Hχητικό ντοκουμέντο: Oι τρομοκράτες μίλησαν σε δημοσιογράφους πριν πεθάνουν

Hχητικό ντοκουμέντο: Oι τρομοκράτες μίλησαν σε δημοσιογράφους πριν πεθάνουν Facebook Twitter
1

Ηχητικό ντοκουμέντο με τις δηλώσεις ενός εκ των δύο αδελφών Κουασί και του έτερου τρομοκράτη από το εβραϊκό παντοπωλείο δόθηκε στη δημοσιότητα από το ειδησεογραφικό κανάλι BFMTV το οποίο κατάφερε να επικοινωνήσει με τους τρομοκράτες λίγο πριν την έναρξη των αστυνομικών επιχειρήσεων.

Ο Αμεντί Κουλιμπαλί, ο ένοπλος που κράτησε ομήρους σε ένα εβραϊκό παντοπωλείο υποστήριξε ότι "συγχρόνισε" την επίθεση του με εκείνη των αδελφών Κουασί. Στο ίδιο κανάλι μίλησε και ο Σερίφ Κουασί ο οποίος λίγο αργότερα έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών στο Ντεμαρτάν. Ο Koυασί δήλωσε πως ήταν απεσταλμένος στην Γαλλία από την Αλ Κάιντα στην Υεμένη. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του εκτελούσε εντολή και χρηματοδοτούνταν από τον πυρήνα του Ανουάρ αλ Αουλάκι ο οποίος ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος της αλ Κάιντα στην Υεμένη και σκοτώθηκε το 2011 σε επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους.

Μια πηγή των υπηρεσιών πληροφοριών της Υεμένης είχε επιβεβαιώσει νωρίτερα, μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι ο Σαΐντ Κουασί είχε συναντηθεί με τον Αουλάκι το 2011.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια