Πάπας: Οι φύλακες-άγγελοι υπάρχουν

Πάπας: Οι φύλακες-άγγελοι υπάρχουν Facebook Twitter
7

Την ύπαρξη του φύλακα-άγγελου επιβεβαίωσε ο Πάπας Φραγκίσκος μιλώντας σε παρεκκλήσι δίπλα στην κατοικία του στο Βατικανό με αφορμή τη σημερινή ημέρα των Αγίων Φυλάκων Αγγέλων που γιορτάζεται από τους Καθολικούς.

«Οι φύλακες άγγελοι υπάρχουν και όσοι ακούνε τις συμβουλές τους είναι λιγότερο πιθανό να πάρουν λάθος αποφάσεις» δήλωσε ο Ποντίφηκας σημειώνοντας ότι η θεωρία για τους άγγελους δεν είναι αποκύημα φαντασίας αλλά πραγματικότητα.

«Πόσο συχνά έχουμε ακούσει λόγια όπως "Πρέπει να κάνω αυτό", "δεν πρέπει να κάνω το άλλο", "αυτό δεν είναι σωστό", "πρέπει να προσέξω";», διερωτήθηκε ο Πάπας και απάντησε: «Πολύ συχνά! Είναι η φωνή αυτού που μας συντροφεύει στα ταξίδια μας, ενός αγγέλου που μας προστατεύει και μας βοηθά να κατανοήσουμε διάφορα πράγματα».

Ακόμη κάλεσε όσους δυσκολεύονται να πιστέψουν ότι πράγματι οι άγγελοι υπάρχουν να διερωτηθούν ποια είναι η σχέση τους με τον φύλακα-άγγελο. «Τον ακούω; Του λέω ‘’καλημέρα’’; Του ζητάω να με προσέχει όταν κοιμάμαι; Κανείς δεν ταξιδεύει μόνος και κανείς δεν πρέπει να νομίζει ότι είναι μόνος».

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασανιστήρια Ισραηλινών σε βάρος Παλαιστινίων κρατουμένων αποκάλυψε το CNN - «Δεμένοι, με καλυμμένα μάτια, τους φορούν πάνες»

Διεθνή / Βασανιστήρια Ισραηλινών σε βάρος Παλαιστινίων κρατουμένων αποκάλυψε το CNN - «Δεμένοι, με καλυμμένα μάτια, τους φορούν πάνες»

Εικόνες δείχνουν φυλακισμένους σε μυστικό κέντρο κράτησης - Το CNN επικαλείται πηγές από το Ισραήλ που επιβεβαιώνουν τις σοκαριστικές εικόνες
NEWSROOM
Οι μητέρες των Miss USA και Miss Teen USA καταγγέλλουν: «Η δουλειά των ονείρων τους κατέληξε σε εφιάλτη»

Διεθνή / Οι μητέρες των Miss USA και Miss Teen USA καταγγέλλουν: «Η δουλειά των ονείρων τους κατέληξε σε εφιάλτη»

Η Μiss USA Νοέλια Βόιγκτ και η Miss Teen USA, Ούμα Σοφία Σριβάσταβα παραιτήθηκαν πρόσφατα από τους τίτλους τους - Οι συμβάσεις εμπιστευτικότητας που «φιμώνουν» τις εστεμμένες
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Τουρκία

Διεθνή / «Είναι οικοδόμος, μην τον ακούτε»: Κορυφαίος Τούρκος σεισμολόγος αποδομεί Ιάπωνα που προβλέπει σεισμό σε 4 μεγάλες πόλεις

Οι δηλώσεις Ιάπωνα σεισμολόγου, η επίθεση από Τούρκο συνάδελφό του και η λίστα με τις 17 πιο σεισμογενείς περιοχές στην Τουρκία
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ

σχόλια

7 σχόλια
"Λιγότερο πιθανόν να πάρει λάθος αποφάσεις"; Δηλαδή μπορεί να τον ακούσει και να πάρει λάθος αποφάσεις; Δηλαδή να δώσει λάθος συμβουλή ο άγγελος-φύλακας;Τι εννοεί ο pope?
Φυσικά. Αναρωτιέται βέβαια κανείς σε πιο υπερκόσμιο μπαράκι τα έπιναν οι φύλακες άγγελοι όλων των θυμάτων των πεδαιραστών παπάδων, αλλά αυτά είναι θέματα τζιζ για τον ποντίφικα.