Τηλεοπτικός πάστορας πέθανε για την πίστη του

Τηλεοπτικός πάστορας πέθανε για την πίστη του Facebook Twitter
4
Τηλεοπτικός πάστορας πέθανε για την πίστη του Facebook Twitter

Ο Jamie Coots ήταν πάστορας της Εκκλησίας της Πεντηκοστής και ζούσε τα Απαλάχια Όρη. Μαζί με τον Andrew Hamblin προσπαθούσε να διατηρήσει ζωντανή μια παράδοση εκατό ετών που είχε σβήσει για πολύ προφανείς λόγους: την αντιμετώπιση δηλητηριωδών φιδιών μέσα στην εκκλησία με μόνο όπλο «την πίστη».

Τηλεοπτικός πάστορας πέθανε για την πίστη του Facebook Twitter

Οι δύο τους είχαν πάρει στην κυριολεξία ένα απόσπασμα της Βίβλου που λέει (;) ότι το δάγκωμα από δηλητηριώδες φίδι δεν μπορεί να βλάψει τον άνθρωπο που έχει κυριευτεί από τη δύναμη του Θεού. Ο Coots πίστευε ότι αν δεν εξασκεί την τελετουργία της γήτευσης φιδιού μέσα στην εκκλησία, θα πήγαινε στην κόλαση. Περνούσε τις ημέρες του κυνηγώντας τα φίδια μέσα στα βουνά και διευρύνοντας τη συλλογή του.

Φυσικά , γινόταν και ατυχήματα. Πρόσφατα είχε επιβιώσει από ένα δάγκωμα φιδιού που του κόστισε το μεσαίο δάχτυλο του δεξιού του χεριού. Αντί να αναζητήσει ιατρική βοήθεια, άφησε το δάχτυλο να σαπίσει, μέχρι που έγινε το κόκαλο του εμφανές και τότε το έσπασε μόνος του. Το φρικιαστικό απομεινάρι το κράτησε μέσα σε ένα γυάλινο βάζο «για τη γυναίκα του».

Τηλεοπτικός πάστορας πέθανε για την πίστη του Facebook Twitter

Πώς εξήγησε το σαπισμένο δάχτυλο, αφού υποθετικά τον προστάτευε η δύναμη του Θεού; Πίστευε ότι η ασχολία με τα φίδια ήταν εντολή του Θεού και το δάγκωμα μιας οχιάς ήταν το θέλημά του. «Όταν ξεκίνησα να ασχολούμαι με την εκκλησία είπε ότι αν αναζητούσα ποτέ τη βοήθεια ενός νοσοκομείου ή ενός γιατρού θα εγκατέλειπα την εκκλησία».

Ο Coots και οι εμμονές του είχαν γίνει τηλεοπτικό σόου στο National Geographic που κράτησε για μια σεζόν. Είχε συχνά προβλήματα με το νόμο, με την κοινωνία που απέρριπτε τις πρακτικές του, ακόμη και με την ίδια του την οικογένεια. Το κανάλι περιέγραφε την εκπομπή ως «η προσπάθεια ενός ανθρώπου να κρατήσει ζωντανό τον τρόπο ζωή του», αλλά δεν αποφάσισε να συνεχίζει την εκπομπή για δεύτερη σεζόν.

Τηλεοπτικός πάστορας πέθανε για την πίστη του Facebook Twitter

Το Σάββατο δέχτηκε το τελευταίο δάγκωμα φιδιού της ζωής του από μια οχιά, μέσα στην εκκλησία. Αμέσως του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες αλλά σύμφωνα με την αστυνομία, τις αρνήθηκε. Η αστυνομία τον αναζήτησε αργότερα στο σπίτι του για να τον πείσει να δει γιατρό, αλλά ήταν αμετάπειστος. Οι γιατροί έφυγαν στις 21:10 από το σπίτι του, για να επιστρέψουν μετά από μια ώρα μαζί με τον ιατροδικαστή, ο οποίος διαπίστωσε τον θάνατό του Coots.

H πρακτική της γήτευσης φιδιών μέσα σε εκκλησίες έχει απαγορευτεί με νόμο σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ αλλά ο Coots θεωρούσε ότι ήταν η αποστολή του να κρατήσει ζωντανή αυτή την παράδοση. Τον Φεβρουάριο του 2013 καταδικάστηκε με αναστολή και είχε ήδη μια καταδίκη του 2008 επειδή είχε 74 ζωντανά φίδια μέσα στο σπίτι του.

Και τι λέει το κανάλι τώρα που πέθανε σύμφωνα με την πίστη του; Εξακολουθεί να υμνεί τις «βαθιά θρησκευτικές του πεποιθήσεις, τις οποίες κράτησε παρά τους υγειονομικούς και νομικούς κινδύνους που συχνά αντιμετώπιζε. Οι κίνδυνοι άξιζαν πάντα τον κόπο και για τους πιστούς του ήταν ένα μέσο για να αποδείξουν την ακλόνητη πίστη τους», είναι η δήλωση του National Geographic. «Είχαμε την τιμή να επιτρέψουμε αυτή την μοναδική πρόσβαση στη ζωή του πάστορα Jamie κατά τη διάρκεια του σόου μας και να δείξουμε το πλαίσιο της μεθόδου λατρείας του. Ευχόμαστε συλλυπητήρια στην οικογένειά του αυτή τη δύσκολη στιγμή.»

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μαρίνα Σάττι αποδοκιμάζει τη συμμετοχή του Ισραήλ στη Eurovision 2024

TV & Media / Η Μαρίνα Σάττι προκάλεσε αντιδράσεις με τη συμπεριφορά της για τη συμμετοχή του Ισραήλ στη Eurovision 2024

Δείτε το βίντεο από τη συνέντευξη του Ισραήλ - Με ψεύτικα χασμουρητά και γυρισμένη την πλάτη της, η Μαρίνα Σάττι έδειξε την αποδοκιμασία της για την Ισραηλινή τραγουδίστρια
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Κατά Μάρκον, 16, 17-18 "σημεῖα δὲ τοῖς πιστεύσασι ταῦτα παρακολουθήσει· ἐν τῷ ὀνόματί μου δαιμόνια ἐκβαλοῦσι· γλώσσαις λαλήσουσι καιναῖς· ὄφεις ἀροῦσι· κἂν θανάσιμόν τι πίωσιν, οὐ μὴ αὐτοὺς βλάψει· ἐπὶ ἀρρώστους χεῖρας ἐπιθήσουσι, καὶ καλῶς ἕξουσιν"Κατά Λουκάν, 10, 19 " ἰδοὺ δίδωμι ὑμῖν τὴν ἐξουσίαν τοῦ πατεῖν ἐπάνω ὄφεων καὶ σκορπίων καὶ ἐπὶ πᾶσαν τὴν δύναμιν τοῦ ἐχθροῦ, καὶ οὐδὲν ὑμᾶς οὐ μὴ ἀδικήσῃ"