ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

«Επίτηδες λάθος οι υπολογισμοί της Τρόικα»

«Επίτηδες λάθος οι υπολογισμοί της Τρόικα» Facebook Twitter
2

Με λάθος συντελεστή υπολογίζουν οι της Τρόικα την ύφεση στην ελληνική οικονομία, οδηγώντας την σε πιο βαθιά νερά, όπως υποστηρίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής. Ο βουλευτής επικαλείται μελέτη της Eurbank, έκθεση της Alpha Bank αλλά κυρίως δηλώσεις του επικεφαλής οικονομολόγου του ΔΝΤ Μπλανσάρ Μπανσάρ, ο οποίος παραδέχτηκε ότι ο δημοσιονομικός πολλαπλασιαστής που χρησιμοποιούσε το Ταμείο για να προβλέψει την επίπτωση της λιτότητας στο ΑΕΠ της Ελλάδας είχε εκτιμηθεί στο 0,5 ενώ η πραγματική του είναι 1,8 ευρώ.

Αυτό, σύμφωνα με τον κ. Κουρουμπλή σημαίνει ότι για κάθε ευρώ περικοπών που επέβαλλε η Τρόικα η μείωση του ΑΕΠ υπολογιζόταν με το 0,5 στα 50 σεντς ενώ στην πραγματικότητα με συντελεστή 1,8 η μείωση του ΑΕΠ είναι 1,8.

Ο κ. Κουρουμπλής χαρακτήρισε «θρασύτατη προσβολή για τον ελληνικό λαό να του λένε ότι ολόκληρη η στρατηγική για τη δημοσιονομική εξυγίανση που εκπονήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση και τις ελληνικές κυβερνήσεις…απέτυχε παταγωδώς γιατί έκαναν λάθος σε έναν οικονομετρικό συντελεστή.»

2

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Κόψτε τα επιδόματα για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Οικονομία / Τράπεζα της Ελλάδος: «Φρένο» σε επιδόματα και pass για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Στο εξής, για κάθε έκτακτη επιχορήγηση, θα πρέπει να έχει διασφαλιστεί εκ των προτέρων η χρηματοδότηση, επισημαίνει η ΤτΕ - «Θα πρέπει να τεθούν ξεκάθαρες προτεραιότητες κατά τη λήψη πιθανών νέων στοχευμένων μέτρων στήριξης στις πιο ευάλωτες εισοδηματικές ομάδες»
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια