Χόκινγκ: Το μποζόνιο θα μπορούσε να καταστρέψει τα πάντα

Χόκινγκ: Το μποζόνιο θα μπορούσε να καταστρέψει τα πάντα Facebook Twitter
11

Την καταστροφή του σύμπαντος θα μπορούσε να προκαλέσει το λεγόμενο και «σωματίδιο Θεός», προειδοποιεί ο Στίβεν Χώκινγκ, σύμφωνα με δημοσίευμα των Sunday Times.


Ο διάσημος φυσικός σημειώνει στον πρόλογο ενός νέου βιβλίου με τίτλο «Starmus» ότι σε πολύ υψηλά επίπεδα ενέργειας, το μποζόνιο Χιγκς  θα μπορούσε να προκαλέσει την κατάρρευση του χώρου και του χρόνου, «χωρίς ο άνθρωπος να προλάβει να το καταλάβει».


Ο Χόκινγκ λέει ότι θα μπορούσε να προκληθεί μια «καταστροφική καθυστέρηση κενού», αν οι επιστήμονες το έθεταν υπό συνθήκες ακραίας πίεσης.

Πάντως μια τέτοια καταστροφή  είναι απίθανο να συμβεί προς το παρόν, καθώς οι επιστήμονες δεν έχουν στη διάθεσή τους έναν επιταχυντή σωματιδίων τόσο μεγάλο, με τη βοήθεια του οποίου να μπορούσε να πραγματοποιηθεί ένα τέτοιο πείραμα.

11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

6 σχόλια
Λοιπόν το έψαξα λίγο ,και είχα δίκιο τελικά...τα πράγματα είναι απλά ,η ενέργεια που χρησιμοποιήθηκε στο Cern για την σύγκρουση των σωματιδίων ήταν της τάξης των 8ΤeV (Τέραηλεκτρονιοβολτ) ή αλλιώς 8000GeV (Γιγαηλεκτρονιοβόλτ)και με αυτό το ποσό ενέργειας επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη του "Higs" και η ανυπαρξία του....τώρα μάλιστα εργάζονται για ακόμα μεγαλύτερες συγκρούσεις με μεγαλύτερες ενέργειες της τάξης των 13TeV ή 13000GeV.O Xόκινγκ σε μια αποστροφή του λόγου του εξέφρασε την ανησυχία του για την συμπεριφορά του χωροχρόνου και τη σταθερότητά του αν σε αυτόν εφαρμόσουμε μεγάλα ποσά ενέργειας και προσδιόρισε αυτό το ποσό στα 100δισ GeV.!!!!!!! όπως καταλαβαίνουμε τέτοια ποσά είναι απλησίαστα ακόμα και για την φαντασία μας.Αν φτάσουμε ποτέ στο σημείο να μπορούμε να διαχειριστούμε τέτοια ποσά ενέργειας τότε θα σημαίνει οτι θα μπορούμε να κάνουμε τα πάντα ,ακόμα και να φτιάξουμε ένα άλλο σύμπαν.Εξάλλου όπως διάβασα και από κάποιον άλλον χρήστη αν ήταν ποτέ δυνατόν αυτό τότε κάποιος νοήμων πολιτισμός θα το είχε επιχειρήσει σε κοτζάμ σύμπαν.Τέλος μην ξεχνάμε οτι ο Χόκινγκ είναι εκτός από επιστήμονας και άνθρωπος ο οποίος μπορεί να κάνει λάθος σε οποιαδήποτε στιγμή.Οι επιστήμονες της θεωρητικής φυσικής είναι πολύ εύκολο να κάνουν και λάθος εκτιμήσεις ούτε η πρώτη φορά θα είναι μα ούτε και η τελευταία μην πω πως αυτή είναι και η δουλειά τους δηλαδή να εκφράζουν μια θεωρία και ύστερα οι υπόλοιποι είτε να την επιβεβαιώνουν είτε να την απορρίπτουν και έτσι προχωράνε όλοι μαζί μέχρι την επόμενη.....παραθέτω πηγές : http://www.dailymail.co.uk/news/article-2746727/Maybe-shouldn-t-looking-quite-hard-God-particle-destroy-universe-warns-Stephen-Hawking.html.http://cern.gr/cern-%CE%B8%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%B1%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%AF-%CE%BF-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B1%CF%87%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%AE%CF%82.html
Αν ήταν όντως εφικτό κάτι τέτοιο αποκλείεται να μην το είχε κάνει κάποιος άλλος πολιτισμός τα τελευταία 10-12 δισεκατομμύρια χρόνια κάπου στο Σύμπαν άρα θα είχε καταστραφεί το Σύμπαν άρα άτοπο.
Δε νομίζω να μιλάει για τόοοοοοοοοσο μεγάλης κλίμακας καταστροφή, ηρέμησε. Ίσως έτσι εξηγείται όμως η σουπερνόβα :Ρ Κάθε φορά που νομίζουμε ότι εκρήγνυται ένα αστέρι, ένας πολιτισμός πεθαίνει λόγω του μποζονίου. Τι μακάβριο που ακούγεται!
δεν ξέρω γιατί μίλησε ο Χώκινγκ αλλά η είδηση λέει "καταστροφή του Σύμπαντος" που είναι πάνω-κάτω η μεγαλύτερης κλίμακας καταστροφή που ορίζεται.