Υπολογιστής ξεγέλασε τους ανακριτές του και τους έκανε να πιστέψουν πως είναι 13χρονο αγόρι

Υπολογιστής ξεγέλασε τους ανακριτές του και τους έκανε να πιστέψουν πως είναι 13χρονο αγόρι Facebook Twitter
3

Ένα πρόγραμμα υπολογιστή κατάφερε να εξαπατήσει τους ανθρώπους και να τους κάνει να πιστέψουν πως είναι ένα 13χρονο αγόρι από την Ουκρανία, πετυχαίνοντας έτσι να γίνει ο πρώτος υπολογιστής που πέρασε επιτυχώς το Turing Test.

Η δοκιμή θεωρείται ορόσημο για την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης, αλλά οι ακαδημαϊκοί έχουν προειδοποιήσει ότι η τεχνολογία αυτή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για εγκληματικές συμπεριφορές στον κυβερνοχώρο.


Συνολικά πέντε μηχανές δοκιμάστηκαν στο Royal Society για να διαπιστωθεί αν θα μπορούσαν να ξεγελάσουν τους εξεταστές. Κανένας υπολογιστής δεν είχε ποτέ στο παρελθόν περάσει το τεστ Turing, το οποίο απαιτεί το 30 τοις εκατό των ανακριτών να εξαπατηθεί κατά τη διάρκεια μιας πεντάλεπτης συνομιλίας μέσω υπολογιστή. Στο παρελθόν υπήρξε μια ακόμη φορά όπου πρόγραμμα είχε καταφέρει να πλησιάσει αρκετά τον στόχο, αλλά όχι να τον ξεπεράσει.

Οι επιστήμονες του Royal Society στο Λονδίνο όπου και διεξήχθη η επιτυχής δοκιμή, δήλωσαν πως αυτή η ανακάλυψη σηματοδοτεί μια νέα εποχή στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης η οποία θα πρέπει να προβληματίζει και να προκαλεί ανησυχία για το μέλλον του ηλεκτρονικού εγκλήματος. Οι δημιουργοί του επιτυχημένου προγράμματος προσπάθησαν να φτιάξουν μια εικονική προσωπικότητα ενός 13χρονου αγοριού το οποίο θα μπορούσε θεωρητικά να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση, αλλά με πρόσχημα το νεαρό της ηλικίας και αρκετή διπλωματία θα απέφευγε να το κάνει. Οι δημιουργοί του λογισμικού είναι ο ρωσικής καταγωγής Vladimir Veselov και o Eugene Demchenko. 

Το τεστ επινοήθηκε το 1950 από τον επιστήμονα των υπολογιστών και πρωτοπόρο στον τομέα του Alan Turing. Το βασικό ερώτημα που ήθελε αυτό το πείραμα να απαντήσει είναι αν τελικά μπορεί ο υπολογιστής να σχεδιαστεί έτσι ώστε να χαρακτηριστεί νοήμων και να μην γίνει αντιληπτός σε επικοινωνία του με ανθρώπους .



Τech & Science
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρκίνος του δέρματος: Ένα εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Τech & Science / Καρκίνος του δέρματος: Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο που βρίσκεται πλέον σε κλινική δοκιμή φάσης 3, κηρύσσεται από τους επιστήμονες «πραγματική ελπίδα» για την οριστική θεραπεία του καρκίνου του δέρματος
NEWSROOM
Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια