Οι ΗΠΑ ζήτησαν συγνώμη από τον Ερντογάν

Οι ΗΠΑ ζήτησαν συγνώμη από τον Ερντογάν Facebook Twitter
2

 

Απολογήθηκε στον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για μια ατάκα που φέρεται να είπε για τους συμμάχους των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.

 
Ο Μπάιντεν φέρεται να είπε ότι «το μεγαλύτερό μας πρόβλημα είναι οι σύμμαχοί μας» στην αντιμετώπιση του εμφυλίου πολέμου στη Συρία και να κατηγόρησε κάποιους συμμάχους των Αμερικανών, ανάμεσά τους και η Τουρκία  ότι έχουν χρηματοδοτήσει ένοπλες οργανώσεις και «τρομοκράτες» στη Συρία.

Η απάντηση από τον Ερντογάν  δεν άργησε να έρθει: «Αν έκανε τέτοιες δηλώσεις, ανήκει πλέον στο παρελθόν για μένα. Ουδείς μπορεί να κατηγορήσει την Τουρκία ότι υποστήριξε οποιαδήποτε τρομοκρατική οργάνωση στη Συρία, του Ισλαμικού Κράτους περιλαμβανομένου», δήλωσε.

Αργότερα υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Αμερικανού αντιπροέδρου με τον Τούρκο Πρόεδρο στην οποία ο Μπάιντεν ζήτησε συγνώμη. «Ο αντιπρόεδρος απολογείται για οποιαδήποτε υπόνοια ότι η Τουρκία και άλλοι σύμμαχοι και εταίροι μας στην περιοχή έχουν σκόπιμα υποστηρίξει ή διευκολύνει την ανάπτυξη του Ισλαμικού Κράτους ή άλλων εξτρεμιστικών ομάδων στη Συρία», ανέφερε η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου στην οποία σημειώνεται επίσης ότι «οι δύο ηγέτες επαναβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους ότι η Τουρκία και οι ΗΠΑ εργάζονται από κοινού για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους».

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Διεθνή / Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Η ανακοίνωση του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού μετά την παρουσίαση οδικού χάρτη για την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα
NEWSROOM
Ρωσία: Επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Διεθνή / Ρωσία: Nέα επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Η χώρα έχει εντείνει τις επιθέσεις εναντίον των ουκρανικών ενεργειακών υποδομών - Συνεχείς διακοπές ρεύματος, περιορισμοί στη χρήση του και σοβαρές ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Νομιζω η μαγικη λεξη ειναι το "σκοπιμα"...Εντυπωσιακο παντως, δεν νομιζω πολλοι ξενοι ηγετες να εχουν καταφερει να ζητησουν και να παρουν συγνωμη απο την ηγεσια των ΗΠΑ.