Τιμωρία και απαγόρευση της ομοφυλοφιλίας προτείνει η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας

Τιμωρία και απαγόρευση της ομοφυλοφιλίας προτείνει η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας Facebook Twitter
19
Τιμωρία και απαγόρευση της ομοφυλοφιλίας προτείνει η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας Facebook Twitter

Η πανίσχυρη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας προχώρησε σε μια πρόταση που προκαλεί την LGTB κοινότητα και μεγαλώνει ακόμη περισσότερο το χάσμα μεταξύ των δύο αυτών "στρατοπέδων". Ο εκπρόσωπος της, μιλώντας σε συνέντευξη, πρότεινε την διενέργεια δημοψηφίσματος για την ολική απαγόρευση της ομοφυλοφιλίας αλλά και την τιμωρία όσων είναι ομοφυλόφιλοι στη Ρωσία.

"Είμαι πεπεισμένος ότι τέτοιες σεξουαλικές προτιμήσεις θα πρέπει να εξαλειφθούν από την κοινωνία μας. Ο λαός θα πρέπει να αποφασίσει και όχι οι υποδείξεις που έρχονται από έξω " δήλωσε στην διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Izvestia, ο Vsevolod Chaplin. Συμπλήρωσε παράλληλα πως αν αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί παρά μόνο νομικά τότε θα πρέπει να υπάρξει κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο για την τιμωρία το οποίο ο λαός θα υποδείξει και θα αποφασίσει.

Αρκετοί είναι οι ορθόδοξοι ιερείς που ζητούν από τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν να επαναφέρει την ποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας και να διεξαγάγει δημοψήφισμα για το θέμα ενώ τάσσονται κατά των Δυτικών πιέσεων που ασκούνται για να περιοριστεί το ακραία συντηρητικό προφίλ της. Oι συντηρητικοί θεωρούν πως όλο αυτό που συμβαίνει είναι μια "επίθεση" στις παραδοσιακές αξίες της Ρωσίας και ζητάνε από το Κρεμλίνο να μην ελαφρύνει τη στάση του ακόμη και εν όψει των Χεμερινών Ολυμπιακών που θα έχουν διεθνή προβολή.

Ακτιβιστές και ομοφυλοφιλικές οργανώσεις τόσο εντός, όσο και εκτός της χώρας, κάνουν λόγο για επιβολή ενός νέου σοβιετικού νόμου που θα γυρίσει την χώρα πίσω δεκαετίες και θα θυμίσει εποχές Στάλιν.

Ανησυχίες εκφράζονται και για την περίπτωση που κάτι τέτοιο προχωρήσει μιας και ένα δημοψήφισμα θα ήταν μάλλον καταδικαστικό για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία παραμένει εχθρική προς τους ομοφυλόφιλους και τα δικαιώματά τους.

