Μαργαρίτα και Γιώργος αντιδρούν έντονα στα δημοσιεύματα περί εμπλοκής στη λίστα Λαγκάρντ

Μαργαρίτα και Γιώργος αντιδρούν έντονα στα δημοσιεύματα περί εμπλοκής στη λίστα Λαγκάρντ Facebook Twitter
18

Έντονη ήταν η αντίδραση, τόσο της Μαργαρίτας Παπανδρέου, όσο και του Γιώργου Παπανδρέου, στο δημοσίευμα του Βήματος, σύμφωνα με το οποίο η Μαργαρίτα Παπανδρέου εμπλέκεται στη λίστα Λαγκάρντ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα υπό τον τίτλο «Το ΣΔΟΕ μαδάει τη Μαργαρίτα», που επικαλείται καταθέσεις ανθρώπων του ΣΔΟΕ, βρίσκεται πίσω από την κατάθεση των 500 εκατομμυρίων που εμφανίζεται να ανήκουν στην ιδιωτική υπάλληλο Μαρία Παντελή, εργοδότης της οποίας ήταν ο Σάμπι Μιονί, διαχειριστής κεφαλαίων.

Μαργαρίτα Παπανδρέου και Γιώργος Παπανδρέου αντέδρασαν έντονα στα δημοσιεύματα προαναγγέλλοντας προσφυγή στη δικαιοσύνη. Η μητέρα του πρώην πρωθυπουργού τονίζει ότι «παρά τα χτυπήματα, το όνομα Παπανδρέου ζει», ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρει στη δήλωση του ότι τα δημοσιεύματα στοχεύουν εκείνον αλλά «αποκαλύπτουν εαυτούς» και «κατεστημένα συμφέροντα» που ο ίδιος πολέμησε.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Παπανδρέου:

«Τα δημοσιεύματα στα οποία παραπέμπουν πρωτοσέλιδοι τίτλοι των εφημερίδων ΒΗΜΑ και ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, στα φύλλα της 2ας Δεκεμβρίου 2012, είναι προφανές ότι στοχεύουν εμένα και την πολιτική που άσκησα απέναντι σε πάσης φύσεως πολιτικές και ιδιοτελείς σκοπιμότητες. Παλεύοντας για μια Ελλάδα παραγωγική και ελεύθερη από δουλείες, από πελατειακές αντιλήψεις, νοοτροπίες και συμπεριφορές. Παλεύοντας απέναντι σε ό,τι μας οδήγησε στην Ελλάδα του 2009.

Πρόκειται για μια χυδαία επιχείρηση, η οποία προωθείται από όσους "άκουσαν", όσους διοχέτευσαν και τελικώς όσους δημοσιεύουν -και με τον τρόπο που το κάνουν- φήμες χωρίς στοιχεία, χωρίς προηγούμενη έρευνα.

Όμως, αποκαλύπτουν εαυτούς. Όλοι πλέον καταλαβαίνουν ότι συγκεκριμένα κατεστημένα συμφέροντα, που παρασιτούν εις βάρος της χώρας, σχεδιάζουν και υλοποιούν συστηματικές επιχειρήσεις συκοφαντίας εναντίον μου.

Προφανώς, επειδή φοβούνται πως ό,τι και να κάνουν, όποιο ψέμα και να πουν, όσο και να με χτυπήσουν, θα με βρίσκουν σταθερά απέναντι τους. Ότι δεν θα με λυγίσουν. Καλά κάνουν και φοβούνται».

Αναλυτικά η δήλωση της κ. Μαργαρίτας Παπανδρέου:

«Oι υπεύθυνοι των εφημερίδων ΒΗΜΑ και ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, έχουν την εμπειρία να γνωρίζουν ότι, όφειλαν να μου υποβάλουν μια απλή έστω ερώτηση, να διερευνήσουν την υπόθεση πριν δημοσιοποιήσουν οτιδήποτε. Να παρουσιάσουν λόγο και αντίλογο. 'Ανανδροι, ανήθικοι, δεν το έπραξαν.

Είναι δυνατόν να δημιουργούνται πρωτοσέλιδα με βάση το ψέμα και την διαβολή; Γιατί τόσα ψέματα; Γιατί τόσες επιθέσεις; Ίσως επειδή δεν υπέκυψε ποτέ η οικογένειά μου στις επιδιώξεις και στα ισχυρά κατεστημένα συμφέροντα του τόπου.

