15 πράγματα που θέλω να πω στην Ζωή Κωνσταντοπούλου

Facebook Twitter
17

Ζωη, η λογοδιάρροια δεν υπόκειται σε νόμους

1.

«Έχεις σκεφτεί γιατί υπάρχει «Ο νόμος της σιωπής» και γιατί ποτέ δεν λέμε «Ο νόμος της λογοδιάρροιας»; Γιατί η «λογοδιάρροια» δεν υπόκειται σε νόμους. Ο καθένας λέει ότι θέλει»

2.

«Το να κρατάς το στόμα σου κλειστό όπου χρειάζεται δεν σημαίνει ότι είσαι βλάκας. Μπορεί απλά να έχεις αναπτύξει την ικανότητα να παρατηρείς καλύτερα από τους άλλους».

3.

«Μετράει περισσότερο μια ατάκα για τον κόσμο παρά  μια ομιλία μιας ώρας. Δηλαδή:  Tο «Μαζί τα φάγαμε» και το «Λεφτά υπάρχουν», ο κόσμος τα θυμάται ακόμα αν και κάθε φορά που τα λέει, ρίχνει μούντζες προς την κατεύθυνση της αρεσκείας του».

4.

«Αν θέλετε να κάνετε ντόρο μελετήστε τον Πάγκαλο. Μιλάει με παύσεις, έχει μελετήσει στο σπίτι του τις ατάκες, ξέρει που ακριβώς θα χτυπήσει, είναι cool».

5.

«Επιμένω: Το πρόβλημα σας είναι η ατάκα. Ξεκινήστε με τα αποφθέγματα που κυκλοφορούν. Θα μάθετε στην πορεία».

6.

«Αλήθεια, όταν σας σήκωνε ο καθηγητής για το μάθημα της ημέρας, οι μαθητές σας έσπαγαν τα μολύβια τους μέχρι να τελειώσετε»;

7.

«Είναι η εποχή της ταχύτητας. Πρέπει να είστε σύντομη. Μια καλή άσκηση είναι η χρήση του twitter. Δείτε τους συναδέλφους σας».

8.

«Όμως όταν χρησιμοποιείτε το twitter πρέπει να είστε προσεκτική. Είναι άτακτα παιδιά εκεί μέσα. Έτσι κάνουν για το επόμενο RT #asemas»

9.

«Είναι δύσκολο και το καταλαβαίνω. Όλοι σας συγκρίνουν με τον πατέρα σας. Μοιάζετε σαν να προσπαθείτε να αποδείξετε στους άλλους κάτι. Σπάστε την εικόνα. Φορέστε χαρούμενα χρώματα και χαμογελάστε συχνότερα».

10.

«Γενικά: Μην κάνεις τον βετεράνο όταν είσαι καινούριος οπουδήποτε»

11.

«Μην ξαναπείτε την λέξη «πείνα». Είδατε τι έγινε...»

12.

«Μην ζηλεύετε τον Τατσόπουλο και τον «θόρυβο» που κάνει με τις δηλώσεις του. Μάθετε από αυτόν. Ως συγγραφέας έχει περάσει ατέλειωτες ώρες σιωπής»

13.

«Κλέψτε την παράσταση: «Σήμερα δεν θα πω κουβέντα» πείτε από το μικρόφωνο της Βουλής. Θα έχετε κάνει μια μικρή αρχή για τα αποφθέγματα που θα ακολουθήσουν».

14.

«Είναι η εποχή των πράξεων. Πρέπει να γίνεται γνωστή για αυτές. Ότι και να πεις δεν μετράει».

15.

Τελος, δεν ξέρω αν πιστεύετε στο θεό. Βουδίστρια δεν είστε σίγουρα. Και δεν χρειάζεται να γίνεται. Δύσκολο...

