Kάτοικοι στην Κορινθία περιφρουρούν τον Εσταυρωμένο που άρχισε να "δακρύζει" μετά τις εκλογές

Kάτοικοι στην Κορινθία περιφρουρούν τον Εσταυρωμένο που άρχισε να "δακρύζει" μετά τις εκλογές Facebook Twitter
13

Ο  Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος επισκέφθηκε εχθές την εκκλησία του Αγίου Νικολάου στον Ασπρόκαμπο Κορινθίας, για να δει από κοντά την εικόνα του Εσταυρωμένου που σύμφωνα με τις μαρτυρίες "δακρύζει" στο ιερό της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου.

Ο μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε ότι ο εσταυρωμένος βγάζει αυτό το υγρό από την ημέρα των εκλογών και δεν μπορεί να προσδιορίσει τι ακριβώς είναι.

Επεσήμανε ότι ο εσταυρωμένος είναι έργο των αρχών του περασμένου αιώνα και αναφορικά με το υγρό που εκχέεται από το σώμα του Χριστού, είπε πως πρόκειται για ένα ελαιώδες και κολλώδες υγρό που δεν μυρίζει.


Ο μητροπολίτης Κορίνθου υπογράμμισε πως αποτελεί αντικείμενο έρευνας το γεγονός από ειδικούς επιστήμονες και πρόσθεσε ότι οι κάτοικοι του χωριού, τους οποίους επισκέφθηκε και συνομίλησε μαζί τους δεν του επιτρέπουν να πάρει τον εσταυρωμένο, ούτε επιτρέπουν σε κανένα να πάρει υγρό και να το αναλύσει στο χημείο. Μάλιστα μας ανέφερε, ότι οι κάτοικοι περιφρουρούν το ιερό της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου και δεν επιτρέπουν να περάσει κανείς και να πάρει τον εσταυρωμένο.


Ο κ. Διονύσιος τόνισε πως θα ενημερώσει την Ιερά Σύνοδο ζητώντας να τον κατατοπίσουν σχετικά, ενώ παράλληλα αφού οι κάτοικοι του χωριού - παρά τις διαβεβαιώσεις που τους έδωσε - δεν του επιτρέπουν να πάρει τον εσταυρωμένο προκειμένου να ελεγχθεί, θα καλέσει επιστήμονες από τις αρμόδιες υπηρεσίες να επισκεφθούν το χωριό και να εξετάσουν αυτό που συμβαίνει.


Επιπλέον, ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης κ. Διονύσιος κάλεσε σε προσευχή και δήλωσε πως δεν επιθυμεί να διαφημίζεται το γεγονός αν πρώτα δεν ερευνηθεί από ειδικούς, επισημαίνοντας ότι σε θέματα πίστεως πρέπει να είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ορθοθετήθηκε η φωτιά στη Βοιωτία- Το μήνυμα Κικίλια

Ελλάδα / Οριοθετήθηκε η φωτιά στη Βοιωτία- Το μήνυμα Κικίλια

«Η μεγάλη και έγκαιρη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων δυνάμεων στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών- Λαμίας στη Βοιωτία είχε ως αποτέλεσμα η φωτιά να οριοθετηθεί άμεσα και σε μόλις δύο ώρες να μην υπάρχει ενεργό μέτωπο» αναφέρει ο υπουργός
NEWSROOM

