Ολλανδία: Χιλιάδες μηνύσεις κατά ακροδεξιού βουλευτή

Ολλανδία: Χιλιάδες μηνύσεις κατά ακροδεξιού βουλευτή Facebook Twitter
2

Χιλιάδες μηνύσεις έχουν κατατεθεί σε όλη την Ολλανδία εναντίον του ακροδεξιού λαϊκιστή πολιτικού Γκέερτ Βίλντερς, ο οποίος πριν από λίγες μέρες είχε δηλώσει πως θα φροντίσει να μείνουν "λιγότεροι Μαροκινοί" στη χώρα.

Η εισαγγελία της Χάγης σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι "Τις τελευταίες εβδομάδες χιλιάδες μηνύσεις κατατέθηκαν σε όλη τη χώρα εναντίον του Γκέερτ Βίλντερς" και ανέβαζε τον αριθμό στις 5.000 μηνύσεις ως και χθες 2 Απριλίου.

"Όσοι έχουν υποβάλει μήνυση θα ενημερωθούν αργότερα για το αν αυτές έχουν γίνει δεκτές", πρόσθεσε η εισαγγελία, ενώ υπογράμμισε ότι αυτό ενδέχεται να διαρκέσει "περισσότερο καιρό απ' ό,τι συνήθως εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των μηνύσεων".

Η περιβόητη δήλωση του βουλευτή είχε γίνει στις 19 Μαρτίου, μετά τις δημοτικές εκλογές στην Ολλανδία. Ο επικεφαλής του Κόμματος για την Ελευθερία, το οποίο ήρθε πρώτο στην Αλμέρε και δεύτερο στη Χάγη, είχε ρωτήσει -απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους οπαδούς του- αν θέλουν "περισσότερους ή λιγότερους Μαροκινούς στην πόλη σας και την Ολλανδία".

Όταν το πλήθος φώναξε "Λιγότερους", ο Βίλντερς απάντησε ότι "θα το φροντίσουμε".

Ο Ολλανδός βουλευτής έχει αρνηθεί να ζητήσει συγγνώμη για τη δήλωσή του, υποστηρίζοντας ότι δεν ζήτησε να φύγουν όλοι οι Μαροκινοί από τη χώρα, αλλά μόνο οι εγκληματίες και όσοι επιθυμούν να φύγουν.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Κέιτ είναι καλά», δήλωσε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ από την Κορνουάλη

Διεθνή / «Η Κέιτ είναι καλά», δήλωσε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ για την ασθένεια της πριγκίπισσας με καρκίνο

Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής νοσοκομείο στα νησιά Σίλι και απάντησε σε εργαζόμενη που τον ρώτησε για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Το αποτέλεςμα κάποιων και καλα νεοφιλελεύθεροι που αφήσαν να μπουν ανεξέλεγκτα στην Ευρώπη κάθε καρυδιάς καρύδι απο τις πιο τριτοκοσμικές χώρες, και χωρίς καν να τους εμφυσήσουν τις ιδέες του διαφωτισμού, της ελευθερίας , της ισότητας και της ευρωπαϊκής παράδοσης...