Με «καρφιά» προς Σαμαρά η πρεμιέρα Πολύδωρα

Με «καρφιά» προς Σαμαρά η πρεμιέρα Πολύδωρα Facebook Twitter
14

Με βασικό σύνθημα την αναδιαπραγμάτευση του χρέους ο Βύρων Πολύδωρας παρουσίασε το μεσημέρι στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ, τις προτεραιότητες του πολιτικού φορέα «Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό» του οποίου θα ηγείται.

Όπως είπε στην παρουσίαση που έκανε μαζί με τον Χ. Ζώη, η θέση του είναι «Δεν μπορώ να πληρώσω τα δάνεια γιατί ο λαός μου πεθαίνει». Εξέφρασε επίσης την κατηγορηματική αντίθεσή του με τα διλήμματα που τίθενται στις ευρωεκλογές και έθεσε ως μοναδικό κριτήριο την σωτηρία του λαού».

 Κατηγόρησε δε τον κ. Σαμαρά ότι δεν έθεσε στις Βρυξέλλες αυτό το αίτημα «όπως είχαμε υποσχεθεί στον ελληνικό λαό προεκλογικά».

Για τον Σαμαρά είχε και «καρφιά» ο κ. Πολύδωρας ο οποίος είπε ότι «άλλοι έφευγαν και έκαναν κόμματα και έριχναν το κόμμα τους από την κυβέρνηση», προσθέτοντας ότι ο ίδιος ήταν στρατιώτης όχι σε ηγεσίες αλλά σε ιδέες.

Είπε επίσης ότι επί ενάμιση χρόνο είχε ενοχές που δεν είδε «αναδιαπραγμάτευση για την οποία φωνάζαμε το 2012» και προσέθεσε πως «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η φορολογία για τα ακίνητα». «Δεν ανέχομαι το δόγμα "ο τόκος υπεράνω όλων"» είπε, ενώ χαρακτήρισε «ουνικό ιδεαλισμό» τα όσα λέγονται από τους ξένους για την Ελλάδα περί «τριτοκοσμικής χώρας».

«Θέλουμε ψήφους αντί για βόλια» είπε, καταδικάζοντας τη βία, ενώ πρότεινε μια σειρά από θεσμικές μεταρρυθμίσεις, όπως η κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, η κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, και τέλος να μην διαλύεται η Βουλή με αφορμή την αδυναμία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς και την υποχρεωτική εξάντληση της τετραετίας.

Τόνισε ακόμη ότι θέλει να ξαναβάλει την πολιτική στο παιχνίδι, προσθέτοντας ότι «την πολιτική την άρπαξαν οι τραπεζίτες σε όλο τον κόσμο».

14

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Τουρκία περί τα τέλη 2024 θα συγκληθεί το ανώτατο συμβούλιο συνεργασίας, συμφώνησαν Μητσοτάκης-Ερντογάν

Πολιτική / Στην Τουρκία περί τα τέλη 2024 θα συγκληθεί το ανώτατο συμβούλιο συνεργασίας, συμφώνησαν Μητσοτάκης-Ερντογάν

Αμφότεροι αναγνώρισαν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις διμερείς σχέσεις τους τελευταίους μήνες και είναι σημαντικό ότι παρά τις διαφορές, εστίασαν στα θετικά
NEWSROOM
Τα συμπεράσματα από τις κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη - Ερντογάν- Οι συμφωνίες και οι «κόκκινες» γραμμές

Πολιτική / Οι συμφωνίες και οι «κόκκινες» γραμμές από τις κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη - Ερντογάν

Για «τουρκική» μειονότητα μίλησε ο Ερντογάν, «είναι θρησκευτική» απάντησε ο πρωθυπουργός- Οι κοινές δηλώσεις και η διαφωνία του πρωθυπουργού με τον Ερντογάν σε live μετάδοση για το αν η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση
NEWSROOM
Πρόεδρος Βουλγαρίας για Βόρεια Μακεδονία: Δεν δεχόμαστε δηλώσεις που παραβιάζουν τις συνθήκες που έχουν υπογραφεί