σχόλια

9 σχόλια
Πλάκα έχουν οι πιστοί του τίποτα της τύχης και της τυχαιότητας που πιστεύουν σε αναίτια γεγονότα (δημιουργία το απόλυτο τίποτα) που φυσικά δεν ακολουθάει η επιστήμη και δεν πιστεύουν στον Δημιουργό ενώ η ίδια η οθόνη που κοιτάζουν έχει Δημιουργό. Τα θαύματα μπορούν να εξηγηθούν επιστημονικά αφού έχουν επίδραση στην ύλη, αυτό που δεν εξηγείτε είναι το εαν υπάρχει πρόθεση πίσω απο ένα θαύμα, το ότι ένα θαύμα θα γίνει στον υλικό κόσμο και θα βγάλει η τέμπερα ένα διαφανές υγρό δεν εξηγεί γιατί αυτό το υγρό βγαίνει στο σημείο που βγαίνει το δάκρυ απο τα μάτια και δεν ιδρώνει ολόκληρη η εικόνα όπως θα ήταν το φυσιολογικό αδού όλη η εικόνα είναι ζωγραφισμένη με τέμπερα και όχι μόνο τα μάτια.
ρε σεις το ταβάνι το κοίταξε κανείς;; τόσες μέρες ρίχνει καρέκλες.. ένα κενό στην σκεπή ή κάτι ή οτιδήποτε να έχει γίνει. κάτι που ρίχνει νερό ή κάτι παρόμοιο πάνω στο σταυρό και δίπλα του δεν το σκέφτηκε κανείς;;;
Οτι τι? Οτι βγηκαν οι κομμουνισται οι αθεοι και κλαιει ο Χριστουλης που διωξανε το Σαμαρα και ολους τους εναρετους που σταυροκοπιουνται και διαταζουν ΕΔΕ αμα χασουν καμμμια λειτουργια, και τωρα αυτοι οι κακοι κομμουνισται, που δεν ορκιστηκαν θρησκευτικα θα πουνε το Οχι στους Ευρωπαιους και θα μας πεταξει η ΕΕ εξω απ τη νομισματικη ενωση? Αληθεια τετοια πιστευουν οι θεοσεβουμενοι οτι στενοχωρουν τον Θεουλη? ε δεν ειναι τυχαιο που τους λενε ποιμνιο!! Ε λοιπον εγω επιλεγω να μην ειμαι ποιμνιο. Δεν θελω να ειμαι προβατο. Χιλιες φορες λυκος!
και γω προτιμώ να είμαι λύκος , αλλά σου λέει εμάς θα μας βάλει εκ αριστερών ο Πατέρας και θα μας καταδικάσει σε μια ατελείωτη αιωνιότητα να καιγόμαστε και να βράζουμε σε καζάνια ή βυθισμένοι κάτω απο βοθρολύμματα και ενας Βελζεβούλης να μας κοροιδεύει για πάντα όμως , ενὠ ο Σαμαρα και αυτοι όλοι θα χορεύουν και θα γλεντοκοπάνε στον παράδεισο. Μήπως πρέπει να αναθεωρήσουμε πιέτα μου ; λεώ μήπως..
Οι κατοικοι του χωριού δεν επιτρέπουν επίσης να πάρουν υγρό και να το αναλύσουν στο χημείο.Άρα πιστεύουν κάτι που δεν δέχεται αμφισβήτηση. Ή πιστεύουν κάτι που ξέρουν οτι η επιστήμη το αμφισβητεί, οπότε δεν της δίνουν πάτημα για να συνεχίσει να το αμφισβητεί.Carl Sagan: «Δεν μπορείς να πείσεις έναν πιστό για τίποτε. Γιατί η πίστη του δεν βασίζεται σε αποδείξεις, αλλά σε μια βαθιά ριζωμένη ανάγκη για να πιστέψει».
Πριν πώ οτιδήποτε πρέπει να διευκρινήσω ότι είμαι με τον jerzy και επικροτώ την θεωρεία της αυγοτέμπερας και οτι το "Ω αυγοτέμπερα, ω μόρες!" του Trollolo τα σπάει. Θέλω ομως να διεκρινήσω ότι οι φήμες οτι οι κάτοικοι δεν θέλουν να εξεταστεί ο σταυρός είναι πουστιές του Μητροπολίτη, που θέλει να πάρει τον σταυρό στην Κόρινθο για να τον εξετάσουν οι ειδικοί και να παραμείνει εκεί για λόγους "ασφαλείας". Ο σταυρός είναι κειμήλιο του ναου και οι Ασπροκαμπήτες δεν θέλουν να φύγει απο τον ναό στον οποίο έχει υπάρξει για 200 χρόνια. Παρακαλάνε τον Μητροπολίτη να καλέσει ειδικό απο τις 20 του Γενάρη και έκαναν και επίσημη αίτηση στην εισαγγελεία γι'αυτό. Επίσης κανείς στο χωριό δεν έκανε την σύνδεση με τις εκλογές, αυτό το έκαναν τα media. Μέχρι η daily mail έγραψε τις μαλακίες περι Ιησού συντιρίκλα που τα πήρε γιατί ήρθε η αριστερά στα πράγματα. Τώρα η πίστη του καθενός είναι δικό του θέμα. Επειδή εγώ δεν πιστεύω δεν θα πω σε κανένα να μην πιστεύει και αυτός και ανεξιθρησκεία έχουμε και δημοκρατία. Ας πιστεύει καθείς οτι τον βοηθάει να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα, αλλά να κατηγορείται ενα ολόκληρς χωριό οτι προσπαθούν να την συγκαληψουν την αλήθεια ,αρνούμενοι την εξέταση της εικόνας απο ειδικό,λόγω της τυφλής τους πίστης, μονο και μονο επειδή ο Δεσπότης διαδιδει ψεύδη υπερασπίζοντας τη επιθυμία του να σφετεριστεί την αθωότητα-αντε πες το και αφέλεια, αν θες να είσαι αιχμηρός-των πιστών, αυτό είναι άδικο! Κατά την ταπεινή μου γνώμη πάντα!
Carl Sagan: "Ένας άθεος πρέπει να γνωρίζει πολύ περισσότερα από όσα ξέρω. Ένας άθεος είναι κάποιος που ξέρει ότι δεν υπάρχει σίγουρα θεός. Με έναν ορισμό ο αθεϊσμός είναι πολύ ηλίθιος. "