόματος χαρακτηρισμός κάποιων είναι: "αγάμητη"? Οκ στη βικτωριανή εποχή οι γυναίκες έπασχαν από υστερία επειδή οι συνθήκες τις ανάγκαζαν να μην κάνουν σεξ. Πλέον όταν μια γυναίκα θέλει να κάνει σεξ, απλά το κάνει. Και πολύ εύκολα! Επίσης υπάρχει & ο αυνανισμός! Οπότε γιατί όλοι καταλήγουν σ' αυτό το συμπέρασμα? Σε μερσώ! Είσαι καψουράκι! – popthecherry

Θαυμάσια! Είμαστε στο 2012 και ακόμα συζητάμε για τις εξωφρενικές θεωρίες του 19ου αιώνα. Δεν ξεριζώνονται με τίποτα αυτές οι κατινίστικες, εμετικές εξηγήσεις που κλείνουν το μάτι σε ξαναμμένους εξυπνάκηδες. Όσο κι αν μαλλιάζει η γλώσσα των σύγχρονων επιστημόνων.

Οι περισσότερες γυναίκες στη βικτωριανή εποχή γεννούσαν από τα 15 τους 15 παιδιά, τα μεγάλωναν στα κρύα, στην πείνα, στις αρρώστιες και στην φτώχεια, ήταν έρμαια των αντρών τους, αν έμεναν χήρες η μοναδική τους λύση ήταν η πορνεία επειδή δεν είχαν κληρονομικά δικαιώματα, δεν ψήφιζαν και πέθαιναν στα 40 τους. Οι ελάχιστες πλούσιες της εποχής παρίσταναν τις αδύναμες, τις εύθραυστες και τις υστερικές επειδή αυτό ήταν το γυναικείο πρότυπο της τάξης τους.

Ξέρεις τι παθαίνεις αν δεν κάνεις σεξ; Τίποτα.


________________
10.

Άκου 'Α,μπα;', είδα μια εικόνα πριν λίγες μέρες που έλεγε κάτι σαν "I'm not the type of girl guys fall in love with" και το σκεφτόμουν πολύ, όντως αν κοιτάξω την όλη ερωτική πορεία μου, μάλλον θα βγάλω ένα τέτοιο συμπέρασμα...Λες; Τι να φταίει; - Ελπίδα


Αυτές που τις ερωτεύονται όλοι τελικά δεν τις ερωτεύεται κανένας. Και το μυρμηγκάκι θα βρει το μυρμηγκάκι του. Άσε τα στιχάκια και τα πρότυπα, κοίτα να βρεις το δικό σου μυρμηγκάκι.

________________
11.

"Αγαπητή Α,μπα!

Σαν άτομο απολαμβάνω τις φιλοσοφικές συζητήσεις. Κυρίως αναζητώ τις απόψεις των άλλων για ζητήματα που με απασχολούν, μιας και θεωρώ ότι είναι καλό να ρίχνουμε φως στα προβλήματά μας από πολλές πλευρές. Αυτό που συναντώ τελευταία σε κάποιους φίλους που θεωρώ ώριμους είναι ότι αποφεύγουν να εκφράσουν άποψη, ενώ αντίθετα, άλλοι, άγνωστοι, φαινομενικά λιγότερο «φιλοσοφημένοι» (αν μου επιτρέπεις να τους χαρακτηρίσω έτσι), και συχνά νεώτεροι, εκφράζονται πιο ελεύθερα.

Πιστεύεις ότι αυτό συμβαίνει γιατί οι γνωστοί μου αυτολογοκρίνονται και αποφεύγουν να πάρουν θέση επειδή δεν θέλουν να με στεναχωρήσουν; Μήπως γιατί τελικά η ηλικία και η τριβή με τη κοινωνία δεν συνεπάγονται και την πνευματική ωρίμανση; Ή μήπως γιατί θεωρούν ότι σε κάποια ζητήματα τις απαντήσεις πρέπει να τις ανακαλύπτουμε μόνοι μας; Το πρώτο και το τρίτο μου φαίνονται μάλλον απίθανα, μιας και από τη στιγμή που απευθύνομαι σε αυτούς, δεν ζητώ να μου χρυσώσουν το χάπι, και επίσης, ζητώ βοήθεια επειδή δεν τα έχω καταφέρει ως τώρα από μόνος μου.

Α! Ή μήπως γιατί... σκαλίζω τα πράγματα περισσότερο απ' όσο χρειάζεται; (Και φτάνω στο σημείο να ρωτώ μιαν άγνωστη στο Διαδίκτυο, καλή ώρα όπως τώρα;)

Και για να περάσω στα κομπλιμέντα... Μου αρέσεις γιατί συστήνεις στον κόσμο να διαβάζει. Αυτό. Μόνο αυτό." – Σαλτσοδέτης

Δεν σου περνάνε από το μυαλό ενδεχόμενα όπως – να φαίνεσαι αμαθής, ημιμαθής, με έπαρση ή αφέλεια, και να τους κάνεις να σκέφτονται «τι να του λέω τώρα;»
Μήπως μιλάς, ενώ πρέπει να ακούς;
Μήπως τους κάνεις να βαριούνται;
Μήπως από λεπτότητα δε σε βάζουν στη θέση σου;

Εγώ στη θέση σου αυτά θα σκεφτόμουν πρώτα – και όχι ότι είμαι ο Χριστός στο Ναό της Ιερουσαλήμ που προκαλεί τους σοφούς.

