Αντίδραση της Εκκλησίας για την καύση των νεκρών

Αντίδραση της Εκκλησίας για την καύση των νεκρών Facebook Twitter
10

Ενστάσεις διατυπώνει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος για τη δημιουργία αποτεφρωτηρίων, σκοπεύοντας μάλιστα να στείλει για το θέμα επιστολή στον Πρωθυπουργό.

Συγκεκριμένα η Ιερά Σύνοδος αντιδρά στη δημιουργία αποτεφρωτηρίων στα ενοριακά κοιμητήρια και ζητά την απόφαση η απόφαση για την καύση να λαμβάνεται από τον εκλιπόντα όσο βρίσκεται εν ζωή και όχι από τους συγγενείς. Παράλληλα οι ιεράρχες διατυπώνουν και ενστάσεις για το αν η καύση συμβαδίζει με την παράδοση της Εκκλησίας.

 Θα ζητηθεί επίσης από τη Νομική Υπηρεσία της Εκκλησίας, να διερευνήσει κατά πόσο ο Νόμος 3852/2010 «Περί του Προγράμματος Καλλικράτης», θίγει το καθεστώς των Ενοριακών Κοιμητηρίων.

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διάβημα της Αθήνας στην UNESCO για τη Μονή της Χώρας που μετατράπηκε σε τζαμί

Πολιτισμός / Διάβημα της Αθήνας στην UNESCO για τη Μονή της Χώρας που μετατράπηκε σε τζαμί

Εκφράζονται οι έντονες ανησυχίες της Ελλάδας για τις επιπτώσεις της μετατροπής σε τζαμί όσον αφορά στη φθορά και στην αλλοίωση του μνημείου αλλά και της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς
NEWSROOM

σχόλια

9 σχόλια
ετσι οπως ειναι διατυπωμενη η ειδηση(θα μπορουσε να ειναι και σαφεστερη η διατυπωση) καταλαβαινω οτι η εκκλησια δεν αντιτιθεται στην δημιουργια αποτεφρωτηριων αλλα στην κατασκευη τους μεσα στα ενοριακα κοιμητηρια.σωστο.αλλιως γιατι δεν διαμαρτυρομαστε και για το οτι δεν υπαρχουν κοινα κοιμητηρια για χριστιανους ,εβραιους και μουσουλμανους αλλα ο καθε πιστος θελει να ταφει με το δικο του θρησκευτικο τυπικο??επισης δεν ειναι αυτονοητο οτι ο τροπος ταφης θα ειναι αποφαση του εκλιποντος και οχι των συγγενων?
Σεβασμός στον νεκρό. Από την στιγμή που έχει ζητήσει να αποτεφρωθεί πρέπει να σεβαστεί η επιθυμία του. Οι ιερείς απλώς φοβούνται ότι θα τους λιγοστέψουν τα ευρώ.
Tα πράγματα είναι απλά... το ζητούμενο της δικής μας εκκλησιαστικής παράδοσης είναι η ελευθερία, κανείς δε σε αναγκάζει να κάνει κάτι που δεν θέλεις, αν επιθυμείς να αποτεφρωθείς έχεις δικαίωμα να το κάνεις... η Σύνοδος αποφασίζει για τα μέλη της και πιστεύει ότι η καύση των νεκρών δεν ταιριάζει με την ορθόδοξη εκκλησιαστική παράδοση... Σημειωτέον Εκκλησία δεν είναι οι Ιεράρχες και οι Μητροπολίτες, αλλά και ο καθένας από εμάς , αν επιθυμεί να είναι μέρος του Εκκλησιαστικού Σώματος...
χμμ.η εκκλησία, σου ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ να κάνεις κάτι που θέλεις, συναλασσόμενη και διαπλεκόμενη με το κράτος, το οποίο είναι αρμόδιο να νομοθετεί, να δικάζει και να εφαρμόζει σχετικά.ελπίζω να στο απλοποίησα λίγο περισσότερο.
"οι ιεράρχες διατυπώνουν και ενστάσεις για το αν η καύση συμβαδίζει με την παράδοση της Εκκλησίας Πηγή: www.lifo.gr"Who the fuck cares!Τί σχέση έχει η παράδοση της εκκλησίας με τους νόμους ενός κράτους στον 21ο αιώνα;
Η Ιερά Σύνοδος κ η Νομική Υπηρεσία της Εκκλησίας,τρομάρα τους,προτιμούν να λένε ψαλμωδίες κ να κάνουν τρισάγια των δευτερολέπτων πάνω από πτώματα που τα τρώνε σκουλήκια κ κατσαρίδες τσεπώνοντας 10ευρα κ 20ευρα! Ντροπη τους,τίποτα άλλο δεν έχω να πω!
Λίγα πράγματα με θυμώνουν όσο αυτοί οι τύποι. Κατ' αναλογία, αφού κόπτονται για την ατομική αυτοδιάθεση (τρομάρα τους) να βαφτίζουν κι αυτοί μόνο ενήλικες, που έχουν δηλώσει υπεύθυνα ότι θέλουν να γίνουν Χ.Ο.