Ο Τσίπρας στην Βαρκελώνη

Ο Τσίπρας στην Βαρκελώνη Facebook Twitter
6

Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Βαρκελώνη μετά από πρόσκληση των αριστερών αυτονομιστών εκεί και η ομιλία του στη συγκέντρωση του κόμματος, έγινε θέμα στην εφημερίδα Εl Pais  που γράφει ότι «πέτυχε επειδή κατάφερε να αξιοποιήσει τη δυσφορία του κόσμου στα μέτρα λιτότητας». Η εφημερίδα αναφέρει αποσπάσματα από την ομιλία του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στη Βαρκελώνη, ο οποίος είπε ότι "ήρθε η ώρα για την ένωση και την αλληλεγγύη όλων των λαών της νότιας Ευρώπης. Η Ελλάδα έχει ήδη περάσει τη γραμμή της αντοχής».

Για το θέμα της αυτονομίας της Καταλονίας ο Τσίπρας τόνισε ότι "οι πολίτες της Καταλονίας έχουν κάθε δικαίωμα να αποφασίσουν», αλλά προειδοποίησε για το «υποκριτικό παιχνίδι" του νεοφιλελευθερισμού που θέλει να κρύψει το πρόσωπό του.

Κατηγόρησε επίσης τον Αντώνη Σαμαρά ότι όταν κέρδισε τις εκλογές, ξέχασε τις υποσχέσεις του και παραχώρησε την κυριαρχία της χώρας.  

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι  «η Ελλάδα ήταν το πειραματόζωο. Και μας λένε ότι πρέπει να είμαστε καλοί μαθητές για τον καθορισμό των πολιτικών. Τους λέω ότι πρέπει να είμαστε κακοί για να δούμε ποιο είναι το πραγματικό πεδίο μάχης». Μάλιστα, ο Τσίπρας μίλησε, σύμφωνα με την Ελ Παίς, για «γενοκτονία στη νότια Ευρώπη», τονίζοντας ότι στο Ρήνο είναι το πλεόνασμα και στο νότο το χρέος.

Ανέφερε επίσης, ότι το 80% των χρημάτων για τη διάσωση της χώρας θα πάνε απευθείας στις τράπεζες και «όχι για να λύσουν τα βάσανα του λαού.»

Οι αριστεροί της Καταλονίας τον υποδέχτηκαν ως τον επόμενο πρωθυπουργό της Ελλάδας, κάτι που έκανε τον Αλέξη Τσίπρα να σχολιάσει ότι «αν κάποιος έλεγε κάτι τέτοιο πριν από ένα χρόνο θα του φορούσαν ζουρλομανδύα».

Οι Καταλανοί προσέρχονται την Κυριακή στις κάλπες για να ψηφίσουν για την τοπική κυβέρνηση, μια αναμέτρηση που αναμένεται να κερδίσει ο συντηρητικός Αρτούρ Μας, αφού έχει δείξει σημάδια υποχώρησης στις τάσεις αυτονόμησης της περιοχής.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η Νέα Δημοκρατία, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Ευρωεκλογές 2024 / Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η ΝΔ, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Τόσο περισσότερα θα μπορούμε να διεκδικήσουμε στην Ευρώπη, σε μία δύσκολη γεωπολιτικά συγκυρία όπου η φωνή μας πρέπει να ακούγεται ισχυρή, δήλωσε ο πρωθυπουργός
NEWSROOM
Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διαφορετικές τιμές από τις πολυεθνικές

Πολιτική / Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διαφορετικές τιμές από τις πολυεθνικές

Δεν θα κυρώσουμε τα μνημόνια της Συμφωνίας των Πρεσπών, αν δεν πειστούμε πως η Βόρεια Μακεδονία τη σέβεται - Έχουμε αφήσει πίσω μας την ένταση και συζητούμε χωρίς το δάχτυλο στη σκανδάλη, δήλωσε ο πρωθυπουργός για την Τουρκία
NEWSROOM
Μητσοτάκης για νέο νοσοκομείο Κομοτηνής: «Θα εξυπηρετεί χριστιανούς και μουσουλμάνους»

Πολιτική / Μητσοτάκης για νέο νοσοκομείο Κομοτηνής: «Θα εξυπηρετεί χριστιανούς και μουσουλμάνους»

Το νέο γενικό νοσοκομείο στην Κομοτηνή θα έχει δυναμικότητα 165 κλινών και θα αντικαταστήσει το «Σισμανόγλειο», ένα από τα παλαιότερα εν λειτουργία νοσοκομεία στη χώρα
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Κοίτα, το να μαζευτούν 100 οργανωμένα άτομα με σημαίες σε ένα πολιτιστικό κέντρο και να χορεύουν καθώς και 2-3 κανάλια (δεν είδα και καμμια κοσμορυρροή, δεν δικαιολογεί τον τίτλο του ρεπορτάζ."Οι αριστεροί τον υποδέχτηκαν ως μελλοντικό πρωθυπουργό"λίγο τσίπα, ε?
Μην αναπαράγετε εσφαλμένα στοιχεία. Το πολιτικό κόμμα icv-euia δεν είναι εθνικιστικό· είναι αντίθετα φεντεραλιστικό, υπέρ μιας ομοσπονδίας. Αντίθετα το κυβερνών κεντροδεξιό κόμμα υπό τον Αρτούρ Μας είναι εθνικιστικό και τελυταία υποστηρίζει την ανεξαρτησία.
Δεν με έπεισε ποτέ αλλά πίστευα ότι είχε κάποιο σχέδιο, αυτές οι κινήσεις του όμως με προβληματίζουν έντονα (μια με τους γερμανούς ακροαριστερούς, μια με κάτι Γάλλους του 0.5%, τώρα με Καταλανούς αριστερούς αυτονομιστές ενώ μιλά για ενότητα)...