Δεν έσκυψε ποτέ σε εκείνους που μου επιτίθενται σήμερα. Ίσως επειδή παρά τα κτυπήματα τόσους μήνες τώρα, το όνομα Παπανδρέου ακόμη ζει. Σημειώνω με περηφάνια ότι και οι τρεις πρωθυπουργοί - Γεώργιος, Ανδρέας, Γιώργος - συγκρούστηκαν με τα παρασιτικά κατεστημένα συμφέροντα. Θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε με μεγαλύτερη πίστη στις αρχές μας, τις αξίες μας, στη δημοκρατία.

Εμείς αγωνιστήκαμε, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε και θα αγωνιζόμαστε για όλα αυτά. Εκείνοι, συνεχίζουν να πωλούν σε λαδωμένα φύλλα την Πατρίδα και τη Δημοκρατία. Από δω και μπρος η Δικαιοσύνη θα έχει το λόγο».

18

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

Πολιτική / Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

O Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα κυρώσει στη Βουλή τα υπόλοιπα Μνημόνια Συνεργασίας αν δεν αλλάξουν στάση τα Σκόπια
NEWSROOM
Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η Νέα Δημοκρατία, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Ευρωεκλογές 2024 / Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η ΝΔ, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Τόσο περισσότερα θα μπορούμε να διεκδικήσουμε στην Ευρώπη, σε μία δύσκολη γεωπολιτικά συγκυρία όπου η φωνή μας πρέπει να ακούγεται ισχυρή, δήλωσε ο πρωθυπουργός
NEWSROOM
Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διαφορετικές τιμές από τις πολυεθνικές

Πολιτική / Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διαφορετικές τιμές από τις πολυεθνικές

Δεν θα κυρώσουμε τα μνημόνια της Συμφωνίας των Πρεσπών, αν δεν πειστούμε πως η Βόρεια Μακεδονία τη σέβεται - Έχουμε αφήσει πίσω μας την ένταση και συζητούμε χωρίς το δάχτυλο στη σκανδάλη, δήλωσε ο πρωθυπουργός για την Τουρκία
NEWSROOM
Μητσοτάκης για νέο νοσοκομείο Κομοτηνής: «Θα εξυπηρετεί χριστιανούς και μουσουλμάνους»

Πολιτική / Μητσοτάκης για νέο νοσοκομείο Κομοτηνής: «Θα εξυπηρετεί χριστιανούς και μουσουλμάνους»

Το νέο γενικό νοσοκομείο στην Κομοτηνή θα έχει δυναμικότητα 165 κλινών και θα αντικαταστήσει το «Σισμανόγλειο», ένα από τα παλαιότερα εν λειτουργία νοσοκομεία στη χώρα
NEWSROOM

