Το MIT παρουσιάζει το σπίτι του μέλλοντος

Το MIT παρουσιάζει το σπίτι του μέλλοντος Facebook Twitter
4

Γνωρίστε το σπίτι του μέλλοντος μέσα από το ερευνητικό πρόγραμμα του Media Lab του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης, με την ονομασία CityHome. To νέο project που βρίσκεται σε φάση έρευνας και ανάπτυξης, παρουσιάζει έναν χώρο που αλλάζει και επεκτείνεται προσαρμοζόμενος στις απαιτήσεις κάθε περίστασης (δείπνο με φίλους, εργασία, ξεκούραση), με μια απλή χειρονομία.

Η τεχνολογία πίσω από το CityHome, στηρίζεται κυρίως στους σαρωτές που διαβάζουν τις κινήσεις του κατοίκου, και στον λεγόμενο RoboWall, ένα σύστημα που επαναδιαμορφώνει την κατοικία μέσω συρόμενων επίπλων, ώστε ο χώρος να μεταλλάσσεται από μια κρεβατοκάμαρα, σε τραπεζαρία, κουζίνα κ.ο.κ. Παράλληλα, οι χειρονομίες στις οποίες ανταποκρίνεται το σπίτι, μπορούν, μέσω των σαρωτών, να ελέγξουν την ένταση του φωτισμού, τη θέρμανση και πολλές ακόμα λειτουργίες.


Αν και το CityHome, βρίσκεται ακόμα σε πειραματικό στάδιο, ο υπεύθυνος δημιουργικού του προγράμματος, Kent Larson, βλέπει το project να βρίσκει πολλές εμπορικές εφαρμογές, στο σύντομο μέλλον.

Δείτε το πραγματικά εντυπωσιακό project CityHome, του MIT, στο βίντεο που ακολουθεί:



[via]

Τech & Science
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο CEO της Google DeepMind αναμένει φάρμακα σχεδιασμένα από την Τεχνητή Νοημοσύνη στα «επόμενα δύο χρόνια»

Τech & Science / Ο CEO της Google DeepMind αναμένει φάρμακα σχεδιασμένα από την Τεχνητή Νοημοσύνη στα «επόμενα δύο χρόνια»

Έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι η Google θα δαπανήσει περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια δολάρια για να αναπτύξει τους τομείς της με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια