ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΒΥΤΙΟΦΟΡΟ

Για δύο κακουργήματα παραπέμπεται ο Παπακωνσταντίνου

Για δύο κακουργήματα παραπέμπεται ο Παπακωνσταντίνου Facebook Twitter
2

Για δύο κακουργήματα και ένα πλημμέλημα παραπέμπεται τελικά στο δικαστικό συμβούλιο ο πρώην υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντινου με απόφαση της Βουλής .

Τα κακουργήματα είναι απιστία στην υπηρεσία και νόθευση εγγράφου και το πλημμέλημα παράβαση καθήκοντος.  

Συνολικά ψήφισαν 283 βουλευτές. Για το αδίκημα της νόθευσης εγγράφου, υπέρ ψήφισαν 166 βουλευτές, κατά 34, παρών 67 βουλευτές.

Για το αδίκημα της απιστίας, υπέρ ψήφισαν 206 βουλευτές, κατά 42, παρών18 βουλευτές

Για την παράβαση καθήκοντος, υπέρ ψήφισαν 220 βουλευτές, κατά 35 βουλευτές, παρών ψήφισαν 11 βουλευτές.

Ο πρώην υπουργός μιλώντας στην Ολομέλεια αρνήθηκε τις κατηγορίες και αμφισβήτησε το πόρισμα της Επιτροπής, κάνοντας λόγο για «φάρσα». "Πριν από έξι μήνες δημιουργήσατε μια προανακριτική επιτροπή. Σήμερα έχετε το πόρισμα, που με παραπέμπει στο ειδικό δικαστήριο. Τις κατηγορίες τις αρνούμαι. Ούτε απιστία έχω διαπράξει, ούτε νόθευση εγγράφου", είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

O πρώην υπουργός επιτέθηκε στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο., λέγοντας μεταξύ άλλων: "Παραπέμπετε εμένα και αυτός που έθαψε την υπόθεση, (ο Ε. Βενιζέλος) επιβραβεύεται και γίνεται αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Χαίρε Καίσαρ. Οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν".

Ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι η λίστα αλλοιώθηκε, αλλά όχι από τον ίδιο, «κάτι που αποδεικνύεται από τις ημερομηνίες» και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί αδίκημα εναντίον του.

"Γι' αυτό το λόγο, το ΣΔΟΕ άρχισε να ψάχνει τους συγγενείς μου. Οι μόνοι που έχουν ψαχτεί, είναι οι συγγενείς μου", είπε.

"Στο θέμα της αλλοίωσης της λίστας υπάρχει ένα ερώτημα. Αν όχι εγώ ποιος; Η απάντηση είναι πολλοί, εντός και εκτός ΣΔΟΕ" σημείωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών έβαλλε και κατά της Βουλής που ετοιμάζεται να στήσει «Ειδικό δικαστήριο για λίστα Λαγκάρντ και όχι για τα μεγάλα σκάνδαλα από τα οποία πλούτισαν πολιτικοί», όπως είπε τονίζοντας πως η «ιστορία επαναλαμβάνεται μετά από 25 χρόνια, ως φάρσα».

"Αυτή είναι η τελευταία μου τοποθέτηση από αυτό εδώ το βήμα. Πολλοί μου είπαν ότι δεν έχει σημασία τι θα πεις, θα σε παραπέμψουν. Δεν θέλω να το πιστέψω. Δεν θέλω να πιστέψω ότι το κομματικό συμφέρον, υπερισχύει της αίσθησης του Δικαίου. Για όλα τα δεινά της χώρας δεν φταίω εγώ. Είναι άδικο και ανέντιμο να προσπαθούν να ξεπλυθούν τα αμαρτήματα όλων των κυβερνήσεων στην πλάτη μου. Επικαλούμαι το γεγονός ότι με ξέρετε και ότι έχουμε μια εξόφθαλμη προσπάθεια κατασκευής ενοχής. Απευθύνομαι και στους βουλευτές της Αριστεράς. Από πότε η Αριστερά προσυπογράφει σε μια προσπάθεια εύρεσης εξιλαστήριου θύματος. Από πότε εγκατέλειψε το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Το μόνο που ζητώ είναι να πάρετε τις αποφάσεις σας με βάση την αίσθηση του Δικαίου", κατέληξε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

2

ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΒΥΤΙΟΦΟΡΟ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Ανδρουλάκης: «Μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να απειλήσει την κυριαρχία της ΝΔ»

Πολιτική / Νίκος Ανδρουλάκης: «Μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να απειλήσει την κυριαρχία της ΝΔ»

«Δεν μας έφτανε ο κ. Μητσοτάκης , τώρα μας προέκυψε και δεύτερος. Ο κ. Κασσελάκης, που είχε το θράσος να έρθει στο Ηράκλειο και να μας κάνει μαθήματα ιστορίας για τον Ανδρέα Παπανδρέου» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Στο 88% η συμμετοχή όσων έκαναν εγγραφή για να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Στο 88% η συμμετοχή όσων έκαναν εγγραφή για να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο

Οι κάλπες της 9ης Ιουνίου αποτελούν την πρώτη φορά που όλοι οι Έλληνες του εξωτερικού, ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους, θα μπορέσουν να ψηφίσουν χωρίς κανέναν περιορισμό
NEWSROOM
Γεραπετρίτης για την εκλογή της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: «Θα επηρεάζουμε κρίσιμες διεθνείς αποφάσεις»

Πολιτική / Γεραπετρίτης για την εκλογή της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: «Θα επηρεάζουμε κρίσιμες διεθνείς αποφάσεις»

«Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στη συγκυρία που διανύουμε καθώς η “γειτονιά μας” διαταράσσεται από δύο πολέμους» επισήμανε ο Γιώργος Γεραπετρίτης
NEWSROOM
Live η κεντρική ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στο Σύνταγμα

Πολιτική / Στέφανος Κασσελάκης: «Είμαι στη διάθεση της Δικαιοσύνης για τη μεταβίβαση της εταιρείας μου- Δεν φανταζόμουν τέτοια λάσπη»

«Είπα νωρίτερα ότι σας περίμενα καιρό στη ζωή μου. Αλλά έχω την αίσθηση ότι με περιμένατε κι εσείς» σημείωσε ο Στέφανος Κασσελάκης
NEWSROOM
Σακελλαροπούλου για Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: Διεθνής αναγνώριση του σταθεροποιητικού ρόλου της Ελλάδας

Πολιτική / Σακελλαροπούλου για Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: Διεθνής αναγνώριση του σταθεροποιητικού ρόλου της Ελλάδας

«Στη σημερινή, εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία για τη διεθνή ασφάλεια, η πατρίδα μας θα συνεχίσει να πορεύεται με γνώμονα το διεθνές δίκαιο και τις αρχές του Καταστατικού Χάρτη των ΗΕ» αναφέρει χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Παραπέμπετε εμένα και αυτός που έθαψε την υπόθεση, (ο Ε. Βενιζέλος) επιβραβεύεται και γίνεται αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Χαίρε Καίσαρ. Οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν".δικαιοσύνη μίση= καθόλου δικαιοσύνη. καθόλου δικαιοσύνη= καθόλου δημοκρατία.
Για το γεγονός ότι η λίστα έμεινε τόσο καιρό στα συρτάρια, παραποιήθηκε, ενεχειριάστηκε αλλά δεν αξιοποιήθηκε φταίει, λοιπόν, μόνο ο καρπαζοεισπράκτορας...http://my-pillow-book.blogspot.gr/2013/06/fear.html