Δύο κορίτσια 12 και 14 χρονών συνελήφθησαν στη Φλόριδα για bullying

Δύο κορίτσια 12 και 14 χρονών συνελήφθησαν στη Φλόριδα για bullying Facebook Twitter
3

Η Rebecca Ann Sedwick είχε πηδήξει στο κενό από ένα πύργο εργοστασίου στη γειτονιά της στις 9 Σεπτεμβρίου, δίνοντας τραγικό τέλος στη ζωή της. Οι αστυνομικοί που ερεύνησαν την υπόθεση είχαν βρει διαδικτυακές αναζητήσεις στον υπολογιστή της  για θέματα όπως "Πότε είναι υπέρβαρο ένα 13χρονο κορίτσι", "Πόσα χάπια να πάρεις για να πεθάνεις" και "Πώς να βγάλεις τις λεπίδες από ένα ξυράφι".

Οι αρχές υποστηρίζουν ότι μια ομάδα έως και 15 κοριτσιών τρομοκρατούσε συστηματικά την 13χρονη με μηνύματα στο διαδίκτυο. Η μητέρας του αδικοχαμένου κοριτσιού υποστηρίζει ότι είχε βρει μηνύματα από την που τη ρωτούσαν "πώς και δεν έχει αυτοκτονήσει ακόμα" και "πήγαινε πήδα από καμιά πολυκατοικία".

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Νομίζω ότι όποιος δίνει σημασία στη γνώμη των άλλων γενικά, είναι υποψήφιο θύμα για bullying. Ο cicconegreek έγραψε τη γνώμη του αλλά κατόπιν πειράχτηκε για τα dislike. Γιατί χαλιέσαι; Σε κάποιους αρέσουμε σε κάποιους όχι. Απλά, ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ. Ναι, ποινικοποίηση, βεβαίως, γιατί όχι; Να το συζητήσουμε; Βεβαίως, αλλά στο δικαστήριο. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μας κάθεται στο σβέρκο και να μας χαλάει τη διάθεση. Και βάλτε όσα dislike θέλετε.
Επιστήμονες και ψυχολόγοι πρέπει να μελετήσουν το φαινόμενο και να βρούν την πηγή του για να το αντιμετωπίσουν. Τον λόγο δηλαδή που κάνει παιδιά σε τόσο μικρές ηλικίες να συμπεριφέρονται τόσο άσχημα ,είτε είναι η τηλεόραση και τα μ.μ.ε., η λάθως ανατροφή από τον οικογενειακό κλοιό, ή αισθήματα ζήλειας που πιθανώς αναπτύσουν απέναντι σε συνανθρώπους τους λόγω της διαφορετικότητας τους. Τα παιδιά κάνουν πολλές βλακείες αλλά επειδή φαινόμενα όπως το από πάνω συμβαίνουν ανησυχητικά συχνά , νομίζω πως δεν ασχολούμαστε ως ενήλικες όσο θα πρεπε με αυτά. Εκτός από το να ψάχνουμε δηλαδή τις αιτίες που αυτοκτονούν κάποια παιδια, καλύτερα να ασχοληθούμε με τις αιτίες που κάποια άλλα οδηγούνται στο να καροϊδεύουν και να τραμπουκίζουν. Σαφώς όμως πρέπει να υπάρξει και καλύτερη στήριξη απέναντι σε παιδιά που πέφτουν θυματα bullying, ή γενικότερα παιδιά που αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα . Η τέχνη είναι κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει αυτά τα παιδιά ή η ενασχόληση με κάτι δημιουργικό ...