Mε άλογο στην εφορία για να παραδώσει πινακίδες

Mε άλογο στην εφορία για να παραδώσει πινακίδες Facebook Twitter
18

 

Mε άλογο στην εφορία για να παραδώσει πινακίδες Facebook Twitter

 

Φορολογούμενος που αποφάσισε να παραδώσει τις πινακίδες του ι.χ. του, μην μπορώντας προφανώς να πληρώσει το κόστος των τελών, επέλεξε ως διαμαρτυρία να μεταβεί με το άλογο στην εφορία για να προχωρήσει στην παράδοση. Τη φωτογραφία από τη ΔΟΥ Αμαλιάδας και την είδηση μετέδωσε στο protinews.gr.



Τζήμερος: “Και ό,τι άλλο σκαρφιστείς Στούρνε μου”



Εν τω μεταξύ τις πινακίδες από τα δυο ι.χ. του κατέθεσε και ο Θάνος Τζήμερος επιτιθέμενος κατά του οικονομικού επιτελείου αλλά και προσωπικά κατά του Γιάννη Στουρνάρα, αποκαλώντας τον “Στούρνε” μου. Ο κ. Τζήμερος κατέγραψε καρέ-καρέ την πράξη της παράδοσης και φρόντισε να καταγράψει επίσης τις εμπειρίες του και τον εκνευρισμό του στο Facebook.«1320 ευρώ τέλη κυκλοφορίας συν ασφάλεια, συν τεκμήριο, συν φόρο... πολυτελούς διαβίωσης και ό,τι άλλο σκαρφιστείς Στούρνε μου» έγραψε αλλά δεν σταμάτησε εκεί.


 

«Η πλάκα είναι ότι στο χαρτί που συμπληρώνεις σε ρωτάνε: Ποιοι οι λόγοι που προκάλεσαν την ακινησία του οχήματος; Δηλαδή πόσο μαλάκας είναι αυτός που εμπνεύστηκε αυτή την ερώτηση! (Ώρα να μας πουν ότι κάνουν και στατιστική...) Ακόμα και χωρίς την κρίση, ακινητώ το όχημά ΜΟΥ γιατί έτσι αποφάσισα, ηλίθιε κρατικιστή! Λογαριασμό θα σου δώσω; Δικό μου είναι, άμα θέλω το καίω! Όπως βλέπετε απάντησα με ειλικρίνεια», έγραψε ο κ. Τζήμερος και ανάρτησε τη φωτογραφία του σχετικού εγγράφου όπου στην ερώτηση «Ποιοι οι λόγοι που προκάλεσαν την ακινησία» απάντησε «η ηλιθιότητα του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης», σχολίασε ακόμη ο πρόεδρος του “Δημιουργία Ξανά”.



Διαμαρτυρήθηκε επίσης και για την αναμονή στην εφορία Χαλανδρίου όπου παρέδωσε τις πινακίδες: «270 άτομα σήμερα καταθέσαμε τις πινακίδες στη ΔΟΥ Χαλανδρίου. Περιμέναμε 4-5 ώρες ο καθένας. 1250 ανθρωποώρες χαμένες, γιατί η γελοιότητα που λέγεται ελληνικό κράτος δεν έχει μάθει την ύπαρξη της πληροφορικής. 1250 ανθρωποώρες που αφαιρέθηκαν από την ανάπτυξη. Πάνω από μισό έτος εργασίας ενός ανθρώπου πετάχτηκε σήμερα το πρωί στην εφορία Χαλανδρίου. Έτσι έχει φτάσει η γραφειοκρατία να κοστίζει 7 δισ. τον χρόνο!», 



18

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας: Πίσω στο παρελθόν για να δούμε το μέλλον

Διεθνής Ημέρα Μουσείων / Ένας δάσκαλος μάζεψε χιλιάδες αντικείμενα από τα ελληνικά σχολεία του 20ού αιώνα

Στο Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, ο Θεόδωρος Τσιλίκας έχει συγκεντρώσει μοναδικά ντοκουμέντα της εκπαίδευσης στα δημοτικά της Ελλάδας, από παλαιά ή ακόμη και εγκαταλελειμμένα σχολεία.
ΜΑΚΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ
Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

