ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

To Facebook άγγιξε τους 1,4 δισ. χρήστες

To Facebook άγγιξε τους 1,4 δισ. χρήστες Facebook Twitter
Εντυπωσιακή αύξηση στα έσοδα αλλά και στους χρήστες του, παρουσίασε το Facebook μέσα στο 2014
1

Πριν από λίγο το Facebook ανακοίνωσε τα οικονομικά του αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο του 2014, τα οποία ξεπέρασαν κάθε προσδοκία αγγίζοντας τα 701 εκατομμύρια δολάρια που μεταφράζεται σε αύξηση 34% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013, με τα συνολικά έσοδα του 2014 να αγγίζουν τα 12.47 δισ. δολάρια. Έσοδα που προέρχονται ως επί το πλείστον από τις διάφορες μορφές διαφήμισης που φιλοξενεί.

Μαζί με τα οικονομικά του στοιχεία, το Facebook, που σε λίγες μέρες γιορτάζει τα 11α του γενέθλια, έδωσε στη δημοσιότητα ορισμένα ακόμα εντυπωσιακά στοιχεία σχετικά με τον αριθμό χρηστών και τον τρόπο που χρησιμοποιούν καθημερινά το κοινωνικό δίκτυο. Στοιχεία που καταδεικνύουν την απολυτη κυριαρχία του στον χώρο της κοινωνικής δικτύωσης.

Έτσι, σύμφωνα με τον ιδρυτή του, Mark Zuckerberg, το Facebook διαθέτει πλέον 1,39 δισεκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως, εκ των οποίων τα 890 εκατομμύρια χρησιμοποιούν καθημερινά την πλατφόρμα. σημειώνοντας αύξηση 18% σε σχέση με πέρυσι. Από αυτούς, τα 526 εκατομμύρια σερφάρουν στο Facebook μέσω κινητού, ενώ σε καθημερινή βάση γίνονται 7 δισεκατομμύρια Like, αναβαίνουν 2 δισεκατομμύρια φωτογραφίες, βλέπουν 3 δισεκατομμύρια βίντεο και ανταλλάσουν πάνω από 30 εκατομμύρια μηνύματα μέσω του Messenger. 

Τα σχέδια του Facebook για τα επόμενα 5 χρόνια, σύμφωνα με τον ιδρυτή του είναι η περαιτέρω ανάπτυξη των εφαρμογών WhatsApp και Instagram αλλά και η διερεύνηση των δυνατοτήτων της εικονικής πραγματικότητας μέσω της εταιρείας Oculus Rift, που εξαγόρασε έναντι 2 δισ. δολαρίων πρίν από περίπου ένα χρόνο.

Τech & Science
1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρκίνος του δέρματος: Ένα εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Τech & Science / Καρκίνος του δέρματος: Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο που βρίσκεται πλέον σε κλινική δοκιμή φάσης 3, κηρύσσεται από τους επιστήμονες «πραγματική ελπίδα» για την οριστική θεραπεία του καρκίνου του δέρματος
NEWSROOM
Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια