Σλοβακία: Απόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ: Να επέμβει στη Συρία η Δύση ή όχι;

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ: Να επέμβει στη Συρία η Δύση ή όχι; Facebook Twitter
Στο προάστιο Άιν Τάρμα, 1.300 Σύριοι σκοτώθηκαν μετά από επίθεση που φημολογείται πως έγινε με χημικά όπλα
68

 

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι η Δύση σκοπεύει να κάνει (σύντομη και σύντομα) στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, μετά και τη φημολογούμενη χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς. 

Οι πιο πρόσφατες εξελίξεις:

 

«Θέμα ωρών» η επίθεση στη Συρία - Σε πολεμικό πυρετό ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία - Αντιτίθεται η Ρωσία

Πιθανώς την Πέμπτη, η επέμβαση στη Συρία. Οι επιθέσεις θα διαρκέσουν 3 μέρες και θα είναι περιορισμένης κλίμακας

Ξανά στο σημείο των επιθέσεων  είναι οι επιθεωρητές του ΟΗΕ (Για λόγους ασφαλείας διεκόπη χθες η αποστολή τους.)

Συρία: Καταγγελία από την αντιπολίτευση για χρήση βομβών φωσφόρου (Τουλάχιστον 10 νεκροί και δεκάδες τραυματίες)

Ολάντ: Η Γαλλία είναι «σε ετοιμότητα για να τιμωρήσει αυτούς που έριξαν αέρια σε αθώους». «Εντός των επόμενων ημερών», πιθανή ανάληψη στρατιωτικής δράσης εναντίον της Συρίας.

Νετανιάχου: «Το Ισραήλ είναι έτοιμο για κάθε σενάριο». «Δεν εμπλεκόμαστε στον εμφύλιο, αλλά θα απαντήσουμε δυναμικά σε οποιαδήποτε απόπειρα επίθεσης»

Βρετανία: «Δεν αποβλέπουμε στο να ανατρέψουμε τον Ασαντ». Ωστόσο, σε ετοιμότητα είναι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας, για πιθανή επέμβαση στη Συρία.

Η γνώμη σας;

(Μπορείτε να ψηφίσετε στη φόρμα, ή να συζητήσουμε το θέμα στα σχόλια)

