Ολάντ: Η Γαλλία είναι «σε ετοιμότητα για να τιμωρήσει αυτούς που έριξαν αέρια σε αθώους»

Ολάντ: Η Γαλλία είναι «σε ετοιμότητα για να τιμωρήσει αυτούς που έριξαν αέρια σε αθώους» Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ σε ομιλία του στο Παρίσι σχετικά με την γαλλική εξωτερική πολιτική διεμήνυσε πως η χώρα είναι «σε ετοιμότητα προκειμένου  να τιμωρήσει αυτούς που έλαβαν την αναίσχυντη απόφαση να ρίξουν αέρια σε αθώους».

Μιλώντας ενώπιον δεκάδων Γάλλων διπλωματών και πρεσβευτών, ο Φ. Ολάντ τόνισε:  «Ο κόσμος έχει καταληφθεί από φρίκη μετά την επιβεβαίωση ότι έγινε χρήση χημικών όπλων στη Συρία. Όλα οδηγούν στην πεποίθηση ότι το καθεστώς ήταν αυτό που διέπραξε αυτήν την απαράδεκτη ενέργεια», και ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να αυξήσει τη στρατιωτική υποστήριξη προς τον Εθνικό Συριακό Συνασπισμό της αντιπολίτευσης.

«Αυτός ο εμφύλιος πόλεμος απειλεί σήμερα την παγκόσμια ειρήνη » είπε χαρακτηριστικά και επεσήμανε  ότι η σύρραξη επηρεάζει ευθέως την ευρύτερη περιοχή: τον Λίβανο, όπου γίνονται βομβιστικές επιθέσεις, την Ιορδανία και την Τουρκία που κατακλύζονται από πρόσφυγες και το Ιράκ με το ξέσπασμα βίαιων, αιματηρών ενεργειών.

Μάλιστα, στο ίδιο μήκος κύματος με τον πρόεδρο των ΗΠΑ και την Βρετανία, ο Ολαντ σημείωσε  πως η απόφαση για ενδεχόμενη ανάληψη στρατιωτικής δράσης εναντίον της Συρίας θα ληφθεί «εντός των επόμενων ημερών».

«Το να εμπλακεί ή όχι η Γαλλία, να δράσει ή να μη δράσει, να αποφασίσει ή να μην αποφασίσει, να παρέμβει ή να αφήσει τα πράγματα να εξελιχθούν, το ερώτημα αυτό (...) θα επανακάμψει τις επόμενες ημέρες», κατέληξε.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