100.000 ευρώ συγκεντρώθηκαν για το ρολόι του Πειραιά

100.000 ευρώ συγκεντρώθηκαν για το ρολόι του Πειραιά Facebook Twitter
3

100.000 ευρώ συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή στις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, για την ανακατασκευή του παλιού ρολογιού που κοσμούσε την είσοδο στο λιμάνι του Πειραιά.

Το παλιό ρολόι του Πειραιά βρισκόταν απέναντι από την Αγία Τριάδα και κατεδαφίστηκε το 1968 με εντολή του διορισμένου από τη χούντα δημάρχου Αριστείδη Σκυλίτση.

Την Παρασκευή, όπως γράφουν Τα Νέα, πραγματοποιήθηκε ημερίδα με τίτλο «Η Ανάκτηση της Ιστορικής Αρχιτεκτονικής Ταυτότητας της πόλης του Πειραιά. Του ρολογιού ο χρόνος θα ταξιδέψει πάλι στους δρόμους της θάλασσας» και στη συνέχεια ακολούθησε συναυλία με τη λαϊκή ορχήστρα του Μίκη Θεοδωράκη στην οποία συμμετείχαν η Φωτεινή Δάρρα και ο Λάκης Χαλκιάς. Τη συναυλία παρακολούθησαν 450-500 άτομα τα οποία πλήρωσαν 30 ευρώ για το εισιτήριο.

Στη συνέχεια, παρατέθηκε στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου δείπνο στο οποίο παρακάθησαν 200 άτομα και το εισιτήριο κόστιζε 200 ευρώ. Ακολούθησε δημοπρασία πινάκων με θέμα το ρολόι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες των Νέων, το ποσό που συγκεντρώθηκε από τα εισιτήρια για τη συναυλία και το δείπνο αλλά και από τη δημοπρασία πλησίασε τις 90.000 - 100.000 ευρώ και τα χρήματα αυτά θα κατατεθούν στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει ανοιχθεί για το έργο.

Ο δήμος του Πειραιά θα καταθέσει άλλες 250.000 ευρώ, τα οποία θα προέλθουν από την πώληση οικοπέδουν στα όρια με τον Άγιο Ιωάννη Ρέντη.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Μετά την ανακοίνωση αυτή, ο υποψήφιος δήμαρχος της χρυσής αυγής μετά από συνάντηση με τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ δεσμεύτηκε πως με την εκλογή του θα αναστείλει την προσπάθεια σπίλωσης του θεάρεστου έργου ενός εθνικού ευεργέτη, του χουντικού πρώην δημάρχου του Πειραιά.