O Mεγάλος Μουφτής της Αιγύπτου προειδοποιεί για το νέο εξώφυλλο του Charlie Hebdo

O Mεγάλος Μουφτής της Αιγύπτου προειδοποιεί για το νέο εξώφυλλο του Charlie Hebdo Facebook Twitter
20

Ο Μεγάλος Μουφτής της Αιγύπτου Sheik Shawky Allam, ο οποίος θεωρείται ως ένας από τους μουσουλμάνους ιερωμένους με τη μεγαλύτερη επιρροή στην Ανατολή εξέφρασε σήμερα την δυσαρέσκειά του για το νέο τεύχος του περιοδικού Charlie Hebdo.

To γαλλικό περιοδικό που αύριο κυκλοφορεί στο εξώφυλλο με ακόμη ένα σκίτσο του Μωάμεθ, χαρακτηρίζεται προκλητικό και ριψοκίνδυνο στην ανακοίνωση του Sheik Shawky Allam. Ο Μεγάλος Μουφτής ο οποίος πρόσφατα καταδίκασε το τρομοκρατικό χτύπημα χαρακτήρισε την πρόκληση αδικαιολόγητη και υπογράμμισε πως αυτή η κίνηση ενδέχεται να δυναμιτίσει και άλλο την ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες των αιγυπτιακών πρακτορείων το γραφείο του Sheik Shawky Allam ζήτησε από την γαλλική κυβέρνηση να μην επιτρέψει την νέα αυτή πρόκληση η οποία όπως αναφέρεται θα προκαλούσε και πάλι τον ισλαμικό κόσμο ενισχύοντας την θρησκευτική διαμάχη και βαθαίνοντας το μίσος.

20

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: Θύελλα αντιδράσεων από Νάγκελσμαν και Κίμιχ για το ρατσιστικό γκάλοπ του κρατικού ARD

Αθλητισμός / Γερμανία: Θύελλα αντιδράσεων από Νάγκελσμαν και Κίμιχ για το ρατσιστικό γκάλοπ του κρατικού ARD

Το γκάλοπ σε 1.304 τυχαία επιλεγμένους συμμετέχοντες ρωτούσε αν θα προτιμούσαν να δουν περισσότερους ποδοσφαιριστές με λευκό δέρμα να παίζουν για τη Γερμανία
NEWSROOM
Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Διεθνή / Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Ο Οφίρ Φαλκ, ο κορυφαίος σύμβουλος του Νετανιάχου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, δήλωσε ότι η πρόταση του Αμερικανού προέδρου είναι «μία συμφωνία την οποία εγκρίναμε
NEWSROOM
Αμερικανός φίμωσε λύκο, τον πήγε σε μπαρ και μετά τον σκότωσε - Αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο

Διεθνή / Αμερικανός φίμωσε λύκο, τον πήγε σε μπαρ και μετά τον σκότωσε - Αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο

Το περιστατικό με τον λύκο έφερε απειλές θανάτου προς συνονόματους, στοχοποίηση της δημοσιογράφου που κάλυψε την υπόθεση, διαπόμπευση της κοινότητας και προσπάθειες για αλλαγή των νόμων
NEWSROOM