________________
12.

Πώς βρίσκεις πάλι τον εαυτό σου όταν τον έχεις χάσει; - ;;;

Ψάξε εκεί στο βάθος του ψυγείου, έχει πολλούς.

25

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

10 σχόλια
Κούρτσιο, πίσω απο το φροζεν γιογκουρτ ψάξε.Μετά δοκίμασε και ανάμεσα στα μαξιλάρια του καναπέ. Άν δε βρεις το νόημα ή το χαμένο σου εαυτό, σίγουρα θα βρεις κάνα 2 ευρο.
φάε το φρόζεν γιόγκουρτ, πλύνε τον κεσέ, πήγαινε μια βόλτα στο λιβάδι να χαζέψεις τον ουρανό, βρες και κόψε 4-5 κυκλάμινα, βάλτα στον κεσέ με νερό KAI γλύτωσε 2 ευρώνια να τα φας στα McDonalds!
Επιτέλους ,ένα ολόκερο ποστ χωρίς «εγώ ερωτεύτηκα, γιατί δεν ανταποκρίνεται;» !!! (αν και η ερώτηση 10 προς στιγμήν με τρομοκράτησε) Είδαμε μια άσπρη μέρα με ενδιαφέρονται ερωτήματα!
#6 μην ρωτας κανεναν και απεφυγε να μιλας γιαυτο.μονο κακο σου κανει να μιλας με ανθρωπους που δεν σου τονωνουν το ηθικο σαυτη τη φαση που ειναι σημαντικη για σενα και μονο.μου τυχε και μενα να δωσω δευτερη φορα πανελλαδικες και την πρωτη μετα την αποτυχια δε ξερεις τι ακουσα, και δεν εφταιγα κιολας επαιρνα φαρμακευτικη αγωγη που δυστυχως προκαλουσε παρενεργειες.παρολα αυτα απετυχα παταγωδος για τους γονεις μου και δεν ηθελαν να δωσω και δευτερη φορα. ευτυχως δεν τους ακουσα. καλη επιτυχια!
Αγαπητή Α, μπα!Σχετικά με τις απαντήσεις σου στο 11:Όλες οι θέσεις σου έχουν ή είχαν μικρή ή μεγάλη δόση αλήθειας, ιδιαίτερα κατά το παρελθόν, όταν ήμουν αρκετά νεότερος. Όπως συμβαίνει συχνά κατά τη νιότη μας, πίστευα ότι «κρατούσα τον ταύρο από τα κέρατα», τουλάχιστο σε κάποιους τομείς.Παρατηρώ ότι στη πλειονότητα των ερωτήσεων μου προς εσένα, ρίχνω έμμεσα το φταίξιμο στους άλλους, ενώ εσύ θίγεις ζητήματα που αφορούν τη δική μου πλευρά. Ακριβώς γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο αναζητώ και τις γνώμες των άλλων, και η συνεισφορά σου ήταν σημαντική.Έχοντας αναγνωρίσει το πρόβλημα, υποθέτω ότι κάνω σαφές στους φίλους μου (χωρίς να το απαιτώ ευθέως) ότι αναζητώ εναλλακτικές απόψεις, όπως αυτές που έδωσες στην απάντησή σου. Αλλά μάλλον κάνω λάθος, και ίσως άθελά μου να τους φέρνω σε δύσκολη θέση. Άλλωστε οι φίλοι έχουν υψηλότερες ανοχές στα δικά μας ελαττώματα. Αντίθετα, άνθρωποι που μόλις μας γνωρίζουν, ενδεχομένως να είναι πιο ευθείς, και εμείς ταυτόχρονα πιο συγκρατημένοι. Οπότε είναι και οι δυο πλευρές ευχαριστημένες. (Δηλαδή εγώ λαμβάνω τη ζητούμενη ευθύτητα, ενώ σέβομαι τα όρια του άλλου).Να λοιπόν μερικά συμπεράσματα από τον σύντομο διάλογό μας: 1) Είναι σημαντική η συναναστροφή με νέους ανθρώπους (Αναζήτηση νέων ορίων).2) Η σιωπή των φίλων ενδεχομένως να λέει πολλά. (Ξεπέρασα τα όριά τους, «σιωπηλή διαμαρτυρία» εκ μέρους τους.)3) Ας έχουμε κατά νου πως τα δικά μας όρια ήδη να υπερβαίνουν κατά πολύ τα όρια του απέναντί μας. Ας ξανοιγόμαστε σιγά-σιγά και με επιφύλαξη. Καλύτερα να οδηγεί αυτός/αυτή από το να τον «σέρνουμε» εμείς.4) Εφόσον υπάρχουν διαθέσιμοι φίλοι για ανάλογες αναζητήσεις, ας τις κάνουμε με αυτούς. (Τα όρια έχουν τεθεί με τον ιδανικό τρόπο μεταξύ μας.)Πάντως πραγματικά θα ήθελα να ακούω τις προτάσεις από ορισμένους δικούς μου ανθρώπους που θεωρώ ότι έχουν εμπειρία και βαρύτητα γνώμης, σε αφηρημένα ζητήματα και όχι για θέματα που ενδέχεται να τους/τις φέρουν σε δύσκολη θέση.Και πάλι σε ευχαριστώ για τον σύντομο διάλογό μας. Ευελπιστώ να είναι χρήσιμος και στους αναγνώστες σου.Με τιμή,Σαλτσοδέτης