"Αναζητώντας την αλήθεια, κατέστρεψα την ζωή μου"

"Αναζητώντας την αλήθεια, κατέστρεψα την ζωή μου" Facebook Twitter
Roberto Saviano
8

 

"Αναζητώντας την αλήθεια, κατέστρεψα την ζωή μου" Facebook Twitter
Αντικαρκινικά φάρμακα-μαϊμού τα οποία όχι μόνο μπορεί να μην έχουν θετική επίδραση στον ασθενή αλλά ενδέχεται να επιδεινώνουν και την υγεία του, κλέβει αλλοιώνει και πουλά η ιταλική Μαφία στη Νάπολη

Αφιερωμένο σε όσους μιλούν ανέμελα για "Το τίμημα της αλήθειας"

 

«Φοβάμαι την συνεχή δραστηριότητα της Καμόρα, που προσπαθεί να με συκοφαντήσει και να σπιλώσει το όνομά μου, όπως έκανε και με δεκάδες άλλους ιταλούς που προσπάθησαν να την πολεμήσουν. Ένας καταρράκτης από λάσπη, που κινδυνεύει να παρασύρει και τα μέσα ενημέρωσης»

 

"Αναζητώντας την αλήθεια, κατέστρεψα την ζωή μου" Facebook Twitter
Μετά τις πρόσφατες κινητοποιήσεις, το ιταλικό κράτος άρχισε να ερευνά τους αγρούς στα περίχωρα της Νεάπολης, αναζητώντας εκατομμύρια τόνους θαμμένων αποβλήτων, ενώ η Καμόρα φέρεται να έχει μεταφέρει την επικερδή επιχείρηση απόρριψης τοξικών αποβλήτων «στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Ευρώπη

 

 

«Η αλήθεια είναι ότι μισώ το βιβλίο μου, το Gomorra. Πρόκειται για ένα καταραμένο έργο, για ένα αιώνιο αγκάθι που νιώθω μέσα στα πλευρά μου, το οποίο και με αναγκάζει να ζω με τρόπο απερίγραπτο»

 

Σοκαριστικό βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα πέρσι η Ιταλική αστυνομία, αποκαλύπτει το στυγνό τρόπο που η Καμόρα κλείνει τους λογαριασμούς της στη Νάπολη. Ο Τζανλούκα Τροίζε που σκότωσε τον περασμένο Δεκέμβριο με τέσσερις σφαίρες τον Λουίτζι Φελάκο, έπειτα από κάποια συμφωνία για μια παρτίδα ναρκωτικών που δεν τηρήθηκε:


 

«Όταν περνώ μπροστά από ένα βιβλιοπωλείο και βλέπω στις προθήκες το βιβλίο, στρέφω το βλέμμα μου αλλού, διότι κάθε μέρα, συνεχίζω να πληρώνω τις συνέπειες της συγγραφικής αυτής επιλογής μου»

 

"Αναζητώντας την αλήθεια, κατέστρεψα την ζωή μου" Facebook Twitter
Ο Μαραντόνα και η Καμόρα.Στην Ιταλία όπου δοξάστηκε όσο ελάχιστοι, ο Ντιέγκο Μαραντόνα δεν γνώρισε τον Μιχαήλ Αγγελο και τον Πουτσίνι. Εμαθε όμως απέξω και ανακατωτά τον υπόκοσμο της Καμόρα. Αφέθηκε στην εύκολη ζωή και στις εφήμερες απολαύσεις. Πίστεψε ότι εκείνοι που το καλοκαίρι του 1984 πλήρωσαν 6 εκατ. δολάρια στην Μπαρτσελόνα για να τον πάρουν στη Νάπολι είχαν καλές προθέσεις. Αγνόησε όσους υποστήριξαν ότι «πρόκειται για ένα τρελό συμβόλαιο που ισοδυναμεί με τις ετήσιες αποδοχές 4.000 Ναπολιτάνων».

 

 

«Οι επαφές με τους συγγενείς μου είναι πλέον ιδιαίτερα πολύπλοκες και η βαθμιαία αύξηση της ένοπλης προστατευτικής συνοδείας των καραμπινιέρων, δυσκολεύει όλο και περισσότερο την καθημερινότητά μου»

 

"Αναζητώντας την αλήθεια, κατέστρεψα την ζωή μου" Facebook Twitter
Φεβρουάριος 2014 -Η σύλληψη ενός αρχιμαφιόζουΟ 23 χρονος Μαριάνο Ρίτσιο είναι αρχιμαφιόζος της ναπολιτάνικης Καμόρα και αντιμετωπίζει 16ετή κάθειρξη για διακίνηση ναρκωτικών και είναι φυγάς από το 2011. Μάλιστα, θεωρείται από τις αρχές, βασικός παίκτης στον πόλεμο για τον έλεγχο του ναρκεμπορίου από αντίπαλες συμμορίες μαφιόζων, ενώ είναι ο νεότερος αρχηγός μαφιόζικης κάστας.

