Συνέλαβαν μαθητές που έκαναν κατάληψη, αλλά και τους γονείς τους

Συνέλαβαν μαθητές που έκαναν κατάληψη, αλλά και τους γονείς τους Facebook Twitter
8

Σε εννέα συλλήψεις μαθητών που έκαναν κατάληψη σε λύκειο αλλά και κηδεμόνων προχώρησε η αστυνομία στη Λαμία, μετά από εντολή του Προϊσταμένου  της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας Νικήτα Θεολογίτη.

Προηγήθηκαν επεμβάσεις στο 1ο ΕΠΑΛ  και στο 1ο Γενικό Λύκειο Λαμίας, το οποίο από τις 20:00 χθες βράδυ τελούσε υπό κατάληψη.

9 ανήλικοι μαθητές που βρισκόταν στο χώρο του σχολείου συνελήφθησαν ενώ λίγο αργότερα συνελήφθησαν με εντολή Εισαγγελέα και οι 8 από τους κηδεμόνες τους.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, μαθητές και γονείς αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι στις 4 τα ξημερώματα. Θα παραπεμφθούν όμως σε δίκη καθώς σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, για τους μαθητές με την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης και για τους γονείς για παραμέληση εποπτείας ανήλικου.

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 36χρονος που συνελήφθη τη Δευτέρα

Ελλάδα / Δολοφονία Λυγγερίδη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 36χρονος που συνελήφθη τη Δευτέρα

Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, η απαγόρευση εισόδου σε αγωνιστικούς χώρους και η υποχρεωτική εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Δε συμφωνώ με τις καταλήψεις,αλλά όχι και αυτόφωρο!Μιλάμε για ανήλικα παιδιά...Η χώρα των ακροτήτων:ή που θα γίνεται χαμός με τις καταλήψεις σχολείων/πανεπιστημίων χωρίς σταματημό ή που θα συλλαμβάνονται παιδιά...
πόσο σούργελα είστε. μαθητές στο αυτόφωρο επειδή διαμαρτύρονται με τον μόνο τρόπο που μπορούν, την κατάληψη. Και φτάνει με τις ''θλιβερές διαπιστώσεις'' περί ελλαδιστάν και άλλες τέτοιες ανοησίες, τραβάτε στη Τουρκία ή στις ΗΠΑ άμα θέλετε
Αγαπητέ Renton, πρόκειται για άτομα που "Στην εποχή τους δεν ήταν έτσι τα πράγματα και οι νέοι σέβονταν!". Αυτή η κλισέ ατάκα των σαρανταπεντάρηδων που φέρονται σαν ογδόντα, τα εξηγεί όλα. Επίσης οι ίδιες κλισέ ατάκες συνήθως λέγονται από τα ίδια άτομα που υποστηρίζουν χρυσά αυγά και μεταξάδες και παπαδοπουλέους, από τους ανθρώπους που έχουν δημιουργήσει το "ελλαδιστάν".
Μια φορά να ακουστεί όλη η αλήθεια όμως δεν παίζει προφανώς. Ότι ένας από αυτούς τους εννιά μαθητές απλώς πέρναγε έξω από το σχολείο, είναι ΚΑΤΑ των καταλήψεων και δεν έχει συμμετάσχει σε καμία παρεμφερή δραστηριότητα, συνελλήφθη επειδή γύρναγε σπίτι του από μια πλατεία εκεί κοντά? Ότι λίγο μετά όταν οδηγήθηκαν τα παιδιά στο τμήμα, πήγε ο διευθυντής του σχολείου και άρχισε να βρίζει τα παιδιά λέγοντάς τα κωλόπαιδα και απειλώντας τα με διάφορες άλλες κουβέντες που δεν αρμόζουν? Ότι οι 4 από τους υπόλοιπους 8 μαθητές είναι από τις καλύτερες οικογένειες, με αρχές και άριστοι μαθητές, ο ένας απουσιολόγος? Ότι ο 18χρόνος μαντραχαλάς που έχει κοπεί και που τα διοργάνωσε όλα είναι μια χαρά με καθαρό μητρώο? Ότι οι ΔΙΑΣ έσπασαν ότι είδος γλάστρας και φυτού υπήρχε στον κεντρικό διάδρομο του σχολείου, μετατρέποντας τα πάντα σε στάβλο? Τα έχει πει κανείς όλα αυτά? Το πρώτο παιδί που ανέφερα, είναι μέλος του 15μελούς, δεν είχε καμία διένεξη με το συμβάν, είναι εντελώς αντίθετος με το θέμα των καταλήψεων όπως και εγώ και βρέθηκε με αμαυρωμένο ποινικό μητρώο μόνο και μόνο επειδή φοιτά στο εν λόγω σχολείο και έτυχε να περνά από έναν κεντρικό δρόμο της περιοχής. Δεν προσπαθώ να δικαιολογήσω τους υπόλοιπους, αλλά δεν πρέπει να θεοποιούμε ένα μάτσο αστυνομικούς που τραμπουκίζουν μέσα στη νύχτα μια ομάδα -ο καθένας θα τους αποκαλέσει διαφορετικά- παιδιών, αντί να ψάχνουν τους πραγματικά υπεύθυνους τέτοιων περιστατικών.
Αυτο θα σχολιαζα και εγω ειναι σαν να βλεπω αναρτημενη ειδηση: Συνεληφθησαν ταδε ατομα επειδη παραβιασαν το κοκκινο ή εξυβρισαν ή βαλε οτι θες. Τις προαλες καπου ειδα μια "ειδηση" οτι καταδικαστηκε καποιος που εκλεινε με το ετσι θελω μαγαζια στο mall. Ετσι ειναι στο ελλαδισταν η αριστερη ιδεοληψια πανταχου παρουσα γιατι αν ειχαμε αριστερη ιδεολογια (ευρωπαικου τυπου σοσιαλδημοκρατιας) θα ειχαμε και σοβαρο κρατος. Αλλα τι να κανουμε αφου τα ντοπια προβατακια με κατι τετοια ειναι ευχαριστημενα γιατι να προσπαθησουν για κατι που θελει περισσοτεροι προσπαθεια οι "αριστεροι".
Σε πληροφορώ ότι η όλη πράξη ήταν μια αυθαιρεσία (όπως είναι έτσι και αλλιώς η κατάληψη) αποκλειστικά 2 ατόμων, από τα οποία κανένα δεν τιμωρήθηκε. Η "αριστερή" πλευρά του σχολείου μάλιστα ήταν εντελώς αρνητική στο όλο θέμα(κατήγορήθηκε κίολας για αυτή τη στάση από τα αναρχάκια), μιας και πρόκειται για κάτι ανοργάνωτο και όχι κάτι μαζικό και συλλογικό. Ο εν λόγω μαθητής που το προκάλεσε, μου προκαλεί εντύπωση που ενώ βγαίνει στα κανάλια και το παίζει μεγαλοεπαναστάτης, για κάποιον λόγο που προσπαθώ ακόμη να καταλάβω, οι ΔΙΑΣ τον αφήνουν να κάνει ότι γουστάρει και πάνε πιάνουν τον κάθε άκυρο.