σχόλια

8 σχόλια
Γενικά,τα σχόλια σας χαρακτηρίζονται από ένα είδος "ουμανιστικού φονταμενταλισμού".Ο άνθρωπος λέει το αυτονόητο, δηλαδή "μην ρίχνετε λάδι στη φωτιά" "μη γίνετε τροφή για τους πωρωμένους" αλλά κι αυτό είναι κατακριτέο... Και είναι εύκολο να γράφεις για "ξυδάκια" και "ελευθερία του λόγου" στην Ελλάδα, όπου ο όρος "μουσουλμάνος" στο συλλογικό ασυνείδητο είναι ο "Πακιστανός λαθρομετανάστης"....Πραγματικά αναρωτιέμαι πώς θα αντιδρούσατε αν το "Ποντίκι" πχ. κυκλοφορούσε με σκίτσα που γαμούσαν το Χριστό ή το ΚΚΕ να τσιμπουκώνει το σύστημα....
Ποιος θα βγαλει αυτους τους ανθρωπους απο το Μεσαιωνα και ποσους αιωνες θα παρει αυτη η διαδικασια;Κατα τα αλλα προφανως ισχυει το«Αν δεν εκτιμάτε την ελευθερία του λόγου, μπορείτε να πάτε να γ@μ@θείτε!»
συγνώμη ρε παιδιά αλλά διαβάζω τα σχόλια σας και δεν ξέρω αν κάνετε πλάκα ή όχι. Ελεθερία του λόγου αλλά χωρίς να κοροϊδεύεις τον άλλον όποιος και αν είναι αυτός. Δηλαδή είμαστε τόσο κακομαθημένα κωλόπαιδα που γουστάρουμε να κοροϊδεύουμε συνέχεια τους άλλους;; Αυτό το πράγμα μου θυμίζει όταν μικρά παιδιά παίζουν και ξαφνικά έρχεται το λίγο παραπάνω εύσωμο παιδάκι της γειτονιάς και αρχίζουν όλοι και το κοροϊδεύουν για το πάχος του. Αν αυτό το παιδάκι του γυρίσει μια μέρα και σκάσει ένα μπουνίδι σε αυτά που το κοροϊδεύουν τότε όλοι θα πέσουν να πουν α! τι κακό παιδί... Έλεος πια με αυτό το πράγμα στη Γαλλία. Εδώ πεθαίνουν πόσες χιλιάδες κάθε μέρα (πρόσφατα στη Νιγηρία 2000 και βάλε νεκροί) και κανείς δεν κάνει κάτι. Ούτε καν να το μνημονεύσουμε. Δηλαδή στον κώλο μας να μην έρθει και όπου θέλει ας μπει...
Εγώ δεν κάνω πλάκα. Η ελευθερία του λόγου ή θα είναι απολύτη η καθόλου. Όταν απαγορεύεις τον χλευασμό στη θρησκεία ξεκινάς μία αλυσιδωτή αντίδραση που καταλήγει στην θεοκρατία και τον μεσαίωνα. Το ότι δε ζούμε πλέον στον μεσαίωνα οφείλεται στο ότι κάποιοι βλασφήμησαν.(Μη χαίρεσαι τόσο πολύ για ότι συνέβη στη Γαλλία).
Απόλυτη Ελευθερια που λέγεται αδεία σημαινει ένα πράγμα: οτι καταπατας την Ελευθερια του διπλανού σου. Αυτό σημαινει απόλυτη Ελευθερια. Και 2 συνέπειες των ημερών: 1. Θα ψηφιστεί patriot act στην Γαλλία και σύντομα σε όλη την ΕΕ. 2. Προφυλακίστηκε ο Ντιεντονε, γνωστός κωμικός επειδή έγραψε στο φβ "είμαι Charlie coulibaly" (το όνομα του τρομοκράτη που έδρασε στο εβραϊκό σουπερμάρκετ. Σεβασμός στα πιστεύω των άλλων.