Διεθνή / «Ράπισμα» και από Βουλγαρία για ατόπημα προέδρου Βόρειας Μακεδονίας: Δεν δεχόμαστε δηλώσεις που παραβιάζουν τις συνθήκες

Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι η Βόρεια Μακεδονία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, γεγονός που συνεπάγεται αντίστοιχες υποχρεώσεις και ευθύνες, τόνισε ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Και εκείνος θα σου απαντούσε με περισπούδαστο ύφος: «Carpe diem..» (άδραξε τη μέρα), μην αφήνοντας σε να συνεχίσεις, συμπληρώνοντας ολόκληρο τον στίχο: «..και δείξε όσο το δυνατόν λιγότερη εμπιστοσύνη στο αύριο». Και εκεί που είσαι έτοιμος να του ρίξεις «καντήλια», σε διακόπτει πάλι αρχίζοντας ξανά-μανά τα εντελώς δικά του περί συβαριτών πολιτικών, τσακώνα, γράνα (μούμπλε, μπούμπλε...).
Ολόκληρη πατριδο-λαϊκή ένωση, δεν μπορούσαν να συμβουλευτούν ένα ελληνικό λεξικό, γραμματική ή συντακτικό τελοσπάντων, για να διαπιστώσουν ότι δεν μπαίνει 'ν' στο άρθρο που προηγείται του συμφώνου 'λ' του λαού; (βλέπε 'ΤΟΝ ΛΑΌ' εντός του θυρεού στην ένθετη φωτογραφία)
Θυμάμαι "τα γενέθλια" της Ζώρζ Σαρή όπου κάποιοι από τους πρωταγωνιστές έκαναν καζούρα στους χουντικούς για τα τελικά 'ν' που κότσαραν σε κάθε περίπτωση.
Ποιητική άδεια. Σε μότο ή σλόγκαν είναι αποδεκτή.Εάν έλεγε:Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό, η λέξη λαός δε θα τονιζόταν ισόμετρα. Θα άλλαζε όλο το νόημα, καθώς θα εννοούσε πάνω απ' όλα η πατρίδα κι ύστερα βλέπουμε.Κοίτα:Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό.Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό.Επί τη ευκαιρία, ένας φίλος προχτές πριν κάνει ανακοινώσει το κόμμα μου είπε πως θα μουτζώσει το ΣΥΡΙΖΑ και θα πάει στο κόμμα που δημιουργεί ο Πολύδωρας με τον Ζώη.Λέτε να ευδοκιμήσει; Χλωμό.
Και όμως: "Το τελικό ν της αιτιατικής ενικού του αρσενικού γένους του οριστικού και του αόριστου άρθρου (τον/στον, έναν), καθώς και της προσωπικής αντωνυμίας (αυτόν, τον) διατηρείται στον γραπτό λόγο πάντοτε, στον προφορικό όμως λόγο προφέρεται συνήθως μόνο στις περιπτώσεις που ακολουθούν φωνήεντα ή τα: κ, π, τ, γκ, μπ, ντ, τσ, τζ, ξ, ψ" Νέα Γραμματική Δημοτικού -Γραμματική Νέας Ελληνικής Γλώσσας Α΄, Β΄, Γ΄ Γυμνασίου, Σ.-Α. Χατζησαββίδου
Tο θηλυκό οριστικό άρθρο την, τα άκλιτα δεν και μην και η προσωπική αντωνυμία του τρίτου προσώπου αυτήν και την διατηρούν το τελικό ν (νι) όταν η λέξη που ακολουθεί αρχίζει από φωνήεν ή από στιγμιαίο σύμφωνο, δηλαδή τα γράμματα κ, π, τ, τις διφθόγγους μπ, ντ, γκ, τσ και τζ και τα διπλά ξ και ψ.