Ελλάδα / Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

«Όλες οι σχετικές αναρτήσεις και αντιδράσεις κυρίως από βουλευτές που στο παρελθόν έχουν συμμετάσχει σε Κυβέρνηση είναι λαϊκίστικες και υποκριτικές» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Όλοι μπορούμε να γκρινιάξουμε και να πούμε εξυπνάδες, όμως μια πραγματική, πειστική και ρεαλιστική λύση όποιος την έχει, ας την παρουσιάσει προς συζήτηση, μαγικές λύσεις που από τη μια στιγμή στην άλλη να γίνουμε Γερμανία δεν υπάρχουν..
Τζήμερε εχεις δικιο σε πολλα, που στην Ελλαδα φανταζουν αδιανοητα (μονο οι ευρωπαικοι μισθοι δεν τους φαινονται αδιανοητοι)...αλλα οχι οτι μας φταιει ο Στουρναρας....ο υπαλληλος του αφεντικου...ο ΣΑΜΑΡΑΣ μας φταιει και δευτερευοντως ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ.Οπως μας εφταιγε ο ΓΑΠ για τους αμετακινητους υπουργους του, και ο Καραμανλης για τους ανεκδιηγητους δικους του κλπΣε ενα μαγαζι την ευθυνη εχει ο ιδιοκτητης οχι οι υπαλληλοι...
Ναι. Να μας απασχολει ο Σαμαρας που κυβερναει με τη βοηθεια της Παναγιας, ο Βενιζελος με τη βοηθεια των λιστών κλπ, ο Τσιπρας που θα γινει προεδρος της Κομισιον χωρις αγγλικα, ο Μιχαλολιακος ο φυρερισκος και παει λεγοντας...
Όχι, θα μας απασχολεί ο Τζίμερος που πλαστογράφησε πτυχίο απο την ΑΣΟΕΕ και το παρουσίαζε ως δικό του, που λέει πως αμα κάποιος θελει να κάνει διαδήλωση να την κάνει απο το πεζοδρόμιο γιατί στον δρόμο ενοχλεί, που στέλνει γράμμα στην Μέρκελ που την αποκαλεί υψηλότατη και λιγό πολύ της λέει πως είμαστε μαμακές και πως καλά μας κανεί και και και... Ο Τζιμερός αντιπροσωπευει το χειρότερο είδος ''πολιτικού'' που βγήκε απο την κρίση. Μηδέν γνώσεις/άποψη με πολύ μαγκία και μίσος για το σύστημα (του οποιού μέχρι πρόσφατα άνηκε).
"Περιμέναμε 4-5 ώρες ο καθένας"Πήγε δηλαδή ένας άνθρωπος που θέλει να θεωρείται έξυπνος την τελευταία δυνατή στιγμή για να παραδώσει πινακίδες; όταν μάλιστα είναι γνωστό (από εμπειρία δεκαετιών) οτι όλοι οι...στούρνοι τότε θα τρέξουν; Αν ναι, τότε του αξίζει η αναμονή.
Δεν ξέρω αν σου πέρασε απο το μυαλό αλλά οσο πιο αργα τις καταθέτεις τόσο λιγότερα χρήματα χάνεις απο τα τέλη του 2013 ( που πλήρωσες πέρυσι )μιας και εφοσον τις καταθέσεις...πάπαλα αυτοκίνητο εν κινήσει....Εκτός κι αν το παίξεις αλά Λιάπης ( και καταθέσεις χαλαρός τον Σεπτέμβρη ).
Οχι, δεν μπορούσε. Αν πήγαινε νωρίτερα δεν θα είχε δικαίωμα να κυκλοφορήσει το αυτοκίνητο. Και ήθελε να το κυκλοφορήσει (όπως και άλλοι που πήγαν τελευταία μέρα) ως την τελευταία μέρα. Αν το κράτος είχε προνοήσει ωστε να υπάρχει μηχανογράφηση και να μπορούσες να δηλώσεις την κατάθεση των πινακίδων οποιαδήποτε στιγμή μέσα στο έτος αντί να σε υποχρεώνει να εμφανιστείς φυσικά στην ΔΟΥ για να τις καταθέσεις με χειρόγραφη αίτηση, προφανώς και θα ήταν αλλιώς τα πράγματα. Αλλά, δεν είναι.
Όποτε μπορεί/γουστάρει ο καθένας πάει. Είναι αυτό απάντηση για κράτος της ΕΕ; Νομίζεις στην Σουηδία έχουν ουρές ακόμη; Το κράτος είναι υπορχρεωμένο να διευκολύνει τον πολίτη τουλάχιστον για μικρές εξυπηρετήσεις όπως αυτή. Μιας και δεν μπορεί να κάνει κάτι περισσότερο ας κάνει αυτό.
Και γιατί να το κάνει αυτό; Είχε προπληρώσει με τα περσινά τέλη, τη χρήση του ΙΧ του γιά όλο το 2013.. Γιατί να χάσει κάποιες μέρες χρήσης επειδή οι καρεκλοκένταυροι είναι άχρηστοι;
Σωστό, μόνο που πλήρωσε τέλη πέρυσι για ΟΛΟ το 2013... Θα του επέστρεφε το κράτος τίποτα πίσω αν τις έδινε νωρίτερα? Δε μου είναι συμπαθής ο τύπος αλλά εδώ έχει απόλυτο δίκιο.
Γιατί να πάει πιο νωρίς; Δεν πλήρωσε τα τέλη του 2013; Μπορεί να χρησιμοποιεί το αυτοκίνητό του μέχρι 31-12-13. Θα του αφαιρέσουν το αντίτιμο των ημερών που χάνει αν καταθέσει νωρίτερα τις πινακίδες. Όχι…