Ο σύλλογος δασκάλων Άρτας στηρίζει τον δάσκαλο με τα χαστούκια

Ο σύλλογος δασκάλων Άρτας στηρίζει τον δάσκαλο με τα χαστούκια Facebook Twitter
25

Ο Σύλλογος Δασκάλων Νηπιαγωγών της Άρτας στηρίζει το δάσκαλο που φέρεται να προέτρεψε οκτάχρονους μαθητές να χαστουκίσουν συμμαθητή τους. Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου αποφάσισε να κηρύξει στάση εργασίας τις 3 τελευταίες διδακτικές ώρες την Παρασκευή, την ώρα που θα δικάζεται δηλαδή, κατηγορούμενος για απλή σωματική βλάβη. Καλεί μάλιστα όλους τους δασκάλους-νηπιαγωγούς να συμπαρασταθούν στο συνάδελφό τους.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Δ.Σ. σημειώνει ότι συνεδρίασε εκτάκτως "με αφορμή την υπέρμετρη δημοσιότητα που έλαβε το αναφερόμενο περιστατικό σε Δημοτικό Σχολείο της πόλης, προκειμένου να προφυλάξει το λειτούργημα του εκπαιδευτικού στις δύσκολες εποχές που διανύουμε". Για τον 50χρονο αναφέρει ότι κατά "την 27χρονη διδακτική του υπηρεσία δεν έχει δώσει ποτέ δικαίωμα ανάρμοστης συμπεριφοράς κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του".

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Άρτας Σωτήρης Γούσιας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την απόφαση του ΔΣ και για το θέμα που αναστάτωσε την τοπική κοινωνία, εξέφρασε αμφιβολίες για τα όσα καταγγέλθηκαν στην αστυνομία, ενώ, όπως υποστήριξε, τον 50χρονο συνάδελφό του, όλοι γνωρίζουν πολλά χρόνια.

Ελλάδα
25

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βικτόρια Χίσλοπ για Γλυπτά Παρθενώνα: Το Βρετανικό Μουσείο έχει ένα ανεπίσημο έγγραφο χωρίς σφραγίδα από σουλτάνο

Ελλάδα / Βικτόρια Χίσλοπ: Ο Έλγιν δεν είχε άδεια να πάρει τα Γλυπτά, δεν ήταν μόνο κλέφτης αλλά και ψεύτης

Η διάσημη συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ είπε ότι το Βρετανικό Μουσείο κατέχει τα Γλυπτά του Παρθενώνα με ένα ανεπίσημο γράμμα στα ιταλικά χωρίς σφραγίδα από σουλτάνο
NEWSROOM

σχόλια

15 σχόλια
Ξήλωμα σε όσους τον υπερασπιζονται τι θα πει "27 χρόνια δεν έχει δώσει κανένα δικαίωμα" το έδωσε τώρα πάει και τελείωσε άκου εκεί υποστήριξη γιατί για να στιγματίσει και άλλα παιδιά OXI ποινική δίωξη ΤΩΡΑ !!!
Kακώς νοούμενη συναδελφική αλληλεγγύη. Η παρακμή που κουβαλούν μέσα τους αυτές οι δυο αράδες, είναι ο καθρέφτης της Χρεωκοπίας. Η αποθέωση του προσώπου προς την κοινωνία, της έξωθεν καλής μαρτυρίας, έναντι της Ουσίας. Κατ' αρχήν, μπορεί να μην έχει δώσει δικαιώματα επειδή κανείς μαθητής δεν τόλμησε μέχρι τώρα να δημοσιοποιήσει τις πράξεις του. Οι άνθρωποι τιμωρούνται ή τη γλυτώνουν, ανάλογα όχι με τις πράξεις τους, αλλά με το ποιοί και τί είναι.
Χαλαρώστε λιγάκι επαναστάτες...Αφήστε να δούμε που στηρίζει τη λογική της η δήλωση αυτή. Ξύπνησαν ένα πρωί και είπαν οι σύλλογοι : "Βρε καλά του κανε , να πάρουμε το αίμα μας πίςω που μας πίνουν το αίμα τα παλιόπαιδα" ; Δε νομίζω. Η αποσπασματική αναφορά του άρθρου για να πάρει κλικ και να χτυπήσει στο κοινό επαναστατικό αίσθημα του facebookοεπαναστάτη δε με πείθει. Καταρχάς, οι συνθήκες ανα μέσο πληροφόρησης διαφέρει. Άλλα λέει ο ένας άλλα ο άλλος. Το καλύτερο ήταν που έγραψε η lifo (νταν νταννν) οτι ο αιμοσταγής δάσκαλος αφού έβαλε να φυλάει τσίλιες ένας μαθητής μετά έστησε στον τοίχο το μαθητή και περνούσε ένας ένας και τον χτυπούσε;!! Μιλάμε συνθήκες απαρχάιντ!!! Ψψτ..επαναστάτες..Περιμένετε λϊγο να ακούσουμε και να τιμωρηθεί ο άνθρωπος ή "άνθρωπος" για αυτό που ευθύνεται όχι για αυτό που θέλετε εσείς.
να ακουσουμε τι εγινε απο ποιον; αφου το παιδι το απορριπτουμε σαν αναξιοπιστο, τους γονεις το ιδιο, απο ποιον θα μαθουμε; Η προισταμενη του ειπε 'κατι γινοταν στην ταξη αλλα δεν ξερω, δεν ακουσα, δεν ειδα'. Οι συναδελφοι του κατεβαινουν σε σταση εργασιας για να τον υπερασπιστουν. Απο ποιον λοιπον θα μαθουμε τι πραγματικα συνεβη; απο τον ιδιο; Ο οποιος σημειωτεον δηλωσε οτι παραφερθηκε κτλ κτλ. Για πες μου.
Αυτη η αυτοεκπληρούμενη προφητεία πια....Ας περιμενουμε αυτους που πρεπει να βγαλουν μια αποφαση και μετα καψτους στην πειρα και συ. Ακυρωσες τα παντα έτσι απλα..Αφου το παιδι, αφου ο συλλογος, αφου η συνομωσιες, αφου ο δασκαλος, αφου το αφου..Απλοποιημενες γενικευσεις. Αυτα τα "αφου" σου ειναι αποσπασματικες απλουστευσεις οσων ξεσηκωνουμε στο ιντερνετ. Εχουν τοσο ολοκληρωμενη υφη, οσο σχεση εχουν οι τονοι..με το κειμενο μου.
Και μόνο με την υπονοια οτι εκανε κατι τετοιο επρεπε να διαμαρτυρηθουν και οχι να τον στηριξουν, εστω να το βουλωσουν.Δεν ηταν μπροστα για να ειναι σιγουροι για τιποτα!οτι και να εγινε ΔΕΝ ΒΑΡΑΣ ΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ο τ ι και να εκανε!!!!!!!! Στειλτο σπιτι του καλεσε γονεις διωχτο αλλα χερι δεν εχεις δικαιωμα, και οχι μονο σε παιδι αλλα γενικα,ποσο μαλλον.....Και το κακό ειναι διπλο γιατί οχι μονο βαρας ενα παιδακι, αλλα μαθαινεις και τη βια ως τιμωρια σε μια ολοκληρη τάξη.
Βλέπω ότι τον έχετε καταδικάσει ήδη, οκ, όχι άδικα, στο θυμό μου άμα διάβαζα για ένα τέτοιο περιστατικό το ίδιο θα έκανα. Όμως επειδή τυχαίνει να ζω στην Άρτα και άκουσα δυο διαφορετικές πλευρές δεν είμαι τόσο σίγουρη τελικά για το τι έγινε... Η μια εκδοχή που άκουσα πρώτη από γονιό που έχει παιδί στο σχολείο αυτό, είναι ότι επειδή έκανε φασαρία ένα παιδάκι έβαλε όλα τα υπόλοιπα να του ρίξουν από μια με τη σειρά... Σοκαρίστικα όπως είναι φυσικό και το πίστεψα γιατί θεώρησα έγκυρη την πηγή. Το βράδυ της ίδιας μέρας, ένας φίλος που είναι και δάσκαλος είπε ότι ο μικρός πήγε να φύγει τρέχοντας επειδή έκανε αταξία, ο δάσκαλος ο οποίος είναι υπέρβαρος και δυσκίνητος είπε στα παιδιά να τον πιάσουν και τραβώντας τον από την τσάντα του έκαναν γρατζουνιές στην πλάτη.Δεν ξέρω ποιο είναι το αληθινό, ούτε μπορώ να κάνω τον δικαστή, αλλά το δεύτερο σενάριο με προβλημάτισε. Αν όντως έγινε έτσι, τότε ένας άνθρωπος από μια βλακεία θα χάσει τη δουλειά του και θα στιγματιστεί για πάντα. Όλο αυτό περί του ότι δεν πρέπει να βιάζουμε βιαστικά συμπεράσματα, νομίζω εδώ ταιριάζει "γάντι". Ελπίζω στο τέλος να βγει η αλήθεια όποια κι αν είναι αυτή..
Οι συνάδελφοι του δασκάλου είναι κι αυτοί γονείς και το ότι τον στηρίζουν μπορεί να λέει κάτι... Εδώ μέσα όμως, όπως βλέπεις από τα σχόλια, το "λαϊκό δικαστήριο" έβγαλε πόρισμα. Αν τελικά ισχύει η δεύτερη περίπτωση και δεν έκανε το έγκλημα που τον κατηγορούν, φαντάζομαι όλοι θα πέσουν από τα σύννεφα που παραπλανήθηκαν από τα ΜΜΕ. Θα είναι η πρώτη φορά.
ναι χαίρω πολύ αν είναι απο τους δασκάλους που τον υποστηρίζουν οπως λεει το άρθρο τι άλλο θα έλεγε... επίσης το φάσμα μεταξύ "καταλήγω το παιδί στο νοσοκομείο" και "του προκαλώ μερικές γρατζουνιές στην πλάτη" είναι πολύ μεγάλο, δε νομίζεις? για να ισχύει η δεύτερη περίπτωσή σουθα πρέπει όλο το γεγονός να 'ναι μια τεράστια απάτη... αν πήγε το παιδί όντως στο νοσοκομείο πήγαινε ρώτα τον γιατρό, γρατζουνιές στην πλάτη είχε ή σημάδια απο χαστούκια? κ στην τελική τι σημαίνει "είπε στα παιδιά να τον πιάσουν"? μπάτσος είναι? λες και το παιδάκι της Β δημοτικου όντως θα του το εσκαγε καπου ...
Ότι το παιδί είχε σοβαρούς τραυματισμούς στο πρόσωπο το διάβασα στο αντίστοιχο άρθρο εδώ. Αντίθετα, στην εκπομπή της Τσαπανίδου το πρωί, ο πρόεδρος του συλλόγου είπε ότι οι γιατροί βρήκαν εκδορές στον αυχένα και όχι κάτι στο πρόσωπο. Δυστυχώς, δεν έτυχε να ακούσω σε κάποιο κανάλι κάποιον απ΄τους γιατρούς που το είδαν το παιδί. Αν άκουσες εσυ, θα ήθελα να μου πεις που το άκουσες μπας και βρω το αντίστοιχο βίντεο και το δω κι εγώ. (Δεν το λέω ειρωνικά, θα το ήθελα στ' αλήθεια, θα με βοηθούσε πιστεύω να καταλάβω τι έχει γίνει).
Η δικαιοσύνη είναι η μόνη που θα αποφασίσει για την αθωότητα ή μη του καθηγητή.Αλλά εμείς ας συμπαρασταθούμε σε κάποιον τη στιγμή που δεν έχουμε καμία γνώση των γεγονότων και ας δείξουμε πόσο σεβασμό έχουμε στην άποψη των ανθρώπων που θα έπρεπε να είναι η πρώτη προτεραιότητά μας, δηλαδή των παιδιών που τον κατηγορούν.Ας κάνουμε και μια παντελώς αδικαιολόγητη στάση εργασίας για να ταλαιπωρήσουμε και μερικές ακόμα χιλιάδες γονείς και παιδιά και να αρχίσουμε τους εκβιασμούς.Ναι ακούγεται σα γνήσιος ελληναράδικος άρρωστος εργατοπατερικός συνδικαλισμός.
ελεος πραγματικα!!!!!!!!! ως εκπαιδευτικοι θα επρεπε να ακολουθουν αλλες μεθοδους για να πειθαρχουν και να εκπαιδευουν τα παιδια-μαθητες τους! ειναι ντροπη να λαμβανουν χωρα τετοια περιστατικα .......... πού ζουμε πια?????? τα ανθρωπινα δικαιωματα δεν μας λενε κατι?
ειναι σαν τα δελτια ειδησεων με τιτλο "αποκεφαλισε τη γυναικα του και μετα αυτοκτονησε":- ησυχος ανθρωπος, τοσα χρονια στη γειτονια ποτε δεν εδωσε δικαιωμα... ΠΕΦΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ!!!
Εννοείται!Ο δημόσιος υπάλληλος στην Ελλάδα ποτε δεν είναι υπεύθυνος για τίποτα.Κατά συνεπεία είναι απόλυτα φυσιολογικό να είναι πιο πιθανό αύριο το πρωί ο ήλιος να ανατείλει από τα δυτικά πάρα αν απολυθεί Ελληνας δημόσιος υπάλληλος επειδή δεν έκανε σωστά την δουλεία του.
Η γνωστη δημοσιο υπαλληλιστικη συντεχνια. Οι μπατσοι θα καλυψουν τον σκαρτο συναδελφο, οι υπαλληλοι το δικο τους, οι γιατροι στα νοσοκομεια πεφτουν απωτα συννεφα κλπΑν ειναι αληθινο το περιστατικο ειναι σοβαροτατο, οχι για τη βλαβη που επηλθε, αλλα για τη νοοτροπια που εκφραζει. Ετσι χτιζονται τα Αουσβιτς....Επισης και για τους δολοφονους ακους σε ρεπορταζ " ηταν πολυ ησυχος και εντιμος" κλπ