Ευθανασία σε τέσσερα λιοντάρια λόγω χώρου από τον Ζωολογικό Κήπο της Κοπεγχάγης

Ευθανασία σε τέσσερα λιοντάρια λόγω χώρου από τον Ζωολογικό Κήπο της Κοπεγχάγης Facebook Twitter
14

Δεν πέρασε αρκετός καιρός από τότε που ο Ζωολογικός Κήπος της Κοπεγχάγης είχε προκαλέσει σειρά αντιδράσεων και παγκόσμια κατακραυγή για την θανάτωση μιας μικρής καμηλοπάρδαλης και σήμερα βρίσκεται πάλι στο επίκεντρο των κριτικών.

Την Δευτέρα οι υπεύθυνοι του πάρκου προχώρησαν στην ευθανασία τεσσάρων λιονταριών, δύο μόλις δέκα μηνών και δύο θηλυκών.

Οι λόγοι που αυτή τη φορά οδήγησαν στην θανάτωση των ζώων είχαν να κάνουν με τη χωρητικότητα του πάρκου. Σύντομα ένα νέο αρσενικό λιοντάρι αναμένεται να φτάσει και να εγκατασταθεί στον ζωολογικό κήπο και η φύση του είδους είναι τέτοια που θα το έκανε να σκοτώσει τα μικρά και τα πιο γερασμένα λιοντάρια ώστε να γίνει το κυρίαρχο αρσενικό.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα των υπευθύνων έγιναν προσπάθειες να βρεθεί άλλος χώρος για να φιλοξενήσει τα λιοντάρια, αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση. Το λιοντάρι που θα έρθει στον ζωολογικό κήπο πρόκειται να ζευγαρώσει με τις λέαινες ώστε να συμμετάσχει σε πρόγραμμα αναπαραγωγής ενός διεθνούς δικτύου του ΕΑΖΑ.

14

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

10 σχόλια
Αρχίζω και πιστευω πως οι αρμοδιοι εκει απλα δεν γνωριζουν ποσο οργη προκαλουν στον κοσμο και ειδικα στους φιλοζωους.Δεν ειναι αποδεκτο αυτο που συμβαινει.Αν υπαρξει καποια αντιδραση οπως καποιο site με petitions εναντια στο συγκεκριμενο παρκο παρακαλω ανεβαστε το.Εχουμε καταντησει καταραμενο ειδος...αποφασιζουν πλεον για ολα χωρις να λογαριαζουν τη ζωη ενος τοσο ομορφου κ σιγα σιγα σπανιου ειδους ζωων.
Εξαρχης ο ζωολογικος κηπος ειναι λαθος λογικη.Εν παση περιπτωση ουτε να τα ελευθερωσουν γινοταν ουτε να κρατησουν, αρα αυτο που εγινε ειναι μονοδρομος και το πιο λογικο μεσα σε αυτην την παραλογη φαση.
Ας τον κλείσουν επιτέλους αυτόν το ζωολογικό κήπο!και καλά εδώ,εκεί νόμοι δεν υπάρχουν?ένας πολίτης να προσφύγει στη δικαιοσύνη?Αποκλείεται να μην υπήρχε μία λιγότερη επαχθής εναλλακτική
το ποσοστό επιβίωσης των μωρών λιονταριών στη φύση είναι 1 στα 8 και τα υπόλοιπα 7 τα σκοτώνουν κυρίως αρσενικά για να καβλώσει η μάνα τους.Ξέρω ότι προκαλεί σοκ σε ένα ζωόφιλο αλλά τα ζώα δεν είναι χίπηδες.
Συγγνώμη, αφού δεν έχουν χώρο/σανό/φαι/ανθρωπους κτλ κτλ γιατι δεν τον κλεινουν να τελειώνουμε? Ετσι ούτε αυτοι θα ταλαιπωρούνται, ουτε και τα κακόμοιρα τα ζώα..
όλοι εσείς οι ζωόφιλοι νομίζετε ότι ένα ζώο μεγαλωμένο σε ζωολογικό κήπο μόλις αφεθεί ελεύθερο στη φύση θα στρίψει ένα μπάφο και θα απολαύσει την αρμονία.
Μα ΤΙ κτήνη είναι τελοσπάντων! :( Και το σουρεάλ της υπόθεσης είναι ότι το έκαναν γιατί έρχεται αρσενικό λιοντάρι να ζευγαρώσει για να συμμετάσχει σε πρόγραμμα αναπαραγωγής του είδους! Μα μόλις σκοτώσατε την... αναπαραγωγή! Έλεος...