σχόλια

14 σχόλια
kiss my funnyΑπό πότε είναι φασισμός να λέει κάποιος ελεύθερα τη γνώμη του, ενώ είναι εξυπνάδα να αμολάει συκοφαντίες χωρίς αποδείξεις;robin hoodΔεν μου το κάνεις πιο λιανά να το καταλάβω; Τι υποψιάζεσαι ότι είμαι ρε μεγάλε;
Φασισμός δεν είναι να λες ελεύθερα τη γνώμη σου, φασισμός είναι να προσπαθείς να την επιβάλλεις απαντώντας σε κάθε σχόλιο λες και κατέχεις αποδείξεις για τα πάντα.Μιλάς για αποδείξεις; Πλάκα κάνεις; Βούηξαν τα κανάλια για τα CDS και η υπόθεση (με τις αποδείξεις) είναι στα χέρια της δικαιοσύνης. Η χρηματοδότηση προς τον αδερφό του είναι επίσης αποδεδειγμένη, το φούσκωμα του ελλείματος επίσης. Τι άλλο θες; Να σου προσκομίσουν τα αποδεικτικά έγγραφα στο σπίτι; Συκοφαντία για να μαθαίνεις, είναι να κατηγορείσαι για πράγματα που δεν ισχύουν ή δεν υπάρχουν αποδείξεις, όχι όταν αποδεδειγμένα ισχύουν.
Aristogeton παιδί μου, ψυχραιμία, μην εκνευρίζεσαι. Η εμπάθεια πάντως, που παραδέχεσαι ότι έχεις, δεν είναι καθόλου καλός σύμβουλος. Σε μπερδεύει και τη μια αφήνεις υπονοούμενα ότι είμαι καμμένη και κατακαϋμένη και αμέσως μετά μιλάς για εξυπνάδα, γατοσύνη και "κουμάντο". Πάντως, σιγά σιγά βρήκαμε ένα κοινό σημείο. Απεχθανόμαστε σφόδρα και οι δυο τον Καμμένο. Αν απεχθάνεσαι το ίδιο τον Τσίπρα και τον Σαμαρά, θα βρούμε και άλλα κοινά σημεία.
@aristogetonΘα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα (αν και προβλέψιμη) η αντίδραση της Λήδας αν το δημοσίευμα του Βήματος αφορούσε τον Τσίπρα ή κάποιον πρύτανη... Ούτε ψύλλος στον κόρφο τους!
Αγαπητέ mentora,δεν συνηθίζω να ξεφωνίζω κάποιον για υποτιθέμενα οικονομικά σκάνδαλα με ενδείξεις του στυλ "κάποιος είπε ότι μπορεί να έγινε κάτι από τον τάδε". Ούτε με τις διαδόσεις για τον λατρεμένο πρύτανη Μυλόπουλο και την τουαλέτα του δεν ασχολήθηκα, γιατί αν δεν υπάρχουν ατράνταχτες αποδείξεις, το θεωρώ πολύ φτηνό να κατηγορείται κάποιος στο διαδίκτυο από ανώνυμους. Η κριτική μου μπορεί να είναι για σένα προβλέψιμη όταν αφορά πολιτικούς για την άσκηση εξουσίας και για τους πρυτάνεις για την ασυδοσία των πανεπιστημιακών τους καθηκόντων.
Εντάξει Λήδα, το καταλάβαμε, την οικογένειά σου την βόλεψε στο δημόσιο το ΠΑΣΟΚ. Επίτρεψέ μας να έχουμε άποψη για το θέμα, έλεος! Τι φασισμός είναι αυτός; Ε όχι και να μας λες ότι κατηγορείται άδικα ο Γιωργάκης ενώ αποδεδειγμένα φούσκωσε το έλλειμα για να μας βάλει στο ΔΝΤ, που αποδεδειγμένα αγόραζε ο αδερφούλης του CDS ποντάροντας στη χρεωκοπία της χώρας, που αποδεδειγμένα χρηματοδοτούσε με τα χρήματά μας τον αδερφούλη του για τη δήθεν πράσινη ανάπτυξη. Ξύπνα, φτάσαμε!
Έχω βάλει στα αγαπημένα το άρθρο, μόνο και μόνο για κάποια σχόλια. Θέλω να δω, αν, όταν και αν σκάσει κάτι παρόμοιο για κάποιο άλλο κόμμα, θα υπάρξουν παρόμοια σχόλια υποστήριξης των θιγόμενων . . . Παρεμπιπτόντως το όλο ζήτημα είναι άθλιο, ακριβώς επειδή δημιουργεί εντυπώσεις την ίδια στιγμή που οι ισχυρισμοί δεν αποδεικνύονται και ως βασικό επιχείρημα ( από την αρχή, όχι στη LIFO ) ήταν το " όχι εμείς, το ΣΔΟΕ ".
Όχι καλό μου παιδί, δεν χρειάζεται να λέγομαι Παπανδρέου για να αντιδράσω σε ανοησίες και συκοφαντίες. Απλά, προσπαθώ να σκέφτομαι, να κρίνω και να βγάζω σωστά συμπεράσματα πριν μιλήσω για οποιονδήποτε. Δεν τα καταπίνω όλα αμάσητα και δεν πετάω λάσπη ούτε στον χειρότερο εχθρό μου χωρίς αποδείξεις.