17

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

10 σχόλια
Ο πραγματικά έξυπνος άνθρωπος δεν χρειάζεται ώρες λογοδιάρροιας για να εκφράσει τα επιχειρήματα κα τις απόψεις του. Με την εν λόγω κυρία κάτι τρέχει και δεν μπορεί να εκφράσει περιεκτικά την σκέψη και τα επιχειρήματα της. Πέραν του ότι παίζει με την υπομονή των άλλων, στερεί από τους συναδέλφους της (ακόμα και από αυτούς του ΣΥΡΙΖΑ) το δικό τους χρόνο να μιλήσουν. Δείχνει, αν μη τι άλλο, έλλειψη σεβασμού. Εκτός και αν θεωρεί ότι κατέχει όλη τη σοφία του κόσμου και όταν μιλά αυτή, οι άλλοι πρέπει να θυσιάζουν το δικό τους χρόνο. Υ.Γ. Έχει τύχει σε Δικαστήριο να μιλά 6 ολόκληρες ώρες ακατάπαυστα, αναμασώντας τα ίδια και τα ίδια και ροκανίζοντας το χρόνο των υπόλοιπων δικηγόρων και υποθέσεων (είναι γνωστό ότι αν μια υπόθεση δεν αρχίσει μέσα σε 2 δικαστικές συνεδριάσεις, αναβάλλεται για ένα χρόνο περίπου).
κι εγώ θα συμφωνήσω με τον Παύλο,,,στο κάτω κάτω νέα βουλευτής είναι και ζητάει απαντήσεις σε θέματα που σε όλους εμάς δεν δόθηκαν ποτέ ,,,η επιτυχία της θα κριθεί στο αν πάρει αυτές τις απαντήσεις...τώρα δεν νομίζω ότι επειδή δυσανασχετεί ο πρόεδρος της επιτροπής Νεράτζης και ο πρώην πρόεδρος της βουλής για 8 χρόνια κύριος Κακλαμάνης πρέπει να γίνεται θέμα(τα έργα και ημέραι και των δυο είναι γνωστά)...
Ναι, είναι εκνευριστική, σπαστική, αντιπαθητική και ό,τι άλλο θέλετε Κε. Μακρή. Το γεγονός ότι αποκρύβονται τόσα στοιχεία και παρότι έχει συσταθεί επιτροπή για να δοθούν απαντήσεις από πρόσωπα που θα έπρεπε να απολογούνται για πράξεις αδιανόητες σε ευνομούμενες κοινωνίες, ενώ τύποι σαν τον πρόεδρο της επιτροπής ή μπουμπούκια σαν τον Κεφαλογιάννη συμπεριφέρονται γαϊδουρινά, δεν βλέπω να σας προκαλεί την ανάγκη να γράψετε ειρωνικά σχόλια. Παρότι δεν μπορώ να παρακολουθήσω τις συνεδριάσεις - ζω στο εξωτερικό - από τα λίγα που έχω δει είναι ότι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην επιτροπή αυτή με στόχο να εργαστεί σωστά και όχι να περάσει το χρόνο της όπως συνήθως γίνεται σε τέτοιες επιτροπές. Και ναι, μιλάει πολύ καλύτερα ελληνικά από τη συντριπτική πλειονότητα των συναδέλφων της (και όχι μόνο...) και τα μιλάει καθαρά εκφράζοντας με ακρίβεια τις απόψεις της και μάλιστα επιμένει να μη υποτιμάται η νοημοσύνη της (μας). Αυτά είναι οι πολιτικές πράξεις που ψάχνετε και μακάρι να υπήρχαν πολλοί σαν και αυτήν.
Σοβαρά Βαγγέλη; Σε ενοχλεί που μιλάει πολύ ε; Θες έξυπνες ατακούλες; Για δες και πες μου, γιατί μιλάει πολύ; Μήπως κάποιος δεν απαντάει αυτός που ρωταέι όσες παύσεις και να κάνει η Κωνσταντοπούλου; https://www.youtube.com/watch?v=szvqmE2imNM&feature=related
@apologia πράξεις θέλω και όχι λόγια. Ούτε τις ατακούλες του Πάγκαλου θέλω, ειρωνικό ήταν το σχόλιο για αυτόν. Την θεωρώ υπερβολική σαν να προσπαθεί να αποδείξει κάτι. Μέχρι τις πράξεις λοιπόν καλύτερα λίγα λόγιαΔεν πιστεύω ότι είναι ότι χειρότερο υπάρχει μέσα στην Βουλή και για αυτό το κείμενο είναι γραμμένο με φιλική διάθεση και με λίγη δόση χιούμορ.
Νομίζω ότι σε μια εξεταστική επιτροπή τα "λόγια" είναι πράξεις όταν είσαι ο ερωτών και περιμένεις απαντήσεις, και επιμένεις για απαντήσεις ενώ όλοι οι άλλοι είναι κουλ με τα ΔΞ/ΔΑ.Ναι προσπαθεί να αποδείξει κάτι: την ενοχή αυτών που διαχειρίστηκαν τη λίστα, την κρίση κλπ
Αμάν, πέσατε να τον φάτε τον άνθρωπο για τα λάθη του! Ο Βαγγέλης έγραψε το κείμενο με φιλική διάθεση, όπως αναφέρει κι εσείς τον σταυρώσατε! Για πείτε μου τώρα, αγαπητοί μου συν-σχολιαστές, εσείς που ξεπερνάτε και τον Τζάρτζανο και Τριανταφυλλίδη μαζί, την γενική πτώση της λέξης "σέλας";;;Το βόρειο σέλας, του βόρειου ........ Και οι προχωρημένοι να μου πουν και τον πληθυντικό: το σέλας, τα .....Και μην μου πείτε, ότι δεν υπάρχει πληθυντικός, εξυπνάκηδες!
Μία παρατήρηση μόνο, που λυπάμαι να την κάνω σε δημοσιογράφο:ΕΣΕΙΣ χρησιμοποιείτΕ ΕΣΕΙΣ ζηλεύετΕΕΣΕΙΣ πιστεύετΕΚρίμα να πρέπει να επισημαίνουμΕ (εμείς) τα βασικά..Κατά τα άλλα, συμφωνώ απολύτως.