Τι κάνουν οι Έλληνες στα smartphones και τα tablets τους;

Τι κάνουν οι Έλληνες στα smartphones και τα tablets τους; Facebook Twitter
Οι κάτοχοι smartphone, που στην πλειοψηφία τους είναι 18-44 ετών και ανύπανδροι/ες, χωρίζονται σε 55% άνδρες και 45% γυναίκες, ενώ οι κάτοχοι tablet είναι κυρίως έγγαμοι, 35-54 ετών και χωρίζονται σε 60% άνδρες και 40% γυναίκες.
2

Μια πρόσφατη έρευνα που διαξήγαγε σε ένα δείγμα 3.500 ανδρών και γυναικών, 18-54 ετών η εταιρεία Tempo OMD, παρουσιάζει "τα 19 πράγματα που φοβόμασταν να ρωτήσουμε σχετικά με την χρήση smartphones και tablets" αλλά και τη γενικότερη σχέση των Ελλήνων με την mobile τεχνολογία.

Έτσι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το 51% των Ελλήνων διαθέτει Smartphone, ενώ το 10% διαθέτει tablet, 77% laptop και το 29% παιχνιδοκονσόλα (Playstaion, Xbox κ.α.).

Οι κάτοχοι smartphone, που στην πλειοψηφία τους είναι 18-44 ετών και ανύπανδροι/ες, χωρίζονται σε 55% άνδρες και 45% γυναίκες, ενώ οι κάτοχοι tablet είναι κυρίως έγγαμοι, 35-54 ετών και χωρίζονται σε 60% άνδρες και 40% γυναίκες.

Η πλειοψηφία των κατόχων smartphone και tablet τα χρησιμοποιεί για social networking, να παίξει παιχνίδια, να διαβάσει τα νέα, και τα αθλητικά, να πάρει ταξιδιωτικές πληροφορίες, να μάθει τον καιρό και να ψωνίσει online (κατηγορία που βρίσκεται σε άνοδο).

Παράλληλα, οι Έλληνες χρησιμοποιούν τα smartphone και τα tablet, σαν "δεύτερη οθόνη" ενώ παρακολουθούν τηλεόραση κατά 40% ενώ τα τρία δημοφιλέστερα site που επισκέπτονται οι χρήστες μέσω των gadgets τους ως second screen είναι το Facebook, το Google+ και το Twtter.

Οι πιό δημοφιλείς εφαρμογές που βρίσκονται στα περισσότερα mobile gadgets των Ελλήνων είναι (χωρίς σειρά δημοφιλίας) τα εξής: Facebook, Viber, Whats App, Instagram, Google Maps,YouTube, Shazam, Skype, Twitter, Foursquare, Candy Crush Saga, Angry Birds και το ελληνικό Taxibeat.

Δείτε τα πλήρη αποτελέσματα της πολύ ενδιαφέρουσας έρευνας, ξεφυλλίζοντας την παρακάτω παρουσίασή της:

ΠΗΓΗ: Tempo-OMD

Τech & Science
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H vegan διατροφή μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων σύμφωνα με νέα μελέτη

Τech & Science / H vegan διατροφή μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων σύμφωνα με νέα μελέτη

Οι ερευνητές εξέτασαν 48 εργασίες που δημοσιεύθηκαν την περίοδο 2000-2023 και ανέλυσαν δεδομένα σχετικά με τη σύνδεση μεταξύ φυτικής διατροφής, καρδιαγγειακής υγείας και κινδύνου καρκίνου
NEWSROOM
Επτά χρόνια πριν τα συμπτώματα «δείχνουν» τον καρκίνο πρωτεΐνες του αίματος – Νέα μελέτη

Τech & Science / Επτά χρόνια πριν τα συμπτώματα «δείχνουν» τον καρκίνο πρωτεΐνες του αίματος – Νέα μελέτη

Μελέτη επιστημόνων υποδεικνύει 618 πρωτεΐνες που συνδέονται με 19 τύπους καρκίνου και θα μπορούσαν να οδηγούν σε διάγνωση περισσότερα από επτά χρόνια πριν τα συμπτώματα
NEWSROOM
Φάρμακα για απώλεια βάρους θα μπορούσαν να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής κατά 20%, διαπιστώνει μελέτη

Τech & Science / Φάρμακα για την απώλεια βάρους μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής κατά 20%, διαπιστώνει μελέτη

Συμμετέχοντες στη μελέτη, οι οποίοι έπαιρναν σεμαγλουτίδη είχαν 20% χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού ή θανάτου λόγω καρδιαγγειακής νόσου
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια