ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΖΑRA: Λάνσαρε πιτζάμες που μοιάζουν με τις στολές των Εβραίων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης

ΖΑRA: Λάνσαρε πιτζάμες που μοιάζουν με τις στολές των Εβραίων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης Facebook Twitter
4

Μια νέα σειρά παιδικών πιτζαμών λάνσαρε η γνωστή εταιρεία ειδών ρουχισμού ZARA. Το πάνω μέρος ήταν άσπρο με οριζόντιες ρίγες και στην αριστερή πλευρά υπήρχε ένα κίτρινο αστέρι, δύο χαρακτηριστικά των στολών που αναγκαζόντουσαν να φορούν οι Εβραίοι στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Η μόνη διαφορά στις στολές των στρατοπέδων ήταν ότι οι ρίγες ήταν κάθετες και όχι οριζόντιες. Το αστέρι όμως, δηλαδή το Αστέρι του Δαυίδ, ήταν στην ίδια ακριβώς θέση. Βέβαια, στο αστέρι της πιτζάμας γραφόταν η λέξη "Σερίφης" όμως δεν φαινόταν από στις φωτογραφίες του website της εταιρείας. 

Μετά τις αντιδράσεις η εταιρεία ζήτησε συγγνώμη και απέσυρε τη σειρά. «Λυπούμαστε πραγματικά. Ήταν εμπνευσμένη από το αστέρι των σερίφηδων των κλασικών Γουέστερν. Πλέον δεν πωλείται στα καταστήματά μας», αναφέρει συγκεκριμένα η εταιρεία.

4

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η AstraZeneca παραδέχθηκε για πρώτη φορά πως το εμβόλιο για τον κορονοϊό μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες

Διεθνή / Η AstraZeneca παραδέχθηκε για πρώτη φορά πως το εμβόλιο για τον κορονοϊό μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες

Ομαδική αγωγή από 51 οικογένειες έχει κατατεθεί στη Βρετανία κατά του φαρμακευτικού κολοσσού - Οι αποζημιώσεις συνολικά υπολογίζεται πως θα φτάσουν τα 100 εκατ. λίρες
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Η κυβέρνηση Μπάιντεν επαναφέρει την προστασία της υγειονομικής περίθαλψης για τα άτομα LGBTQ+

Διεθνή / Η κυβέρνηση Μπάιντεν επαναφέρει την προστασία της υγειονομικής περίθαλψης για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα

Όταν ο Μπάιντεν ανέλαβε τα καθήκοντά του, κατέστησε σαφές ότι θα εργαστεί όχι μόνο για να αντιστρέψει τη ζημιά που έκανε ο Τραμπ στα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, αλλά και για να τα προωθήσει ακόμη περισσότερο.
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Ριγε με αστερι...Να αποσυρθει και αυτο http://www.google.gr/imgres?imgurl=http://www.in-fashion.gr/wp-content/uploads/2012/12/riges-6.jpg&imgrefurl=http://www.in-fashion.gr/%25CF%2581%25CE%25AF%25CE%25B3%25CE%25B5%25CF%2582/&h=800&w=800&tbnid=v-iRyujtJfriNM:&zoom=1&docid=cqkSA7ZBDObbDM&ei=DWXbVN_GKsHgaoXDgrgN&tbm=isch&ved=0CDIQMygTMBM