19

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

9 σχόλια
Πανε χρόνια από τη τελευταία φορα που διαβάσαμε κάτι όμορφο γι'αυτη τη ρημάδα χώρα.Κάθε είδηση πιο μαύρη από τη προηγούμενη.Ο παράδεισος του κάθε φασίστα.Ένα κράτος γκαγκστερικο,ορθοδοξο-μουτζαχεντίν φρικιο.Οι άνθρωποι εκεί κάνουν τεράστια άλματα προς τα πίσω....
Κατάπτυστη εκροπή της Ορθοδοξίας σε θρησκεία μίσους, παριστούν οι ολοένα και πιο πυκνές, από όλο το Σλαβικό κόσμο, αλλά και από τον Ελληνορθόδοξο σε μικρότερο βαθμό κόσμο εκκλήσεις για καταπίεση των ομοφυλοφίλων. Τις καταδικάζω ανοικτά και απερίφραστα και δηλώνω ότι δεν αποτελούν ηθικό και αξιακό οδηγό μου.Συνιστούν αποδοχή της βίας και του εγκλήματος, είτε υπόρρητα, είτε ανοικτά με πιέσεις να γίνει νόμιμη βία. Συνιστούν Κατάργηση της ελευθερίας, που ακόμα και όταν δε συνοδεύεται με ίσες ευκαιρίες, πάλι η ελευθερία δεν είναι. Δηλαδή αυτό που λέει ο Μιχαλολιάκος Πειραιώς, άντε σε αφήνω να ζεις, αλλά μόνο αν είναι σα να μην υπάρχεις, δεν είναι ελευθερία.Κρύβουν πίσω από αξίες (Παράδοση, οικογένεια κλπ) το μίσος τους. Την οικογένεια τη διεκδικούν και οι ομοφυλόφιλοι. Αλλά πρέπει απρείφραστα να δεχόμαστε και όσους δεν επιθυμούν αυτόν τον τρόπο ζωής. Η οικογένεια όμως αυτή δε θα είναι το παρακράτος που ήταν συνήθως η παραδοσιακή οικογένεια. Η παράδοση δεν είναι θέσφατο. Δεν εκχωρούμε σε ανθρώπους που έζησαν όπως έζησαν και όρισαν τη ζωή τους πριν χιλιάδες χρόνια και μπράβο τους, να ρυθμίσουν αυτοί τη ζωή μας, χωρίς να έχουμε εμείς λόγο! Πάρτε παράδειγμα την Ελληνική πελατοκρατεία. Στηρίζεται στην περσόνα του πολιτευτή-φύλαρχου, που τόσο καλά ταιριάζει στο Μιχαλολιάκο! Όλα τα μανιάτικα μαζί σου! Να τελαιώνουμε με την Καθυστέρηση.Τέλος, η Ελληνική Καθυστέρηση έχει πετύχει την εγκύστωση της Ελληνικής κοινής γνώμης και τη μη επαφή της με τις Ευρωπαϊκές ιδέες. Φυσικά εμπρόθετα. Παράδειγμα, η παρατεινόμενη σιγή του Euronews in Greek. Δεν αφήνουν την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών.
Και ετσι η εκκλησια θα στρεψει την οργη του παμφτωχου και βασανισμενου λαου προς εξιλαστηρια θυματα, ωστε η δικτατορια του Πουτιν να συνεχισει και να δυναμωσει. Δεν υπαρχει τιποτα πιο βρωμερο απο την εκκλησια που πάντα συστρατευεται με καταπιεστες διεφθαρμενους δικτατορες. Να δουμε πότε επιτελους θα το καταλαβουν τα "θεοσεβουμενα" προβατα που τους προσκυνουν και τους δίνουν δύναμη...
Άρα ούτε ο Στάλιν το κατάφερε!Ο άνθρωπος ξεχνάει πως είναι κομμάτι μιας βιολογικής αλυσίδας στον πλανήτη.Δεν μπορεί να επιβάλει και δεν μπορεί να απαγορεύσει τίποτα.Και μέσα σε αυτήν την αλυσίδα υπάρχει και η ομοφυλοφιλία.Εκτός και εάν πιστεύουν ορισμένοι πως τα ζώα,στα οποία επίσης συναντάται η ομοφυλοφιλία,το κάνουν από μόδα!!!
Εμπρός στον δρόμο που χάραξε ο Στάλιν, που έστελνε στα γκουλάγκ τους ομοφυλόφιλους .ΝΤΡΟΠΗ στην Ορθόδοξη εκκλησία της Ρωσίας ,που καμιά απολύτως σχέση με το μήνυμα αγάπης του Χριστού δεν έχει...Ντροπή στις μεσαιωνικές βιτσιόζικες μούμιες,που εν έτει 2013 επιμένουν να θέλουν να ελέγχουν τις κρεβατοκάμαρες των ανθρώπων...Ένα πρώτο μέτρο των δημοκρατικών προοδευμένων χωρών πρέπει να είναι η απαγόρευση εισόδου σ'αυτές όλων αυτών των άρρωστων μισάνθρωπων μουμιών .