Δεν χαίρομαι καθόλου για το τι έγινε στην Γαλλία πόσο μάλλον ενώ ακόμα έχω τις ενστάσεις μου για το τι ακριβώς έχει γίνει... δεν μακρυγορώ αλλά όταν η 7.62 σφαίρα πετυχαίνει κεφάλι τότε δεν μένουν και πολλά πράγματα ειδικά από τέτοια απόσταση ,προσωπική εμπειρία στο στρατό, συν ότι εγώ αν άκουγα πυροβολισμούς έξω από το σπίτι μου ή την δουλειά δεν θα έβγαινα στο ανοιχτό παράθυρο να δω τι γίνεται με ένα κινητό στο χέρι, προφανώς για να μην φάω και εγώ καμία (σκέψου πόσο κοντά είναι ο τύπος που βιντεοσκοπεί.) Τελειώνοντας θέλω να σου πω ότι ελευθερία λόγου είναι και το να σε βρίσω άσχημα εδώ μέσα και απλά εσύ να δεχτείς αυτή τη προσβολή χωρίς να αντιδράσεις, όμως δεν το κάνω όχι γιατί φοβάμαι την αντίδραση σου αλλά γιατί ξέρω τι είναι σωστό και τι λάθος. Αυτοί που βλασφήμησαν όπως πολύ σωστά λες, απλά είπαν την αλήθεια τότε ενώ ο κόσμος πίστευε (και πιστεύει ακόμα) σε παραμύθια. Και όταν κοροιδεύεις με άσχημο τρόπο την τζιχάντ ("Ιερός πόλεμος" ή που σημαίνει γενικά αγώνας, προσπάθεια, το να μοχθεί κανείς με όλες του τις δυνάμεις ή να αντιμάχεται οποιoδήποτε αντικείμενο αποδοκιμασίας) ξέρεις ότι απευθύνεσαι σε άτομα έτοιμα να σκοτωθούν για αυτό το σκοπό. Anyway το θέμα είναι ότι η ελευθερία λόγου, αν δεν διέπεται από τις αρχές της δημοκρατίας και για τους μεν και για τους δε τότε δεν νοείται αυτή η ελευθερία.
Δεν ειναι ακριβώς έτσι. Εδώ υποτίθεται οτι είναι ο πολιτισμένος κόσμος. Η δημοκρατία στην οποία γίνονται σεβαστα τα ανθρωπινα δικαιώματα και η ατομικότητα. Η ελευθερία του λόγου αποτελεί θεμέλιο για την εξέλιξη της κοινωνίας και η καταπάτηση του παραπέμπει σε παρελθόντά καθεστώτα και ντροπιαστηκές για την ανθρωπότητα μνήμες. Εδω λοιπόν, μπωρεί και ως εκ τουτου οφείλει να υπάρχει ελεύθερη έκφραση. Στις χωρες τις δικές τους, οσο οι λαοί παραμένουν υποχειρια και επιδέχονται χαλιναγώγηση, μπωρει να απαγορεύονται οι αναφορες στη θρησκεία, στον έρωτα, στη σεξουαλικότητα. Το σατηρικό περιοδικό εκδίδεται και κυκλοφορεί στη Γαλλία. Δεν τυπώθηκε στην ευρωπη και κυκλοφόρησε στην Υεμένη, ας πούμε. Τωρα αν στη Γαλλια ζούν μουσουλμάνοι, αυτο είναι αλλο καπέλο. Το σιγουρο ειναι οτι υποχρεούνται να σεβαστουν τα δεδομένα - και τα κεκτημένα- του δυτικού κόσμου. Αλλιώς να επιστρεψουν στις πατρίδες τους. Εκεί ποθ δεν σκιτσογραφεί κανείς το Μοάμεθ και που εκτελείται δημόσια μια γυναίκα για μήχεία εν έτει 2015.
Πολύ σωστός αλλά θα σου πω ένα πράγμα. υποτίθεται. ήταν η καλύτερη λέξη για τον δυτικό κόσμο. Απλά εγώ νευριάζω γιατί κάποια πράγματα όταν γίνονται στον δυτικό κόσμο όλοι θυμόμαστε να κλάψουμε, αλλά όταν γίνονται στον υπόλοιπο κόσμο απλά αδιαφορούμε.
