Συγκέντρωση σήμερα στο Σύνταγμα κατά των «εκβιασμών»

Συγκέντρωση σήμερα στο Σύνταγμα κατά των «εκβιασμών» Facebook Twitter
SOOC
15

Συγκέντρωση κατά του «εκβιασμού» διοργανώνεται σήμερα στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα, μέσω social media, μετά τις σκληρές προειδοποιήσεις της Γερμανίας και της ΕΚΤ προς την Ελλάδα.

 «Δεν εκβιαζόμαστε, δεν υποκύπτουμε, δεν φοβόμαστε, δεν κάνουμε πίσω, νικάμε» είναι το κεντρικό σύνθημα της κινητοποίησης. Σύμφωνα με τη σχετική ανάρτηση στο Facebook  «δεν πρόκειται να υποκύψουμε ξανά στον εκβιασμό. Η Δημοκρατία μίλησε και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μην την ακούσει», συμπληρώνεται, ενώ επιχειρείται να σταλεί μήνυμα στο εξωτερικό πως «η εποχή του γονατισμένης Ελλάδας και των υπάκουων κυβερνήσεων, τελείωσε».

Στην ανάρτηση αναφέρεται ότι «το βράδυ της 4ης/2 ο αρχιτραπεζίτης Ντράγκι επέλεξε να παίξει το παιχνίδι της Μέρκελ ξανά και να εκβιάσει τον ελληνικό λαό και τη νέα ελληνική κυβέρνηση».