Ωραία! Ας αναλωθούμε τώρα για τα επόμενα 32 χρόνια σε κουτσομπολίστικου τύπου δημοσιεύματα,μύχιους θαυμασμούς και ζηλόφθονου τύπου σκέψεις του τύπου 'μα καλά του π..../ την π... πως τόκανε?'Ο κάθε λαός έχει το όπιό του.
Ο θεμος ειναι αυτός που πιάστηκε με τα λεφτά στις βαλίτσες στα σύνορα με την Ελβετία ε? και μετά λέμε ποιον είχε η λίστα της μουρλης. Το συγκρότημα δολ του ψυχαρη και της διαπλοκης μιλάει για διαπλοκή. Το ΣΔΟΕ έχει πατάξει την φοροδιαφυγή και τώρα που ξελασκαραν απο την πολύ δουλεια άρχισαν και τα κουτσομπολιά στους διαδρόμους (μουπε ένας φίλος που εχει ενα γνωστο που δουλεύει στην Γαλλία που ....) και εμείς τα ζώα θα πρέπει να τα κατα πίνουμε άμασητα ?
Ειτε ισχυει η πληροφορια ειτε δεν ισχυει, το εντελως αμοραλ στην υποθεση ειναι οτι την καταγγελια την κανει ο Θεμος Αναστασιαδης!Ο Οσο για τον Ψυχαρη, παραμενει ο τελευταιος τεχνιτης στο ειδος του.
αυτή η Μαρία Παντελή, όποιον και να κρύβει, δεν θα φορολογηθεί;550 εκατομμύρια με 40% είναι 220 εκατομμύριατο πολυτεκνικό επίδομα που κόβεται είναι 100κάτι!
Όντως ένας υπάλληλος του ΣΔΟΕ είπε σε έναν άλλον κάτι χωρίς φυσικά αποδείξεις, μετά ο άλλος το μετέφερε σε κάποιον άλλον κ.ο.κ.Απ' αυτή την άποψη δεν φταίει το Βήμα και ο τίτλος του είναι σωστός: Το Σδόε μπλέκει τη Μαργαρίτα. (Έστω κι αν δεν πρόκειται για το ίδιο το Σδόε, ή κάποιον επίσημο του Σδόε.)Έχει ενδιαφέρον πάντως το ότι όσο ο ΔΟΛ δεν παίρνει τα δάνεια που του αρνήθηκε και ο ΓΑΠ ξεθάβει ό,τι μπορεί να θυμηθεί (όπως με την απολαυστική κόντρα του Ψυχάρη με τον Απόστολο Κακλαμάνη) ή βάζει στην εφημερίδα σού'πα μού'πες ειδήσεις από κουτσομπολιά υπαλλήλου του Σδόε, που μέχρι να ερευνηθούν δεν θα είχαν καμία θέση σε σοβαρή εφημερίδα. Έχοντας πει αυτά, ελπίζω να δωθούν δάνεια στον ΔΟΛ γιατί δουλεύουν σπουδαίοι άνθρωποι εκεί. Αρκεί να μην παρθούν τα δάνεια με τρόπους αντισυμβατικούς ή με το ζόρι...
Αυτά μόνο στη χώρα με τους ελληναράδες μπορεί να συμβούν. Για την ακρίβεια κ.Δημοκίδη, ένας υπάλληλος του ΣΔΟΕ είπε ότι "κάποιος" (ανώνυμος) του είπε ότι πίσω από το όνομα μιας κυρίας, ιδιωτικής υπαλλήλου με πολλές καταθέσεις, που αναφέρεται στη λίστα Λαγκάρντ μάλλον κρύβεται η Μαργαρίτα Παπανδρέου.Ο Ψυχάρης που τελευταία τα έχει βάλει με τους πάντες αλλά, το κυριότερο, δεν μπορεί να ξεχάσει την άρνηση του Γιώργου να μεσολαβήσει ως πρωθυπουργός για ένα ακόμα θαλασσοδάνειο, δημοσίευσε με τον γνωστό παραπλανητικό τίτλο την είδηση και ακολούθησε ο γνωστός έντιμος κομιστής εκδότης, που έχει θράσος να κάνει καταγγελίες για οικονομικά θέματα.Όπως καταλαβαίνετε, δεν είναι τόσο απλό το θέμα, γιατί στο διαδίκτυο η τρίχα γίνεται τριχιά και πολλοί καλοθελητές, όπως ο Σκουρλέτης το πρωί στον ΣΚΑΙ, βρίσκουν ευκαιρία να πετάξουν λάσπη στον ανεμιστήρα, παρά την διάψευση.Είναι κρίμα για τα Νέα και το Βήμα, όπου όπως κι εσείς τονίζετε δουλεύουν ορισμένοι πολύ καλοί δημοσιογράφοι, αλλά ο εκδότης τους με τη στάση που έχει κρατήσει τα τελευταία χρόνια, θα τα καταντήσει να έχουν αξιοπιστία όσο έχει και η Αυριανή.