 

«Δεν ξέρω τι θα πει πάω μια βόλτα, δεν μπορώ να μπω σε ένα τρένο, στο μετρό ή σε ένα εστιατόριο, χωρίς να έχω συνεννοηθεί εκ των προτέρων με τους αστυνομικούς που με προστατεύουν»


"Αναζητώντας την αλήθεια, κατέστρεψα την ζωή μου" Facebook Twitter
Στην Νάπολη πολλά παιδιά δέκα ετών εργάζονται δώδεκα ώρες την ημέρα. Αρκετά εγκαταλείπουν το σχολείο και μπλεκουν με την Καμόρα.Πολλά παιδιά χρησιμοποιούνται από τη μαφία για την διακίνηση ναρκωτικών πολλές φορές μέσα στο ίδιο το σχολείο, για την κλοπή πορτοφολιών ή την οργάνωση μεγαλύτερων κλοπών διαφόρων υλικών, όπως χαλκού και αλουμινίου από τις εγκαταστάσεις εργοστασίων και μονάδων διάθεσης αποβλήτων τα οποία πωλούν στη συνέχεια προς 20ευρώ το κιλό.


«Δεν νομίζω ότι είναι σωστό το γεγονός πως αναζητώντας την αλήθεια, κατέστρεψα την ζωή μου και εκείνη των ανθρώπων που βρίσκονται κοντά μου»

"Αναζητώντας την αλήθεια, κατέστρεψα την ζωή μου" Facebook Twitter
Η Φεντερίκα Γκαλιάρντι, γνωστή και ως «Η Κυρία με τα Λευκά», η οποία συνελήφθη τον περασμένο Μάρτιο στο διεθνές αεροδρόμιο Λεονάρντο Ντα Βίντσι της Ρώμης καθώς μετέφερε 24 κιλά κοκαΐνη στη χειραποσκευή της, φέρεται ότι ενεργούσε για λογαριασμό της Καμόρας, της ναπολιτάνικης μαφίας, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου. Η Γκαλιάρντι είχε γίνει γνωστή ως «Η Κυρία με τα Λευκά» όταν είχε εμφανιστεί να βγαίνει από το αεροσκάφος του τότε πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ντυμένη στα άσπρα, κατά την άφιξη της ιταλικής αντιπροσωπείας στη Σύνοδο Κορυφής της Ομάδας των Οκτώ (G8) στον Καναδά το 2010.



«Αναγκάζομαι να παίρνω ψυχοφάρμακα, κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ άλλοτε στο παρελθόν. Αν θέσεις ως κύριο και μοναδικό στόχο στην ζωή σου την αλήθεια, την καταγγελία της, τελικά μετατρέπεσαι σε ένα είδος τέρατος... Σε ενδιαφέρει μόνον η επίτευξη του στόχου αυτού». 

"Αναζητώντας την αλήθεια, κατέστρεψα την ζωή μου" Facebook Twitter
Σκηνή απο το φιλμ Gomorrah, 2008σκηνοθεσία Ματέο Γκαρόνε με τους: Σαλβατόρε Αμπρουτσέζε, Τζιανφελίτσε Ιμπαράτο, Τόνι Σερβίλο, Σαλβατόρε Κανταλούπο



«Μπορεί κανείς να αναζητεί την αλήθεια, προστατεύοντας όμως περισσότερο τον εαυτό του»


«Δεν μπορώ να προγραμματίσω την ζωή μου χωρίς να ζητήσω την άδεια της Αστυνομίας. Ούτε να βγω όποτε θέλω, ούτε να συναναστραφώ τα πρόσωπα που επιθυμώ, χωρίς να πρέπει να τα κρύβω, διότι φοβάμαι αντίποινα. Κάποιες φορές διερωτώμαι αν θα καταλήξω σε ψυχιατρική κλινική»

 


Δηλώσεις του 34χρονου συγγραφέα και δημοσιογράφου  Roberto Saviano για το βιβλίο Gomorrah . Aπέκτησε  παγκόσμια φήμη μετά την κυκλοφορία του βιβλίου του Gomorra (εκδόσεις Mondadori, 2006 / στα ελληνικά: Γόμορρα, μτφ. Μ. Οικονομίδου, εκδόσεις Πατάκη 2013), με θέμα τη δράση της Καμόρας, της ναπολιτάνικης μαφίας, που ξεπέρασε τα 2 εκατομμύρια αντίτυπα στην Ιταλία ήδη από το 2009, ενώ μεταφράστηκε σε 51 γλώσσες.