68

Σλοβακία: Απόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

20 σχόλια
Απλά τα πράγματα. Αν όντως έγιναν τα πράγματα όπως παρουσιάστηκαν, ναι. Δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητο ένα τέτοιο έγκλημα, ούτε η ασφάλεια του δυτικού κόσμου σε παρεμφερή χτυπήματα.Αν είναι προπαγάνδα (θέλω να μην πιστεύω σε θεωρίες συνωμοσίας), όχι. Επειδή είμαι ένας απλός πολίτης και στην απ' έξω, δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη. Άρα λευκό.
Παιδιά, μόνο ένας αφελής μπορεί να χάψει τις "επίσημες αιτίες" των Δυτικών. Από πότε κόπτονται οι Δυτικοί και πόσο μάλλον οι Αμερικάνοι για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου; Όταν "τάιζαν" τριτοκοσμικούς τυραννίσκους, που ήταν η "ανθρωπιστική" τους συνείδηση; Οι "παράπλευρες απώλειες" που γινόταν με συμβατικά όπλα, δεν είναι ειδεχθείς; Τέλος πάντων. Όλοι γνωρίζουμε τι έχει κάνει η Δύση, κι ότι τα Ανθρώπινα Δικαιώματα αποτελούν πρόφαση. Όμως, είναι προτιμότερο το καθεστώς Άσαντ να συνεχίσει τις σφαγές; Επειδή δεν υποστηρίζεις τους ιμπεριαλιστές Αμερικάνους και τους ανήθικους πολέμους τους, συνειδησιακά αισθάνεσαι καθαρότερος όταν είσαι κατά μιας επέμβασης, που άσχετα με τα ιδιοτελή κίνητρα της, μπορεί να δώσει τέλος στις σφαγές; Δηλαδή όχι στην ιμπεριαλιστική επέμβαση των Αμερικάνων. Λένε ψέματα. Δεν τους νοιάζουν τα Ανθρώπινα δικαιώματα. Ε, χαίρω πολύ. Νιώθεις καλύτερα που ο συριακός λαός αφήνεται στη μοίρα του και σφαγιάζεται; Δηλαδή για να μην μας πουν πουλημένους, υποστηρίζοντας μια ιμπεριαλιστική επέμβαση των Αμερικάνων, προτιμούμε να μείνουν τα πράγματα ως έχουν. Κάποιο θαύμα ίσως θα σώσει την κατάσταση; Δηλαδή σας χαλάει αν κάνουν την εντελώς ιδιοτελή δουλειά τους οι Αμερικάνοι, σταματώντας παράλληλα τις σφαγές; Τι κι αν δεν το κάναν από ανθρωπισμό... Δεν είναι τελείως δογματική η άρνηση της επέμβασης λόγω των ανήθικων κινήτρων; Στην ουσία όταν λες όχι στη επέμβαση, λόγω ότι ποιος τους όρισε προστάτες των Δικαιωμάτων, ή ότι έχουν άλλους σκοπούς από τους δήθεν "αγαθούς" που ισχυρίζονται, δεν σημαίνει πως προτιμάς τον συριακό λαό να αφεθεί στη μοίρα του (δηλαδή στα χέρια του Άσαντ), από το να "λερώσεις" τη συνείδησή σου υποστηρίζοντας επέμβαση των επάρατων Αμερικάνων; Ξες πως οι σφαγές δεν θα σταματήσουν. Αλλά πότε! Να υποστηρίξεις ιμπεριαλιστή; Είναι σοσιαλιστική αμαρτία! Ή εκτός κι αν περιμένεις την παγκόσμια Επανάσταση να δώσει τέλος στη φρίκη της Συρίας. Ας τα βγάλει ο συριακός λαός πέρα μόνος του. Οι Αμερικάνοι δεν θα σταματήσουν τις σφαγές από "καλή καρδιά".... Λες και στην προκειμένη φάση, έχουν μεγάλη σημασία τα μη ευγενή κίνητρα... Αν ήμασταν στην τραγική τους θέση, και μια ξένη επέμβαση μπορούσε να βάλει τέλος στη φρίκη, θα προτιμούσαμε τη σφαγή λόγω του ότι οι "Σύμμαχοι" θα είχαν ιδιοτελή κίνητρα; Από την πολυτέλεια της ασφάλειας, πολλά λέγονται. Θα δίναμε την ίδια βάση στο ευγενές των κινήτρων τους αν ήμασταν στη θέση του συριακού λαού;
Αν είσαι η Δύση και σε ενδιαφέρει η προστασία της ανθρώπινης ζωής στέλνεις ειρηνευτικές αποστολές με φάρμακα, τροφή, πόσιμο νερό κ.λπ. Περιθάλπτεις τους τραυματίες, υποδέχεσαι τους πρόσφυγες και κυρίως σταματάς να πουλάς όπλα σε ψυχοπαθείς.
While i was staying abroad i had to visit the UN headquarters in Vienna, to gather some information for a University project, at the time i remember the Syrian conflict was a hot topic of discussion, I asked the lady who was supposed to help me with my research about it, and why didnt the UN intervene as it had in Libya. Her answer was that, while in Libya the conflict was mainly political ( the rebels were trying to oust Kandafi) the conflict in Syria is way more complicated, since it has to do with religious factors ( Assad is the representative of one religious sect while the Rebels of another) and therefore there is a lot of disagreement going on, on how to deal with the situation.I am not saying i agree with them , but i thought it was worth mentioning...
Δε νομίζω ότι έχει πολύ μεγάλη σημασία.Ίσως να έχει σημασία μόνο για τους μεγάλους παίκτες της Δύσης.Θα δείξει.Τώρα η περιοχή είναι ήδη κατεστραμμένη εκεί η επιλογή είναι αν θα καταστραφεί λίγο παραπάνω.και το δικό ερωτηματολόγιο:εσείς τι προτιμάτενα φαγωθούν μεταξύ τους? Δηλαδή μόνο Χημικά?να γίνει επέμβαση? Δηλαδή Χημικά και Πύραυλοι?η να γίνει της πουτάνας γενικώς?
Μανιακό δολοφόνος ετοιμάζεται να κόψει το λαιμό μικρού παιδιού με μαχαίρι. Τον αντιλαμβάνεται ο γείτονας του παιδιού ο οποίος αποφασίζει να χρησιμοποιήσει το όπλο του.Εσείς τι προτιμάτε- Να φαγωθούν οι διό τους (το παιδί με τον μανιακό). Δηλαδή μόνο μαχαίρι.- Η να επέμβει ο γείτονας. Δηλαδή όχι μόνο μαχαίρι αλλά και όπλο. (να γίνει δηλαδή της πουτάνας γενικώς)
"Πως θα πουλάγανε και οι έμποροι ασπίδες και σπαθιά αν δεν είχαν αναλώσει τα μοντέλα τα παλιά"http://www.youtube.com/watch?v=6_KsKLxzn20"Τελικά και αυτή η μάχη ήταν άλλη μια απάτη....". Υγ: "Στείλαν στο χωριουδάκι με ολόσωμο μαγιό" ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
H μία πλευρά χρησιμοποιεί χημικά και άλλη δε χρησιμοποιεί γιατί δεν έχει.Α και όσα παιδάκια γλύτωσαν από τα χημικά χλωμά τα κόβω, από τόμαχωκ δε ξεφεύγεις εύκολα. Στο όνομα του ανθρωπισμού πάντα.
Εχω να πω στον Συριακό λαό να κάνει κουράγιο γιατί την μοίρα του ούτε οι ποιητές δεν την πρόβλεψαν, αυτοί που βλέπουν τα πιο σκοτεινά όνειρα. Να προετοιμάσουν την αντίστασή τους στους κατακτητές και τις βόμβες. Το μέλλον τους θα εξαρτηθεί τώρα από την δική τους πενιχρή σε δύναμη βούληση αλλά όπως δείχνει η ιστορία τη μόνη οδό...μπορούν να νικήσουν, έχουν τους λαούς του κόσμου μαζί τους
Το θεμα δεν απλοποιειται με "ναι" ή "όχι"...Στην "ταινια" αυτή, ο Bερχοφεν, συναντά τον Ταραντινο και οι ρόλοι των πρωταγωνιστών αναδεικνύουν την πραγματική διαστασή του μύθου και του δράματος.Ολοι ειναι καλοι και ολοι ειναι...κακοι.. Ολοι εχουν δίκιο και ταυτοχρονα άδικο... Ο καμβάς στο παρασκήνιο που πανω του στηνεται το σκηνικό, η εξουσία, η θρησκεία, η κουλτούρα, ο ανθρωπισμός, η κοινωνική αδικία καθε είδους, απλά χρωματίζουν ενισχύοντας τις αποφάσεις, τις στατιστικές, βαραίνουν την πλάστιγγα, "ναι" ή "όχι"...Eμεις, προς το παρον θεατες, διαβαζουμε την κριτική κοιτωντας τα αστερια που χρεωνουν την ποιοτητα του θεάματος, την ποότητα της αίθουσας και την...αποσταση απο το σπιτι μας....Αν έχει και ποπ κορν, να θυμηθουμε να παρουμε....
Δεν είμαι κατ' αρχήν κατά των πολέμων, τύπου "όλα γίνονται για τα λεφτά" ή "σιγά μη νοιάζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα". Αρκεί όμως να υπάρχει ένα στρατηγικό βάθος. Οι προηγούμενες επεμβάσεις της Δύσης στην περιοχή δεν αφήνουν περιθώριο αισιοδοξίας. Αν είναι η χώρα να αποσταθεροποιηθεί τελείως, καλύτερα να έχει τον Ασάντ. Το εποικοδόμημα της αποτυχίας ήταν πρόσφατα η Αίγυπτος, όπου ενώ τους "εξάγαμε" τη δημοκρατία, αποφύγαμε να χαρακτηρίσουμε πραξικόπημα την ανατροπή του Μόρσι.
