ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ: A Place to Bury Strangers στο Fuzz Club

ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ: A Place to Bury Strangers στο Fuzz Club Facebook Twitter
1

Ο Lou Weed λατρεύει τις Σάββατο-απογευματινές βόλτες και ακόμα περισσότερο όταν έχει και το σκυλάκι του μαζί, τον Ευρώ. Δικαίως του αξίζει αυτό το όνομα αφού σε κάθε βόλτα βρίσκει το λιγότερο 10 ευρώ στο δρόμο.

Σάββατο απόγευμα ήταν όταν χτύπησε το τηλέφωνο του Lou Weed και του είπαν ότι πρέπει να πάει όπως και 'δήποτε να δει τους A Place to Bury Strangers, την πιο "θορυβώδη μπάντα της Νέας Υόρκης" που έπαιζαν στο Fuzz εκείνο το Σάββατο. Ο Lou Weed λατρεύει τον θόρυβο και τα ροκάκια, οπότε δεν χρειάστηκε και πολλή σκέψη για να πάρει την απόφαση ότι θα πάει. Ανοίγει το πορτοφόλι του και δεν είχε μια, ξενερώνει αλλά κοιτάει κάτω και ο Ευρώ είχε μόλις βρει 23 ευρώ, συμπτωματικά όσο είχε και το εισιτήριο για την συναυλία στο Fuzz. Αφήνει τον Ευρώ στο σπίτι παρέα με την ρομποτική γυναίκα για να του κρατάει συντροφιά, μπαίνει στο αμάξι και ξεκινάει για την Πειραιώς όπου και βρίσκεται το Fuzz.

Ανοίγοντας την πόρτα του μαγαζιού, βλέπει έναν τέλειο καναπέ και σκέφτεται να τον πάρει σπίτι αλλά δεν θα χώραγε στο αμάξι όποτε το ξεχνάει. Ανοίγει και μια δεύτερη πόρτα και μπαίνει στο συναυλιακό χώρο όπου μόλις είχε τελειώσει το support, οι Bambara. Στεναχωρήθηκε λιγάκι ο Lou Weed γιατί είχε ακούσει τα καλύτερα και υποσχέθηκε στον εαυτό του ότι κάποια στιγμή στη ζωή του θα τους δει live.

Κόσμος και κοσμάκης είχε μαζευτεί και ξάφνου χαμηλώνουν τα φώτα και ο χώρος γεμίζει καπνό από αυτόν τον άσπρο που αν πας να βγάλεις μια φωτογραφία με φλας σου την γαργαλάει. Μέσα από την θολούρα του καπνού βγαίνουν τρεις κύριοι, ο ένας είχε μια κιθάρα που ο Lou Weed δεν κατάλαβε αν την αγαπούσε ή την μισούσε γιατί σε όλη την διάρκεια του σετ μία την χάιδευε και την άλλη την πέταγε και την χτυπούσε. Μία σχέση αγάπης και μίσους ή μίσους και αγάπης, σκέφτηκε ο Lou Weed και του άρεσε αυτό. Ο δεύτερος κύριος μαυροφορεμένος κράταγε το μπάσο και δεν το άφησε παρά μόνο μια φορά που το αντάλλαξε με την κιθάρα του πρώτου κύριου για ένα τραγούδι και μετά το πήρε πίσω φυσικά. Ο τρίτος ήταν ο drummer ή αλλιώς ρομπότ, αφού δεν έχανε ούτε ένα μέτρημα από το set. Ο Lou Weed τον χειροκρότησε  πολλές φορές αυτόν τον αφανή ήρωα.

Ύστερα από μια ώρα και κάτι, τόσο τουλάχιστον φάνηκε στον Lou Weed, αφού δεν πιστεύει στο… "concept" της ώρας, μέσα από τους καπνούς ανοίγουν τα φώτα που σηματοδοτούν την λήξη της feedbacknoisiλας. "Ωραία συναυλία", σκέφτηκε ο πρωταγωνιστής μας,  "θα τους ξανάβλεπα". Μπήκε στο αμάξι και έφυγε για να πάει να ευχαριστήσει τον Ευρώ το σκυλάκι του, που του βρήκε τα λεφτά για αυτήν τη συναυλία.

 φωτό: Nostha

Αρχείο
1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Διεθνή / Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, εξηγεί πώς μια νίκη του Μπάιντεν θα σηματοδοτήσει την αναβίωση της Δύσης ως κεντρικού παράγοντα στη διεθνή πολιτική.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

1 σχόλια