Η αποποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας (η 1η στον κόσμο - ιδιαιτέρως πρωτοπόρα, αν δεν απατώμαι) ίσχυε για τα χρόνια 1917-1933 επί Λένιν και μπράβο!Το 1933 ο Στάλιν επανέφερε την ποινικοποίηση, με τα λοιπά συμπαρομαρτούντα. Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί μία αναφορά στις μαλακίες του Στάλιν είναι τζιζ, σε ένα θέμα που αφορά τους-ις lgbt στη Ρωσία (ή χαίρει ο Σταλινισμός τέτοιας εκτιμήσεως και δεν το είχα καταλάβει;)
Δηλαδή φίλε τι γινόταν εκείνες τις δεκαετίες ,ωστε να διακαιολογεί μαζικές εξοντώσεις ανθρώπων ?15 έως 20 εκατομμύρια θύματα επί Σταλινισμού {συμπεριλαμβάνονται όλοι όσοι είχαν την ατυχία να αποκαλυφθεί ότι ήταν ομοφυλόφιλοι} μπορούν να περάσουν ασχολίαστα από τη συνείδησή μας?Όποιος άνθρωπος διαθέτει στοιχειώδη ανθρωπιά, δεν μπορεί παρά να καταδικάσει τα μαζικά εγκλήματα του Σταλινισμού.Κάποτε οι σταλινικοί είχαν το ελαφρυντικό ότι δεν γνώριζαν ,σήμερα όμως δεν το έχουν.
Το ότι δεν δρούσε μόνος ο Χίτλερ, ο Στάλιν και ο οποισδήποτε νομίζω πως θα πρέπει να είναι απλά αυτονόητο. Οι ηγέτες, όμως, αποτελούν την αιχμή του δόρατος, το embodiment όλων των ιδεών/πεπραγμένων και χάριν συντομίας αναφερόμαστε σ' αυτούς με το όνομά τους. Δεν νομίζω, όμως, πως δεν έχουν αποτελέσει και κινητίριο δύναμη για αυτά ακριβώς τα κατασκευάσματα. Με αλλα λόγια είσαι σίγουρη-ος ότι τα πράγματα θα ήταν ίδια με έναν άλλον χίτλερ στη θέση του χίτλερ και έναν άλλον στάλιν στην θέση του στάλιν; Εγώ διατηρώ τις επιφυλάξεις μου.Κατά δεν διαφωνούμε νομίζω
"From Berlin to..." Τα υποθετικά σενάρια για το πώς θα μπορούσε να εξελιχθεί μια ιστορική περίοδος ,αν ηγετικά πρόσωπα ή οι συνθήκες ήταν διαφορετικά ,είναι της μόδας σε πανεπιστήμια της Αμερικής , όμως αυτό δεν είναι Ιστορία.Αρχή άνδρα δείκνυσι και η αρχή -η εξουσία έχει διαφορετικό χαρακτήρα ανάλογα την εποχή και τον τόπο.Επομένως είναι βέβαιο ότι διαφορετικός θα ήταν λ.χ. ο Στάλιν αν κυβερνούσε την Αθήνα του 5ου αι. π.Χ. ή ο Χίτλερ αν διοικούσε ως αρχιερέας τους διωκόμενους χριστιανούς στη Ρώμη του 2ου αι. μ.Χ.Όμως δυστυχώς γι'αυτούς και για τα θύματά τους ήταν ηγέτες με απόλυτη εξουσία αντιστοίχως της Ρωσίας και της Γερμανίας τον 20ο αι. μ.Χ....Τέλος να σου υπενθυμίσω ότι συχνά ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος με τις καλύτερες προθέσεις...
Θα πρότεινα επίσης ένα δημοψήφισμα για την απαγόρευση της αγαμίας, και ένα άλλο για την απαγόρευση του γάμου. Επίσης το σεξ να επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο σε γκρουπ άνω των 5 ατόμων. Και αυτό με δημοψήφισμα παρακαλώ...
Η ορθόδοξη Ελληνική εκκλησία φαντάζομαι πως έχει αντιδράσει σθεναρά αφού οι ομόδοξοι Ρώσοι προσβάλλουν το δόγμα με την στάση τους. Τι όχι; Ασχολούνται με σοβαρότερα θέματα όπως με τον καρνάβαλο αναρχικό βουλευτή που μόλυνε να ράσα Οι δε Ρώσοι έτσι όπως πάνε θα απαγορεύσουν και το κατούρημα