Οι αμερικάνοι, οι βρετανοί και το ισραήλ θέλουν να βοηθήσουν τους αμάχους στη Συρία. Σαν φίλοι και προστάτες θα πάνε. Το καλύτερο που έχουν να κάνουν οι Σύριοι είναι να τους υποδεχτούν με λουλούδια και μουσική hip-hop.
εδώ τα πράματα έχουν εξελιχθεί και πλέον δεν τηρούνται καν τα προσχήματα. η Συρία παίζει εδώ και ένα χρόνο, όλοι ξέρουν πως οι αμερικάνοι στηρίζουν τους 'εξεγερμένους', όλοι ξέρουν ότι ετοιμάζονται για επέμβαση, πριν έχουν κάνει ακριβώς το ίδιο σε Βοσνία, Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Ιράκ, Λιβύη (λέω τα κοντινά, για να μην πάω σε Σουδάν, Μάλι, Αϊτή κτλ και τα πρόσφατα, γιατί ο κατάλογος δε θα έχει τέλος),την προηγούμενη μόλις εβδομάδα σκοτώθηκαν 700 αιγύπτιοι και οι αμερικανο-ευρωπαίοι συνέστησαν ψυχραιμία ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να υπάρχει άνθρωπος που να πιστεύει ότι οι αμερικάνοι και βρετανογάλλοι, θα βομβαρδίσουν μια χώρα, θα καταστρέψουν τις υποδομές της, θα βάλουν δικά τους ανδρείκελα στην κυβέρνηση της Συρίας, κτλ κτλ κτλ επειδή τους πήρε ο πόνος για τα ανθρώπινα δικαιώματα;;;;;;;!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ναι υπάρχουν... Πολλοί "ανθρωπιστές", βγάζουν αβίαστα υπεραπλουστευτικά συμπεράσματα για τα κίνητρα των σημερινών πολέμων που κάνει η Δύση. Πάντα ακούς να γίνεται λόγος για τα πετρέλαια. Φτάσαμε στο σημείο για να μην κατηγορηθούμε ως "προοδευτικούληδες", να υποστηρίζουμε τις επίσημες δηλώσεις των Κρατών της Δύσης για τα δήθεν αίτια. Αν πεις ότι υπάρχει σκοπιμότητα στην επέμβασή τους, θα στην "πέσουν" οι "ρεαλιστές", και θα σε πουν "ιντι-ιμπεριαλιστή" προοδευτικούλη. Αιτία μιας επέμβασης δεν είναι πάντα ο στενός οικονομικός παράγοντας. Στην περίπτωση της Συρίας, είναι κατά την γνώμη μου στρατηγικός. Είναι το μπλοκ ΗΠΑ-Ισραήλ, και Ιραν-Συρία. Η επέμβαση είναι στρατηγικής σημασίας σχετιζόμενη με την κόντρα Ιράν-ΗΠΑ. Πάντως όποιος πιστεύει πως οι εγκληματίες πολέμου Αμερικάνοι κόπτονται για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, είναι αφελέστατος. Όμως, εδώ υπάρχει ηθικό δίλημμα: Αφήνεις το συριακό καθεστώς να δολοφονεί αμάχους, ή ασχέτως με τα ιδιοτελή κίνητρα των δυτικών, είσαι υπέρ της επέμβασης μόνο και μόνο για να σταματήσουν οι σφαγές; Είναι ανθρωπιστικότερο να αφεθεί στην μοίρα του ο συριακός λαός; Δηλαδή επειδή οι Δυτικοί έχουν στρατηγικά οφέλη από την επέμβαση, είμαστε κατά λόγω των ανήθικων κινήτρων τους, ή είναι αρκετή και μόνο η παύση της σφαγής, άσχετα αν οι δυτικοί αποκομίσουν ανήθικα οφέλη. Τι κι αν βάλουν λακέδες των δυτικών στην εξουσία ύστερα από μια επέμβαση. Είναι λίγο που θα σταματήσει τη σφαγή ο Άσαντ;
Δημοκρατία αλα καρτ...θέλουν να μας πούν πως ενδιαφέρονται για την ειρήνη την ευημερία καιτους καημένους που του ψέκασαν φώσφορο......Είναι εξαιρετικά πιθανών να τα ρίξανε οι ίδιοι για να δικαιολογήσουν επέμβαση
Αυτοί δεν ήταν που έριξαν και τους δίδυμους του πύργους (αφού είχαν πρώτα ειδοποιήσει του Εβραίους να αδειάσουν τα γραφεία του) για να επέμβουν στο Αφγανιστάν; Η λέσχη η Ζέτεμπεργκ τα αποφασίζει όλα.
"επίσης κανά χρόνο πριν οι nytimes κατασκεύασαν δηλώσεις κυβερνητικών που απειλούσαν να χρησιμοποιήσουν χημικά ενάντια σε ξένες εχθρικές δυνάμεις σαν μέσο αυτοπροστασίας... http://www.nytimes.com/2012/07/24/world/middleeast/chemical-weapons-wont-be-used-in-rebellion-syria-says.html?