Dyson 360 Eye: η πιο προηγμένη ηλεκτρική σκούπα του κόσμου

Dyson 360 Eye: η πιο προηγμένη ηλεκτρική σκούπα του κόσμου Facebook Twitter
16 χρόνια και 47 εκατομμύρια δολάρια χρειάστηκε η Βρετανική εταιρεία για να κατασκευάσει την 360 Eye.
2

O James Dyson κρατά στα χέρια του την Eye 360"Οι περισσότερες ρομποτικές ηλεκτρικές σκούπες που κυκλοφορούν σήμερα δεν έχουν οπτική επαφή με το χώρο, έχουν πολύ χαμηλή απορροφητική ικανότητα και δεν καθαρίζουν καλά. Είναι απλώς μαραφέτια", ανέφερε ο James Dyson, ο εφευρέτης και ιδρυτής της βρετανικής εταιρείας Dyson που κατασκευάζει φουτουριστικά σεσουάρ, ανεμιστήρες και ηλεκτρικές σκούπες. 

Όμως το τοπίο αυτό αλλάζει με το λανσάρισμα της Dyson 360 Eye, της πιο προηγμένης ρομποτικής ηλεκτρικής σκούπας που καθαρίζει μόνη της το σπίτι με τη βοήθεια ενός συστήματος επίβλεψης του χώρου που αποτελείται από σαρωτές υπερύθρων και μια πανοραμική κάμερα 360 μοιρών (εξ' ου και το όνομα της συσκευής) αλλά και μια πανίσχυρη τουρμπίνα απορρόφησης.

ΦΟυτουριστικό design, υπέρυθροι σαρωτές και ένας προηγμένος, ισχυρός μηχανισμός συνθέτουν αυτό το φουτουριστικό μηχάνημα που υπόσχεται να κάνει το σπίτι σας λαμπίκο ως την τελευταία λεπτομέρεια

Η "σκούπα" όπως ανάφερε ο κατασκευαστής της είναι προϊόν 16 χρόνων έρευνας και σκληρής δουλειάς ενός επιτελείου τεχνικών, ερευνητών και σχεδιαστών. Μια επένδυση που χρειάστηκε 47 εκατομμύρια δολάρια για να παράξει την 360 Eye, η οποία μπορεί να αποθηκεύσει μισό λίτρο σκόνης και έχει αυτονομία λειτουργίας περί τη μισή ώρα. Μόλιες η μπαταρία της πέσει, η σκούπα επιστρέφει μόνη της στη θέση φόρτισης ενώ διαθέτει τη δυνατότητα σύνδεσης με ειδική εφαρμογή, προκειμένου οι κάτοχοί της να μπορούν να προγραμματίσουν το που και το πότε θα καθαρίσει η φουτουριστική σκούπα.

Αν και η τιμή της δεν έχει οριστεί ακόμη, η Dyson 360 Eye, θα κυκλοφορήσει στην Ιαπωνική αγορά την Άνοιξη του 2015.

Κάθε εξάρτημα της Eye 360 της παρέχει αρκετή νοημοσύνη ώστε να γνωρίζει που έχει καθαρίσει και που πρέπει να καθαρίσει στη συνέχεια

"Το όραμά μας σε συνδυασμό με τον ταχύτατο ψηφιακό μηχανισμό και την τεχνολογία cyclone, ήταν οι παράγοντες που μας οδήγησαν στη δημιουργία της ρομποτικής σκούπας 360 Eye, μια συσκευή που πραγματικά λύνει τα χέρια!", δήλωσε ο εφευρέτης της James Dyson.

Παρακολουθήστε το εντυπωσιακό βίντεο της φουτουριστικής συσκευής Dyson 360 Eye που υπόσχεται να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο καθαρίζουμε τα σπίτια μας στο άμεσο μέλλον:

[via]

Τech & Science
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο CEO της Google DeepMind αναμένει φάρμακα σχεδιασμένα από την Τεχνητή Νοημοσύνη στα «επόμενα δύο χρόνια»

Τech & Science / Ο CEO της Google DeepMind αναμένει φάρμακα σχεδιασμένα από την Τεχνητή Νοημοσύνη στα «επόμενα δύο χρόνια»

Έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι η Google θα δαπανήσει περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια δολάρια για να αναπτύξει τους τομείς της με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια