Παρουσιάστρια απαντά on-air σε μεηλ που την αποκαλεί «χοντρή»

Παρουσιάστρια απαντά on-air σε μεηλ που την αποκαλεί «χοντρή» Facebook Twitter
6

Συνέβη στον κανάλι CBS την περασμένη Τρίτη. Η παρουσιάστρια Jennifer Livingston απαντά στο ειρωνικό μεηλ τηλεθεατή ο οποίος την προτρέπει να χάσει κιλά και να υιοθετήσει ένα υγιέστερο lifestyle από την στιγμή που αποτελεί πρότυπο για τους νέους ανθρώπους.

«Δεν είσαι μέλος της οικογένειας. Δεν είσαι φίλος μου. Δεν γνωρίζεις τίποτα για εμένα. Είμαι πολύ περισσότερα από ένας αριθμός σε μια κλίμακα» του απαντά. Ανάμεσα σε άλλα υπενθυμίζει ότι ο Οκτώβριος είναι ο διεθνής μήνας αφιερωμένος στο «Anti-Bullying» και ελπίζει να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος στο θέμα αυτό από την ενοχλητική συμπεριφορά που επέδειξε ο αποστολέας του μέηλ.

«Αν κάθεσαι στο σπίτι σου και λες στα παιδιά σου, να δουν αυτή την χοντρή κυρία στην τηλεόραση, το πιθανότερο είναι τα παιδιά σου να πουν κάποιο «χοντρό» στο σχολείο».

«Είμαστε καλύτεροι από αυτούς που επιδίδονται στο bullying. Από αυτούς που προσπαθούν να μας τσακίσουν ψυχολογικά» κατέληξε σε αυτό το viral βίντεο της εβδομάδας που πέρασε:

6

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Η λέξη scale με σημασία «κλίμακα, σκάλα» προέρχεται απ' το ιταλικό scala, ενώ με σημασία «δίσκος ζυγαριάς, ζυγαριά, καντάρι (αλλά και λέπι ψαριού ή φιδιού)» προέρχεται από από παλαιογερμανική ρίζα. Έχουμε δηλαδή να κάνουμε με δύο ομόηχες, αλλά διαφορετικές λέξεις.
Κάποια στιγμή στην ζωή μου αντιμετώπισα ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και λόγω της θεραπείας μου πρόσθεσα κιλά. Να πω τι αντιμετώπισα? Κάθε μέρα που έβγαινα έξω οι γείτονες μου έλεγαν "Πάχυνες! Γιατί πάχυνες?" "Είσαι έγκυος?" "Στρογγύλεψες", "Έκανες μπρατσάκια" κτλ. Το αποκορύφωμα ήταν όταν βρέθηκα σε ένα κατάστημα αναζητώντας ένα τζιν. Όταν είπα στην πωλήτρια οτι αυτο που μου έδωσε δεν μου κάνει, μου είπε: "Τα ρούχα κυρία μου φτιάχνονται με 3% ελαστίνη. Πόσο θέλετε να βάλουν για σας. Εκατόν τρία?"
Ένας τύπος αποφάσισε να διαμαρτυρηθεί για τα κακά πρότυπα που παρουσιάζει η (όποια, αλλά η αμερικάνικη στην συγκεκριμενη περίπτωση) τηλεόραση και βρήκε ΑΥΤΟ για κακό; Μιας που τα υπόλοιπα είναι υπέροχα, το βάρος μιας δημοσιογράφου/παρουσιάστριας τον πείραξε; Στην τελική, προφανώς η συγκεκριμένη δε λανσάρεται για όμορφη. Η ατάκα του τυπά ("δε θέλω να σε μειώσω, έχω επιχειρήματα, έχεις ευθύνη") μου θύμισε κάτι βαλτά κρυπτοτρόλ της Χρυσής Αυγής που κάθονται όλη μέρα μπροστά στο pc και γράφουν ψευδοσκεπτόμενα σχόλια με (και καλά) επιχειρήματα υπέρ της ΧΑ σε κάθε σημείο του κακόμοιρου ελληνικού νετ που αναφέρεται η ΧΑ.
Το γεγονός πως ο τύπος συνέδεσε το πάχος της κοπέλας με υγιή πρότυπα, που θα έπρεπε και καλά να δίνουν οι άνθρωποι της τηλεόρασης είναι από τις χυδαιότερες και πιο πρόστυχες συμπεριφορές που μπορούν να υπάρξουν σε αυτό το θέμα. Τα πρότυπα που μας παρουσιάζονται καθημερινά, αν το δεις αυστηρά σαν στατιστική, είναι εντελώς αφύσικα. Πέραν του γεγονότος πως κάλυψε τη φασίζουσα νοοτροπία του πίσω από μια "πολιτικώς ορθή" γλώσσα, αυτό το μήνυμα ήταν μια ισχυρή απόδειξη της ανιδεότητας και της αμορφωσιάς του. Έχει απόλυτο δίκιο η παρουσιάστρια που τον χαρακτηρίζει "bully".