Το εγραψα και πριν απο λιγες μερες με αφορμη την αρνηση του υπουργου εξωτερικων του Μαροκου να παρευρεθει στην μεγαλη πορεια του Παρισιου.Ο Μουσουλμανικος κοσμος που δεν συμφωνει με ολ'αυτα που γινονται,πρεπει να παρει ξεκαθαρη θεση κατα των Τζιχαντιστων και να σταματησει την κουτοπονηρη διγλωσσια.Αλλιως στελνει ενα μηνυμα σιωπηλης υποστηριξης προς αυτους που θελουν να κινηθουν με τετοιους τροπους.Θα ηθελα παρα πολυ να δω να φωναζουν οι πολιτες του Μουσουλμανικου κοσμου μαζικα "Je suis Charlie".Oσο δεν το κανουν,αλειφουν με βουτυρο και το ψωμι των τζιχαντιστων και το ψωμι του Σαμαρα,της Λεπεν ,του Φαραντζ και των ομοιων τους.Ειναι σιγουρο πως ετσι οπως στεκονται,οι επιθεσεις θα συνεχιστουν και θα ενταθουν.
Αυτό που επίσης, νομίζω, πως λέει είναι ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί αυτός (ή οποιοσδήποτε άλλος)το ότι κάποιοι εξτρεμιστές δεν θα το εκλάβουν ξανά ως πρόκληση (άξια επίθεσης). Το κλίμα είναι πράγματι τεταμένο και χρειάζεται σκέψη, προσεκτικές κινήσεις και ουσιαστικές ζυμώσεις, όταν βρίσκονται ζωές σε ρίσκο.
"με προκαλείς να σε σκοτώσω"Πάντως μεγάλη αλήθεια αυτό που διαβασα στα ίντερνετς "αν η θρησκεία σου κλονίζεται από ένα σκίτσο, μάλλον δεν είναι και πολύ δυνατή"
Αρχίζει, και με ανησυχει η χρήση φεμινιστικής γλώσσας κατα του βιασμού, που σφαιτερίζεται από ισλαμοφοβικούς για να περάςει μια ατζέντα εναντίον των μουσουλμάνων. Τέτοια σφαιτέριση φεμινιστικής κριτικής είχε γίνει και στο παρελθόν, από αποικιοκράτες. Άγγλοι στην Αίγυπτο κατηγορούσαν τους Αιγύπτιους οτι καταπιέζαν τις γυναίκες τους (οριενταλισμός), και μετά όταν γυρίζαν στην Βρετανία ήταν οι πρώτοι που επιτίθεντο στις σουφραζέτες. Το 2001 πάλι υποτίθεται για να απελευθερώσουμε τις Αφγανές ανοίξαμε μέτωπο στο Αφγανιστάν με χιλιάδες νεκρούς (οι περισσότεροι γυναίκες και παιδιά).Τώρα πάλι το ίδιο. Βιασμός σημαίνει έλλειψη συναίνεσης, δηλαδή έγινε διύσδηση χωρίς την θέληση του άλλου. Μην κλέβετε μία ζωτική υποθεση για τις γυναίκες για να την εφαρμόσετε σε κάτι που δεν κολάει.
Αρχίζει, και με ανησυχει η χρήση φεμινιστικής γλώσσας κατα του βιασμού, που σφαιτερίζεται από ισλαμοφοβικούς για να περάςει μια ατζέντα εναντίον των μουσουλμάνων. Τέτοια σφαιτέριση φεμινιστικής κριτικής είχε γίνει και στο παρελθόν, από αποικιοκράτες. Άγγλοι στην Αίγυπτο κατηγορούσαν τους Αιγύπτιους οτι καταπιέζαν τις γυναίκες τους (οριενταλισμός), και μετά όταν γυρίζαν στην Βρετανία ήταν οι πρώτοι που επιτίθεντο στις σουφραζέτες. Το 2001 πάλι υποτίθεται για να απελευθερώσουμε τις Αφγανές ανοίξαμε μέτωπο στο Αφγανιστάν με χιλιάδες νεκρούς (οι περισσότεροι γυναίκες και παιδιά).Τώρα πάλι το ίδιο. Βιασμός σημαίνει έλλειψη συναίνεσης, δηλαδή έγινε διύσδηση χωρίς την θέληση του άλλου. Μην κλέβετε μία ζωτική υποθεση για τις γυναίκες για να την εφαρμόσετε σε κάτι που δεν κολάει.