_r=0 επίσης και η wikipedia λέει ψέμματα ότι τα προάστια της πρωτεύουσας δεν ελέγχονται πλήρως από τον Ασσάντ και ότι γίνονται διαρκώς μάχες εκεί... http://en.wikipedia.org/wiki/Syrian_civil_war Άσε που αυτοί οι πράκτορες είχαν φτιάξει και ένα video πριν κανά χρόνο με σφαγές 'δήθεν' του Ασσάντ πάλι στο ίδιο προάστιο http://www.youtube.com/watch?v=bvJWvpftPOU&bpctr=1377246143 και μέχρι και φωτογραφίες φτιάξαν για να σπιλώσουν την εικόνα αυτού του ειρηνικού και χαρούμενου προαστίου... http://darkroom.baltimoresun.com/2013/01/2013-crisis-in-syria-violence-continues-between-rebels-and-syrian-government-forces-graphic-content/#1 Ε και τώρα για τα ψέμματα ότι οι Ασσάντ διαχρονικά δεν μασάνε να σκοτώνουν δεκάδες χιλιάδες για να μείνουν στην εξουσία δεν χρειάζεται να αναφέρω καν πηγές... τι να λέμε... Αλλά έτσι είναι... το πιο εύκολο πράγμα είναι να φανείς ψαγμένος ξαμολώντας την οποιαδήποτε συνωμοσιολογία... γιατί να κουράζεσαι... "http://www.lifo.gr/now/world/32530?comment=732028#732028
καποιος να βαλει ενα τελος σε αυτη την κατασταση,δεν ξερω ποιοι μπορει να ειναι αυτοι που μπορουν να επιβαλλουν την "ταξη"...ξερω οτι αυτοι που την πληρωνουν παντα ειναι ο αμαχος και αθωος κοσμος,ποιος θελει να συμμετεχει σε παιχνιδια πολεμου..
ξερω οτι αυτοι που την πληρωνουν παντα ειναι ο αμαχος και αθωος κοσμος Πηγή: www.lifo.grακριβώς,και γι αυτό μένω έκπληκτος με την συναίνεση μας σε μια πίθανη επέμβαση των ΗΠΑ (την οποια btw να μας πει κάποιος που συμφωνει,πως την φαντάζεται αυτήν την επέμβαση??πως ακριβώς θα "αποκατασταθεί" η ειρήνη???), όταν καθέ μια από τις επεμβάσεις σε άλλες χώρες της Μέσης Ανατολης μετρά μερικά εκατομύρρια νεκρούς αμάχους
ένας πόλεμος είναι πόλεμος. είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί στην ανθρωπότητα. ευθύνη για τον κάθε πόλεμο δεν έχουν μόνο οι κυβερνόντες, αυτοί που θα πουν ότι αύριο μπουκάρουμε. ευθύνη έχουν όλοι όσοι συμμετέχουν.από τον στρατηγό μέχρι τους στρατιώτες. καθένας που ρίχνει μια σφαίρα σε οποιονδήποτε έχει το δικό του μερίδιο ευθύνης και έτσι θα πρεπε να είναι. η ευθύνη είναι ατομική. νομιζω πως ο κάθε ένας θα έπρεπε να έχει το δικαίωμα της άρνησης συμμετοχής σε κάτι τέτοιο.
validbodies Αν γίνει επέμβαση, θα είναι διαφορετική από ήταν στο Αφγανιστάν. Λένε πως θα πλήξουν μόνο στρατηγικά σημεία ώστε να παραλύσουν το καθεστώς. Αλλά πες μου. Είναι προτιμότερο να συνεχίσει ο Άσαντ τη σφαγή; Δεν υπάρχει τίποτα το θετικό, αν παράλληλα με τις σκοπιμότητες τους οι Αμερικάνοι, σταματήσουν το μακελειό; Ή πιστεύεις πως δε θα σταματήσουν τίποτα, και πως με τις επιθέσεις τους κατά των δυνάμεων του Άσαντ, θα έχουμε "παράπλευρες απώλειες"; Δηλαδή θα κάνουν "ντου" κάνοντάς τα όλα πουτάνα με θύματα αμάχους.
Η επιλογή όμως "αν όλα τα παιδιά της γης πιάνονταν χέρι χέρι" δεν υπάρχει. Τι κάνεις όταν ένας δυνάστης ψεκάζει αμάχους με χημικά όπλα μαζικής καταστροφής; Παρακολουθείς το έργο από την TV σταυρώνοντας τα χέρια; Αυτό είναι το βέλτιστο που μπορούμε να κάνουμε;
Τι κάνεις όταν ένας δυνάστης ψεκάζει αμάχους με χημικά όπλα μαζικής καταστροφής; Παρακολουθείς το έργο από την TV σταυρώνοντας τα χέρια; Αυτό είναι το βέλτιστο που μπορούμε να κάνουμε; Πηγή: www.lifo.grποποπο τι μεγαλόψυχος θέε μουδηλαδή εσύ που απλά απάντησες "ναι,να επέμβει η δύση στη συρία" σε ενα γκάλοπ,θεωρείς ότι βοήθησες και δεν έκατσες με σταυρωμένα χέρια...
@validbodies Εγώ δεν απάντησα καν το gallop αφού το ερώτημα δεν είναι καθόλου απλό. Επιπλέον δεν είμαι εγώ αυτός που παίρνει τις αποφάσεις. Ωστόσο το ερώτημα είναι ξεκάθαρο πως κινείται στις γραμμές what if (ήσουν ο Ομπάμα) δηλαδή είναι προφανές θεωρητικό. Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει πως οι απαντήσεις τύπου "βαράτε στο γάμο του Καραγκιόζη" δεν πρέπει να σχολιάζονται