15

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Σωστή η ... amazing amy. Bέβαια και η αλλαγή κυβέρνησης ήταν ηχηρό μνμ υποτίθεται, αλλά δεν ιδρώνει το αυτί κανενός εν τέλει. Τεσπα, θα δείξει... ελπίζω να μη συνειδητοποιήσουμε για πολλοστή φορά ότι τζάμπα τρέχουμε στις κάλπες, γιατί αυτό είναι το μνμ από το Βερολίνο - σεβόμαστε το εκλογικό αποτέλεσμα αρκεί ο σύριζα να εφαρμόσει πρόγραμμα νδ. Οι μισοί πολίτες έχουν χάσει πάσα ελπίδα ότι μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα μέσω της ψήφου τους εδώ και χρόνια (βλ. απαξίωση της πολιτικής, του κοινοβουλίου, της ίδιας της δημοκρατίας). Τώρα παίζεται αν θα την χάσουν και οι άλλοι μισοί. scoop, λίγο άσχετο. Μανία καταδίωξης;
Aahaladita: Λες; Μακάρι. Μακαρι να είμαι εγω τοσο λαθος σε ολο αυτο που ζουμε.Δυστυχως εμενα ολα αυτα που βιωνουμε μου θυμηζουν μερες πριν την Μ.Ασιατικη καταστροφή, και μερες εμφυλιου. Το γεγονος δεν οτι οι Ελληνες δεν φημιζομαστε ως λαος που διδασκεται απο την ιστορια του και σε συνδυασμο με το γεγονος οτι οι πλειοψηφια των Ελληνων δυστυχως δεν γνωριζουν ιστορια, με κανουν να ανησυχω.
Πολλά δυστοπικά σενάρια μπορεί κανείς να σκεφτεί. Ποιος θα φταίει όμως για αυτά; Εδώ λείπει ο μεγαλοϊδεατισμός βέβαια. Εκτός αν θεωρούμε μεγάλη ιδέα να παίρνουμε 100 ευρώ παραπάνω και να πληρώνουμε 100 ευρώ λιγότερα σε φόρους. Και πολλά λέω.
Scoop, εμένα πάλι το προηγούμενο σχόλιό σου μου θυμίζει μέρες '65. Δεν σε πείραξε κανείς, σε μια συγκέντρωση πήγαν. Γιατί αισθάνθηκες απειλημένος; Όταν βιώνεις τη διαφορετική γνώμη σαν κάτι τόσο απειλητικό όσο τα πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων και τις δηλώσεις μετανοίας, ποιους είσαι διατεθειμένος να στηρίξεις για να αντιμετωπίσεις την κατά φαντασίαν απειλή...;
"Θα αλλαξούμε την Ευρώπη - Θα αντισταθούμε στους κακούς Ευρωπαίους" ----> Τhere you have it! (τη μεγαλη ιδεα ντε!)"Πολλά δυστοπικά σενάρια μπορεί κανείς να σκεφτεί. Ποιος θα φταίει όμως για αυτά;" ----> Εμείς που δεν μαθαίνουμε απο τα λάθη μας. Εμείς που δεν θέλουμε καταβάθος να γίνουμε ενα σοβαρο κράτος. Εμείς που δεν αποδεχόμαστε την ευθύνη για τιποτα. (Φάνηκε και απο την ερωτηση σου - ποιος θα φταιει γι αυτα) Και στην τελικη δεν με ενδιαφερει να ριξω την ευθυνη αλλου οταν τις συνεπειες θα τις υποστουμε μονο εσυ και εγω (το ελληνικο κρατος γενικοτερα) και κανεις αλλος. Δεν μαθαινουμε απο τα λαθη μας ξαναλεω, δεν διδασκομαστε απο την ιστορια μας. (Βασικα δεν διδασκομαστε καν ιστορια)
Dim_m: Δεν νομιζω να ειπα ποτε οτι αισθανομε απειλημενη. Και η ακηθεια ειναι πως δνε με πειραξε καθολου μια ειρηνικη συγκεντρωση σαν την χθεσινη οσο και αν προσωπικα την θεωρω γραφικη και χωρις ουσια 10 μερες μετα τις εκλογες. Αλλα αυτο ειναι η προσωπικη μου αποψη.Επιπλεον δεν νομιζω ποτε να βιωσα την διαφοερτικη γνωμη σαν κατι το απειλιτικο και φυσικα ποτε δεν απαξιωσα τον σχολιαστη μου ποτε ακομη και να διαφωνω μαζι του (το αντιθετο συναιβει πολλες φορες, αλλα αυτα εχει η δημοκρατια, και εγω ειμαι οκ μ αυτο)Βλεπω ομως οτι απο την επομενη των εκλογων να γινεται το εξης. Οποιος διαφωνει με την πρακτικη της κυβερνησης (με την πρακτικη το τονιζω) χαρακτηριζεται αυτοματα σαν καποιον που θελει το κακο της χωρας του. Δεν τολμαμε (εμεις οι προδοτες) να εκφρασουμε αποψη και αμεσως μας την πεφτουν. Εκει λοιπον πηγαινε "η δηλωση μετανοιας".Εγω προσωπικα εχω την πεποιθηση οτι ακομη και αν διαφωνω με την κυβερνηση μου, εφοσον ειναι δημοκρατικα εκλεγμενη, οφειλω να την σεβαστω, χωρις να σημαινει οτι δεν οφειλω να την κρινω κιολας. Κατι που φυσικα δεν ειδα να συμβαινει απο την αλλη πλευρα στην προυγουμενη κυβερνηση και ας ηταν και αυτη δημοκρατικα εκλεγμενη. Δεν ειδα ποτε σεβασμο απο τους "αντιθετους" ουτε προς το εκλογικοαποτελεσμα (το τοτε) ουτε προς αυτους που το υποστηριζαν. Γενικα βλεπω μια ελαστικοτητα προς την στηριξη της χωρας μας και τον σεβασμο των διαφορετικων αποψεων. Και ολο αυτο με κανει να μιλαω για το που μπορει να μας οδηγησει αυτη η κατασταση και αυτη η