Πλαστό το πτυχίο της αναπλ. διοικήτριας του Έλενα

Πλαστό το πτυχίο της αναπλ. διοικήτριας του Έλενα Facebook Twitter
5

Όπως αποδείχθηκε από έλεγχο των υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας, η αναπληρώτρια διοικήτρια του μαιευτηρίου Έλενα κα. Μ. Φουρναράκη είχε πλαστό πτυχίο.

Είχε προηγηθεί η παρέμβαση του Συνήγορου του Πολίτη, ο οποίος μετά από επώνυμη καταγγελία, είχε ζητήσει διευκρινίσεις από τον πρόεδρο της Επιτροπής Αξιολόγησης Υποψηφιοτήτων και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας, καθώς και αντίγραφο του φακέλου της αναπληρώτριας διοικήτριας για έλεγχο.

Τελικά το υπουργείο διενήργησε μόνο του τον έλεγχο γνησιότητας και διαπιστώθηκε ότι όντως ο τίτλος σπουδών που είχε κατατεθεί στον διαγωνισμό δεν ήταν έγκυρος. Σύμφωνα με πληροφορίες το πτυχίο που προσκομίστηκε προερχόταν από το πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου.

Το υπουργείο Υγείας διαβεβαίωσε εγγράφως τον Συνήγορο ότι ανακαλείται ο διορισμός της κα. Φουρναράκη.

Ελλάδα
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

Ελλάδα / Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

«Όλες οι σχετικές αναρτήσεις και αντιδράσεις κυρίως από βουλευτές που στο παρελθόν έχουν συμμετάσχει σε Κυβέρνηση είναι λαϊκίστικες και υποκριτικές» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
NEWSROOM
Λαμία: 63 κρούσματα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε 7 δημοτικά σχολεία

Ελλάδα / Λαμία: 63 κρούσματα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε 7 δημοτικά σχολεία