Η δημοσιογράφος Αναλίσα Πιράς που παρέλαβε πριν μερικά χρόνια ένα βραβείο για το βιβλίο του Σαβιάνο είπε ότι από το 2006, οπότε εκδόθηκε το βιβλίο, ο Σαβιάνο ζει σε μία φυλακή. «Στη Νάπολη το ονομάζουν "cappotto di legno" που σημαίνει το να ζεις με φέρετρο. Δεν είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει. Υπάρχουν περιπτώσεις που τα "συμβόλαια θανάτου" έχουν πραγματοποιηθεί ακόμα και 40 χρόνια μετά το γεγονός»

 

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

5 σχόλια
Mπήκα στο fb και του έκανα like. Γράφει αρκετά εκεί. Φαίνεται ότι τα social media είναι μια καλή διέξοδος γι' αυτόν. Κατ' αρχήν η μαφία φαίνεται να νικάει. Είναι τόσο απελπιστικό αυτό που έχει πετύχει, όχι να τον σκοτώσει, αλλά να τον κάνει να ζει όπως ο Σαλμάν Ρουσντί. Όλοι πια ξέρουν ότι τα συμβόλαια θανάτου θα τους ακολουθούν ακόμα και μετά 40 χρόνια... Είναι απελπιστικό να υπάρχουν άνθρωποι πρόθυμοι να σκοτώσουν επειδή μια μαφιόζικη οικογένεια είχε ορίσει έτσι πριν πολλές δεκαετίες. Το φαινόμενο της Μαφίας είναι μια αρχαϊκή, όσοι και καρκινική εκδήλωση του φαινομένου της οικογένειας και της ευρύτερης οικογένειας, του σογιού. Είναι μια παρακρατική συμμορίτικη και εξωθεσμιική δομή, που θέλει ξερίζωμα. "Οι οικογένειες είναι ρωγμές, απ' όπου μπαίνουν οι άνθρωποι στον κόσμο" έγραφε ο Γιώργος Χειμωνάς. Τίποτε άλλο δεν πρέπει να είναι. Κάθε τι άλλο είναι συμμορία. ίσως η εμπειρία της ζωής των κλεισμένων στη ντουλάπα ομοφυλόφιλων, μπορεί κάπως να βοηθήσει τον Σαββιάνο. Οι χαρές της ζωής μπορούν να συμπυκνώνονται σε στιγμές, να διανοητικοποιούνται, να εξιδανικεύονται. Να ζεις σε μια νησίδα προσωπικής επινοημένης ομορφιάς, μέσα σε ένα πέλαγος ασχήμιας. Δεν ξέρω πως θα το δεχτεί αυτό ένας άνθρωπος που δεν πήρε εξ' ανάγκης νωρίς αυτό το δρόμο.
Ενώ θαυμάζω την ειλικρίνια αυτού του ανθρώπου, θυμώνω. Μα, δεν βρίσκεται κανείς να του πει ότι έκανε μεγάλη υπηρεσία στην ανθρωπότητα, και μόνο που έγραψε για μια τόσο σκοτεινή πλευρά της κοινωνίας; Οκ, θα μου πείτε, και να βρίσκεται, τί να το κάνει; Μήπως θα αλλάξουν οι συνθήκες ζωής του; Δεν ξέρω. Πάντως από εμένα έχει ένα ευχαριστώ, ό,τι και αν αξίζει αυτό, για όσα έγραψε και όσους επηρρέασε.
Τον θυμήθηκα πρόσφατα τον Σαβιάνο..Όταν είδα τα Γόμορρα "'αδειασα".Δείτε οπωσδήποτε αυτή την ταινία-ντοκυμαντερ (και το βιβλίο πρέπει να είναι συγκλονιστικό), γιατί αυτη η ζωή που καταστράφηκε ανεπιστρεπτί το έκανε τουλάχιστον για κάτι που αξίζει.
Μπορεί να πει κανείς περισσότερα απο αυτό. Για τη δύναμη μερικών ανθρώπων να βάζουν στην άκρη τον εαυτό τους για να αποκαλύψουν αλήθειες που οφείλει να γνωρίζει η κοινωνία. Για κάποιους βλακεία για άλλους αυτοθυσία.
... χώρια από το μεγαλείο του να ομολογείς ανοιχτά ότι μισείς κάτι δικό σου, που έκανε έστω και λίγο καλό στην κοινωνία. Το ότι σχεδόν ομολογεί ότι μετανιώνει για τις αποκαλύψεις, δείχνει δύναμη και διαύγεια ακόμη και υπό τις συνθήκες που ζει.
Αυτοθυσία που είναι απαραίτητη και στη χώρα μας σήμερα, αλλα οι περισσότεροι προτιμούμε τη θολή καταγγελία, τα "ψόφα", και τα κοπάδια των αγανακτισμένων, πράγματα που εύκολα μπορεί να χειραγωγήσει μια ισχυρή μαφία.