πολωση σε συνδυασμο με την αγνοια ιστοριας και αλαζονιας που μας διακατεχει σαν λαο. Μακαρι να κανω λαθος γιατι δεν θα θελω να παω ουτε με την μια ουτε με την αλλη πλευρα. Οσο ομως πρεπει να παω στην πλατεια του χωριου μου για να δηλωσω τη στηριξη στη Κυβερνηση της χωρας μου. Πρεπει να υποστηριζω καθε της κινηση και να μην εκφραζω την αντιρηση μου μην τυχον και καραχτηριστω προδοτης, πρεπει να κανω like σε ενα σωρο σελιδες υποστηριξης της κυβερνησης στο FB και πρεπει να γινω μελος στο κινημα υποστηριξης (σαν και αυτο ποθ θελουν να κανουν στα Τρικαλα) μονο και μονο για να μην με κοιταει ο γειτονας μου με μισο ματι χαρακτηριζοντας με ως γερμανοτσολια. (α, στα πρεπει βαλε και το να κ@βλ@νω βλεποντας το Γιανη -με ενα Ν- να κανει λεονταρισμους)Αν ολα αυτα εσεις τα θεωρειτε νορμαλ, τοτε παω πασο.
Δεν είναι αυτή η μεγάλη ιδέα, όπως τουλάχιστον την διατυπώνει η κυβέρνηση αλλά η επαναδιαπραγμάτευση του χρέους. Εμένα αυτό μου κάνει περισσότερο διαχείριση της κρίσης όχι μεγάλη ιδέα. Το θα αλλάξουμε την Ευρώπη βρίσκεται στα πλαίσια της ιδεολογίας του συριζα (και αλλων αριστερών κομμάτων στην Ευρώπη). Δε νομίζω να πήγε κανείς στη συγκέντρωση με αυτό το αίτημα.Όσον αφορά το "κακοί ευρωπαίοι" υπάρχει και αυτό, όπως και υπάρχει και ο ευρωσκεπτικισμός που δεν είναι μόνο ελληνικό φαίνόμενο. Το να συνδέσεις όλα τα παραπάνω με τέτοιο τρόπο είναι μία δική σου σύλληψη, δική σου άποψη, οκ. Το πλήθος είναι τόσο ετερόκλητο που ναι υπάρχει και αυτό. Αλλά δεν φαίνεται να είναι η επίσημη θέση της Ελλάδας. Ναι, η λογική ότι όποιος μας κάνει κριτική είναι προδότης είναι επικίνδυνη - η οποία μάλλον ξεκινάει από τα κάτω, από μερικούς και δεν συμφωνώ - το ίδιο επικίνδυνη είναι όμως και η κριτική για περονισμό (wtf) και αυτό που κάνεις εσύ - ο dim m το έθεσε καλύτερα. Και το επικίνδυνη το χρησιμοποιώ πολύ καταχρηστικά γιατί εν τέλει αυτή η δραματοποίηση και από τις δύο (?) πλευρές είναι αυτή που δημιουργεί πολωτικό κλίμα. Αλλά μην τρελαθούμε ότι δεν υπάρχει κριτική είτε από πιο αριστερά είτε από δεξιά. Έχει σημασία και σε ποιο περιβάλλον κινείσαι, σε άλλα site το πόπολο είναι περισσότερο αντικυβερνητικό και εκεί πέφτει διαφορετικό κράξιμο.Ναι, πάντα εμείς θα φταίμε στο τέλος, χαίρω πολύ. Αλλά όλοι εμείς δεν έχουμε την ίδια άποψη. Αυτός ο, ίσως, υπερβολικός ενθουσιασμός του κόσμου πηγάζει από το γεγονός ότι τα προηγούμενα χρόνια είτε έτρωγε ξύλο στο σύνταγμα είτε είχε μία κυβέρνηση που απλά του ανακοίνωνε τα νέα μέτρα. Για ποιο πράγμα, λοιπόν, θα φταίει για τις προηγούμενες ή τις τωρινές του επιλογές; Κακώς έθεσα θέμα ευθύνης, ίσως.
Το θέμα δεν είναι η γραφικότητα-όσο ετερόκλητο κι αν είναι το πλήθος (τύπου αγανακτισμένοι) κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει τη θέληση του να φανερώσει την αντίθεση του. Το θέμα είναι ότι με τόσο βιαστικές κινήσεις υπονομεύεται η χρησιμότητα και το νόημα μιας πορείας/συγέντρωσης, μια μικρή προσέλευση δηλαδή λόγω του στενού χρονικού ορίου δε θα ήταν ωραίο θέαμα ενώ με περισσότερη προετοιμασία θα μπορούσε να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα ή τουλάχιστον να δείξει την πραγματική στήριξη προς την κυβέρνηση.
Ε όχι και γραφικό να διαμαρτύρεται ένας λαός γιατί έχουν προδιαγράψει τη μοίρα του 10 πουλημένοι για 50 χρόνια. Να καταργήσουν τις εκλογές καλύτερα γιατί αυτές είναι γραφικές εφόσον ΤΙΠΟΤΑ δεν αλλάζουν.
Διαμαρτύρεσαι για τη χώρα σου ή για να σώσεις το τομάρι του Τσίπρα?Διαμαρτυρήθηκες ποτέ για το κάθε συνδικαλιστή που έκανε στάση εργασίας πληρωνόταν και ο υπόλοιπος κόσμος πήγαινε ποδαράτος στη δουλειά του?Τη μοίρα σου εσύ την προδιέγραψες με τις επιλογές σου και όχι η Ευρώπη. Εκτός αν πάς για χαβαλέ...
Αγαπητή Μαρία αυτές οι συγκεντρώσεις προυποθέτουν την παραδοχή ότι για την κακή μας μοίρα φταίνε οι κακοί ξένοι και όχι οι χρόνιες παθογένειες της κοινωνίας μας. Αυτήν ακριβώς την απλοικότητα, που αγνοεί τα ουσιώδη προβλήματα και τα αντικαθιστά με φανταστικούς εχθρούς - φταίχτες θεωρώ γραφική.