Τα 15 παιδιά με συμπτώματα δηλητηρίασης από Δημοτικό κατανάλωσαν λιγκουίνι με κιμά. Γονιός που κράτησε την συσκευασία είπε θα τη στείλει στο Γενικό Χημείο του Κράτους για ανάλυση
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Το υπουργείο την έδιωξε αλλά την είχε διορίσει λίγους μήνες πριν...Επίσης ξαναήταν στην ίδια θέση επί Αβραμόπουλου.Τομπούλογλου νο2, στέλεχος της ΝΔ που αν δεν ήταν ο συνήγορος του πολίτη θα την πληρώναμε ακόμη...
Ετσι και γινει ποτε ενας σοβαρος ελεγχος των υποβληθεντων αντιγραφων τιτλων σπουδων απο κυβερνητικα διορισμενους στην κορυφη της ηγεσιας δημοσιων υπηρεσιων "κομματοσκυλων", η "εκλεκτων επιστημονων" προσκειμενων ιδεολογικα σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ θα γινει "της τρελλης το πανηγυρι" ! Προσωπικα γνωριζω τουλαχιστον δεκα αναλογες περιπτωσεις . Η διαχρονικα "καλυτερη"ομως παραμενει αυτη που μου ετυχε προσωπικα πριν καμμια εικοσιπενταρια χρονια.Οταν καποιος φιλος μου με παρεκαλεσε να βοηθησω εναν μικρανηψιο του "ανερχομενο στελεχος" μεγαλης επιχειρησης "κρατικου ενδιαφεροντος",στην προετοιμασια μιας "παρουσιασης/διαλεξης".Ο εν λογω "νεαρος"(κατοχος ΜΒΑ αγγλικου πανεπιστημιου,οπως μου ειπε ο φιλος μου),ηλθε και με βρηκε ,αφηνοντας μου καμμια εικοσαρια σελιδες φωτοτυπιες(στην αγγλικη),οι οποιες και επρεπε να αποτελεσουν την βαση της παρουσιασης του.Οταν,ουσιαστικα, εφτιαξα την παρουσιαση του, κατσαμε να την συζητησουμε.Μου εκανε εντυπωση οτι ειχε πολλες αποριες ,για κατοχο ΜΒΑ τουλαχιστον.Τελος παντων τελειωσαμε και,απ'οτι εμαθα,η παρουσιαση πηγε πολυ καλα.Το θεμα το ξεχασα συντομα.Δυο-τρια χρονια μετα πληροφορηθηκα τυχαια,απο "lapsus linguae"του ιδιου,σε μια κοινωνικη συναντηση,τι ακριβως ηταν το "υλικο"που μου ειχε δωσει για να ετοιμασω την παρουσιαση.Ξερετε,αυτην που δυσκολευτηκε να καταλαβει.Ηταν αποσπασμα απο το ΜΒΑ "του" !!!
Το μείζον πρόβλημα δεν είναι φυσικά τα πλαστά πτυχία. Αυτά εύκολα ανιχνεύονται.Το πρόβλημα είναι τα ερπετά, όπως αυτά που περιγράφεις, που κατορθώνουν με διάφορους καταχθόνιους τρόπους και μέσα να αποκτήσουν φαινομενικά τυπικά προσόντα που θα βοηθήσουν στην ανέλιξή τους. Αυτή η μάστιγα είναι εξαιρετικά δύσκολο να καταπολεμηθεί.Ο μόνος τρόπος να καταπολεμηθεί είναι ο δραστικός περιορισμός του δημοσίου και ένα έγκυρο και ανεξάρτητο σύστημα αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα. Τότε μόνο θα γίνουμε κράτος.Αλλά οποιαδήποτε παραμικρή κίνηση προς προς αυτή τη λύση επιχειρείται σκοντάφτει στη λυσσαλέα αντίδραση των βολεμένων ερπετών που με κανένα τρόπο δεν θα αφήσουν αυτά που με κόπο (ραδιουργίες, γλύψιμο, καπήλευση αλλότριων έργων) απέκτησαν. Δηλαδή το δικαίωμα να εισπράττουν κάθε μήνα το μισθό εις βάρος του αφελή Έλληνα φορολογούμενου...
Δεν θα διαφωνησω για τα "κομματικα ερπετα "που λυμαινονταν χρονια το Δημοσιο.Ειχα την ατυχια να εχω γνωρισει,και να εχω υποφερει,αρκετα απο αυτα στην καρριερα μου.Εαν ομως ειμαι βεβαιος για κατι ειναι οτι ολοι αυτοι οι "κομματικοι κηφηνες" δεν πιανουν χαρτωσια μπροστα στα "ερπετα" του ιδιωτικου τομεα στην χωρα μας.Απο τα οποια εχω γνωρισει παμπολλα.Αυτοι κατεστρεφαν,συστηματικα και ενσυνειδητα, επι δεκαετιες τον τοπο.Εξαγοραζαν πολιτικους και κρατικους παραγοντες,ειχαν στην "τσεπη"τους το πολιτικο κατεστημενο,"περναγαν οτι νομο ηθελαν απο την "Βολη",και επαιρναν οποιο "εργο" ηθελαν,με τον δημοσιο κορβονα να πληρωνει τα "φυκια"για "μεταξωτες κορδελλες".Μια χωρα προκειμενου να αποκτησει εναν υγιη,αναταγωνιστικο και ωφελιμο ιδιωτικο τομεα,πρεπει πρωτα να εχει εναν ισχυρο,ηθικο,και αποτελεσματικο δημοσιο τομεα,και εξαιρετικα υγιες θεσμικο πλαισιο.Εαν δενν υπαρχουν αυτα τοτε αυτοι που επικρατουν ειναι οι "πειρατες"οι "επιδρομεις"του ιδιωτικου τομεα.Οι "λεηλατες".Οι οποιοι και φροντιζουν,με καθε τροπο,βρωμικο,πολυ βρωμικο,η και απολυτως βρωμικο,να προβαλλονται και να κατακτουν τις "θεσεις εξουσιας" τα πολιτικα "σκουπιδια"τα οποια οι ιδιοι ελεγχουν απολυτα.
Επειδη ισως να μην εγινα απολυτως σαφης διευκρινιζω οτι,οπως φαινεται και απο το παραδειγμα που εφερα,δεν ομιλω μονον για τα "πλαστα πτυχια".Τα οποια ,οντως,δεν ειναι δυσκολο να εντοπισθουν εαν και εφ'οσον ασχοληθει μια σοβαρη δημοσια υπηρεσια σοβαρα.Ομιλησα εξ'ισου και για μια αλλη κατηγορια πτυχιων.Τα "γνησια",τα οποια εχουν ομως αποκτηθει με "ενδιαφεροντες" τροπους.Το θεμα αφορα,κυριως-αλλα οχι αποκλειστικα-σε μεταπτυχιακους τιτλους σπουδων.ΜΒΑ's,βασικα.Εαν εξαιρεθουν καποια πασιγνωστα Πανεπιστημια τυπου Oxford,Cambridge,Harvard,MIT,κλπ,τα περισσοτερα ξενα πανεπιστημια ειναι ακριβως το ιδιο στα ματια του μεσου ελληνα.Ειτε το University of Illinois at Urbana-Champaign του πεις,ειτε University of Illinois at Chigago του πεις,το ιδιο του κανει.Για να μην σου πω οτι το δευτερo φανταζει και καλυτερο,λογω Chicago.Ελα ομως που το πρωτο ειναι καπου 160 θεσεις υψηλοτερα στο ranking !Οταν ,λοιπον,καποιο ατομο τοποθετειται σε προβεβλημενη θεση με "αλλοθι" το πτυχιο του και του μεταπτυχιακο του τιτλο απο το "University of Upper Nebraska, third lake to the right(!)"η κατι αναλογο ο τιτλος,κατα κανονα ,ειναι γνησιος.Το θεμα ειναι αν αντιπροσωπευει κατι, και το πως αποκτηθηκε.Διοτι υπαρχει,εδω και χρονια,ολοκληρο industry ,και οχι μονον στις ΗΠΑ,το οποιο ασχολειται -με το αζημιωτο φυσικα-με την "διευκολυνση αποκτησης τετοιων τιτλων".Ητοι κατασκευη εργασιων,διατριβων,κλπ,κλπ.Αυτα δεν "πιανονται"ευκολα.Στην δε Ελλαδα ποτέ ! Οταν ομως συζητησεις με τους ανθρωπους αυτους ,η αγνοια τους επι θεματων τα οποια,βασει τιτλων σπουδων και προτερης εμπειριας,συναποτελουν το "αντικειμενο"τους,"βγαζει ματια" !