Τι θα γίνει στη σημαία του Ηνωμένου Βασιλείου αν αποχωρήσει η Σκωτία;

Τι θα γίνει στη σημαία του Ηνωμένου Βασιλείου αν αποχωρήσει η Σκωτία; Facebook Twitter
11

H βρετανική σημαία είναι μια από τις πιο αναγνωρίσιμες διεθνώς και με μεγάλη ιστορία. Υπάρχουν πολλοί όμως στο νησί που υποστηρίζουν ότι σε περίπτωση που η Σκωτία αποχωρήσει από το Ηνωμένο Βασίλειο (θα γίνει δημοψήφισμα το Σεπτέμβριο) θα πρέπει να αλλάξει και η σημαία.

Αυτό που δεν ξέρουν αρκετοί είναι ότι η γνωστή σε όλους μας σημαία, έχει συμπεριλάβει στο σχεδιασμό της στοιχεία από τις τρεις χώρες που συνιστούν το Ηνωμένο Βασίλειο. Δηλαδή τη Βρετανία, τη Σκωτία και την Ιρλανδία. Μόνο η Ουαλία έχει παραμείνει χωρίς αντιπροσώπευση στη σημαία, πιθανότατα επειδή ήταν συνδεδεμένη με τη Βρετανία από πολύ παλιά.

Το 65% των μελών της οργάνωσης The Flag Institue πιστεύουν ότι η σημαία πρέπει να αλλάξει αν αποχωρήσει η Σκωτία, όπως φάνηκε από τα αποτελέσματα της έρευνας που η οργάνωση έδωσε στη δημοσιότητα. Κάποια από τα μέλη μάλιστα έστειλαν και τις προτάσεις τους για το πως θα πρέπει να μοιάζει η νέα σημαία. Οι περισσότερες προτάσεις συνηγορούν στο ότι τα σύμβολα της Σκωτίας θα πρέπει να φύγουν και να μπουν στη θέση τους χρώματα αντιπροσωπευτικά της Ουαλίας.

11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

11 σχόλια
Κι αν μετά αποφασίσει η Βόρεια Ιρλανδία να φύγει και να ενωθεί με την Δημοκρατία της Ιρλανδίας; Δεν είναι κάτι που θα συμβεί σύντομα, αλλά άντε μετά να ξαναλλάζει η σημαία.
70-30 τα ποσοστά για να μείνει. Δεν παίζει το ενδεχόμενο.Πολύ πιο ενδιαφέρον το ενδεχόμενο δημοψήφισμα για να φύγει το ΗΒ από την ΕΕ, εκεί τα ποσοστά είναι κοντινά.
Εχω σαφεστατη αποψη για το εν λογω μειζονος σημασιας θεμα.Νομιζω,δε ,οτι θα την συμμεριζονται και οι περισσοτεροι ελληνες.Πιστευω,λοιπον,οτι ,οσον αφορα την σημασια της πιθανης μελλοντικης μορφης του Union Jack :""Χεσ..κε η Φατμε στο Γενι Τζαμι".
Αν και δεν ενδιαφέρει τους πιο πόλους εδώ ελπίζω να ψηφίσουν το ναι... Επιτέλους αυτές τις χώρες να ανεξαρτητοποιηθουν απο την Αγγλία αν και τυπικά Ανηκουν στην "Ένωση"...
Ψηφίζω την τελευταία.Με αποκάτω τυπωμένο το 'look the guy in the center' και στο κέντρο τη φάτσα του Έλτον Τζον.Άλλη ζαλάδα με έπιασε κοιτώντας την επίμονα