ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Αντικατέστησε τελικά τη Ρομά υποψήφια ο ΣΥΡΙΖΑ

Αντικατέστησε τελικά τη Ρομά υποψήφια ο ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
2

Στην αντικατάσταση της Ρομά υποψήφιας από τη Θράκη Σουλειμάν Σαμπιχά στο ευρωψηφοδέλτιο του ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Τη θέση της παίρνει ο μουσουλμάνος Μεστάν Οσμάν Ουμίζ.

Η ανακοίνωση είναι λιτή και δεν εξηγεί τους λόγους της αντικατάστασης, όμως πληροφορίες αναφέρουν ότι η υποψηφιότητα της Σαμπιχά είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις βουλευτών και της νομαρχιακής οργάνωσης σε Ξάνθη, κυρίως, και Ροδόπη, ενώ πολιτικές πηγές έλεγαν ότι «τουρκικής συνείδησης βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αξίωσαν να μην κατέβει η Σαμπιχά, που είναι κόκκινο πανί για τους τουρκόφιλους μουσουλμάνους» και ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να την κόψει από τα ψηφοδέλτια».

Το Νοέμβριο στο συνέδριο για τις μειονότητες στη Γενεύη, η Σαμπιχά είναι πει ότι «οι μουσουλμάνοι τουρκικής καταγωγής προσπαθούν να μας επιβάλλουν εκτός από τη γλώσσα τους και την ταυτότητά τους».

Στην ανακοίνωση του για την αντικατάστασή της ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

"Σε κοινή συνεδρίαση των γραμματέων των Νομαρχιακών Επιτροπών και των βουλευτών της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, παρουσία του γραμματέα της Κ.Ε. Δ. Βίτσα, αποφασίστηκε η μη συμμετοχή ως υποψήφιας στο ψηφοδέλτιο για την ευρωβουλή της Σουλεϊμάν Σαμπιχά. Ως υποψήφιος για την ευρωβουλή από τον χώρο της μειονότητας θα συμμετέχει ο Μεστάν Οσμάν Ουμίζ".

2

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παύλος Μαρινάκης για Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Παύλος Μαρινάκης για Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στη συγκεκριμένη υπόθεση εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε το 2019 από την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, λίγο πριν φύγει από την εξουσία, δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
NEWSROOM
Ιστορίες που μας υπενθυμίζουν ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη

Ευρωεκλογές 2024 / Ιστορίες που μας υπενθυμίζουν ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη

Η δεύτερη φάση της επικοινωνιακής εκστρατείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ξεκίνησε σήμερα με ένα συγκινητικό βίντεο που τονίζει τη σημασία της ψήφου στις φετινές Ευρωεκλογές.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για έξοδο του Μεσολογγίου: Πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές

Πολιτική / Κατερίνα Σακελλαροπούλου για έξοδο του Μεσολογγίου: Πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές

«Η προαποφασισμένη θυσία τους αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές και πηγή έμπνευσης για όλους μας» ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Η Σαμπιχά Σουλειμάν ανήκει στην κοινότητα των ρομά της Θράκης και στο παρελθόν έχει καταγγείλει το τουρκικό προξενείο της περιοχής για εξαναγκασμό και εκτουρκισμό της μειονότητας (πομάκων και ρομά).............. Η Πομάκα ακτιβίστρια η οποία έχει βραβευθεί για την κοινωνική προσφορά της από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, μπήκε στο στόχαστρο της κριτικής των τοπικών οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του μουσουλμάνου βουλευτή, Χουσείν Ζεϊμπέκ.................. http://www.bankwars.gr/2014/04/%CE%A3%CE%A5%CE%A1%CE%99%CE%96%CE%91-%CE%9F-%CE%9C%... ..............Δράση που τη μετέτρεψε σε κόκκινο πανί, όχι μόνο για το τουρκικό προξενείο, αλλά και για τα μειονοτικά στελέχη που αυτοαποκαλούνται Τούρκοι (κάποιοι είναι όντως τουρκογενείς και κάποιοι είναι πομάκοι που εκτουρκίστηκαν)Ότι πει το προξενείο, εμείς για κάνα διορισμό και μικρομάνατζμεντ είμαστε.Να τον χαίρονται οι Ελληνες ψηφοφόροι του!