Απεργία την Πρωτομαγιά

Ο Διονύσης Σιμόπουλος στις «Κορυφές»

Ο Διονύσης Σιμόπουλος στις «Κορυφές» Facebook Twitter
Το διακεκριμένο επιστήμονα θα συναντήσει ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης στις «Κορυφές», τη νέα καθηλωτική εκπομπή του OTE History την Τρίτη 19 Ιουλίου στις 10 το βράδυ
0

ADVERTORIAL

Ο Διονύσης Σιμόπουλος στις «Κορυφές» Facebook Twitter

Άραγε ποιος δεν έχει ζήσει συναρπαστικά ταξίδια ανακαλύπτοντας με τον πιο γοητευτικό τρόπο τα μυστικά του σύμπαντος μέσα από μία ταινία θόλου ή μία ψηφιακή παράσταση στο Ευγενίδειο Πλανητάριο; Έναστρα εικονικά ταξίδια στο γαλαξιακό μας σύστημα και το μυστηριώδες Διάστημα μέχρι το θαυμαστό κόσμο των ωκεανών που μαγεύουν όχι μόνο παιδιά αλλά και μεγάλους. Κι αν υπάρχει κάποιος, του οποίου το όνομα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την πορεία και την ιστορία του Ευγενίδειου Πλανητάριου, αυτός είναι αδιαμφισβήτητα ο αστροφυσικός Διονύσης Π. Σιμόπουλος. Ο επίτιμος διευθυντής του Ευγενίδειου Πλανητάριου Διονύσης Σιμόπουλος, αν και δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις, είναι ένας αναγνωρισμένος και διεθνούς κύρους επιστήμονας, βραβευμένος για τη συνεισφορά του στην αστρονομική εκπαίδευση με σημαντική συγγραφική δραστηριότητα στον Τύπο και την τηλεόραση.

Το διακεκριμένο επιστήμονα θα συναντήσει ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης στις «Κορυφές», τη νέα καθηλωτική εκπομπή του OTE History την Τρίτη 19 Ιουλίου στις 10 το βράδυ. Οι «Κορυφές» εγκαινιάζουν έναν πλούσιο κύκλο εκπομπών και σειρών ντοκιμαντέρ παραγωγής του ΟΤΕ TV με σημείο αναφοράς την Ελλάδα και απευθύνονται σε ένα τηλεοπτικό κοινό με υψηλές απαιτήσεις. Όπως, άλλωστε, μαρτυρά και ο τίτλος της εκπομπής, η νέα πρωτότυπη παραγωγή του ΟΤΕ TV με οικοδεσπότη τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη μας συστήνει σε κάθε επεισόδιο διάρκειας 50 λεπτών και από μία κορυφαία προσωπικότητα της ελληνικής επιστημονικής, επιχειρηματικής και καλλιτεχνικής κοινότητας.

Ο Διονύσης Σιμόπουλος στις «Κορυφές» Facebook Twitter
Ένας επιστήμονας μετράει τα άστρα και η διεθνής αστρονομική κοινότητα το αναγνωρίζει με την ανώτατη τιμητική διάκριση «IPS Service Award» της Διεθνούς Εταιρείας Πλανηταρίων

Στις επόμενες εκπομπές θα φιλοξενηθούν διακεκριμένες προσωπικότητες, όπως ο ποιητής και πεζογράφος, Νάνος Βαλαωρίτης, ο πολυβραβευμένος λογοτέχνης και νυν πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών Θανάσης Βαλτινός, ο καθηγητής Ψυχολογίας και Ιατρικών Επιστημών στο Νeuroscience Research Australia και γνωστός για τη συμβολή του στη νευροανατομία, Γιώργος Παξινός, ο ακαδημαϊκός συγγραφέας, Θεοδόσης Τάσιος, ο επιχειρηματίας και ζωγράφος Βασίλης Θεοχαράκης, καθώς και πολλοί ακόμη σπουδαίοι Έλληνες.

Ένας επιστήμονας μετράει τα άστρα

 Λίγα λόγια για τον διακεκριμένο επιστήμονα που θα φιλοξενηθεί στις «Κορυφές» αυτή την Τρίτη. Ο Διονύσης Σιμόπουλος άρχισε την καριέρα του το 1967 και χρημάτισε Διευθυντής Πλανηταρίου στις ΗΠΑ για μία τετραετία και στην Ελλάδα επί 41 χρόνια. Είναι ο άνθρωπος που, καταρρίπτοντας τα στερεότυπα, έκανε μέσα από το έργο του προσιτή την αστροφυσική στις λαϊκές μάζες. Με ποιο τρόπο; Με πάνω από 500 σενάρια επιστημονικής επιμόρφωσης για την τηλεόραση, περισσότερα από 200 σενάρια πολυθεαμάτων Πλανηταρίου, συνολικά 26 εκλαϊκευμένα βιβλία αστρονομίας, πάνω από 500 διαλέξεις σε ολόκληρη τη χώρα και εκατοντάδες άρθρα και μελέτες του σε ελληνικά και ξένα περιοδικά και εφημερίδες.

Ο Διονύσης Σιμόπουλος στις «Κορυφές» Facebook Twitter

Μάλιστα διετέλεσε πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Αστρονομική Εκπαίδευση, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Διεθνούς Εταιρείας Πλανηταρίων, γενικός γραμματέας της Ένωσης Ευρωπαϊκών και Μεσογειακών Πλανηταρίων, Εταίρος της Royal Astronomical Society και τακτικό μέλος πολλών άλλων διεθνών επιστημονικών οργανώσεων.

Διακρίσεις

Για την συνεισφορά του στη διεθνή αστρονομική εκπαίδευση το 1996 έλαβε την ανώτατη τιμητική διάκριση «IPS Service Award» της Διεθνούς Εταιρείας Πλανηταρίων και το 2006 το παράσημο του «Ακαδημαϊκού Φοίνικα» από την Γαλλική Δημοκρατία.

Στη χώρα μας η Ένωση Ελλήνων Φυσικών τον βράβευσε το 2012 ως θεμελιωτή της εκλαΐκευσης του επιστημονικού λόγου στην Ελλάδα, ενώ το 2015 έλαβε το Βραβείο της Τάξεως των Θετικών Επιστημών της Ακαδημίας Αθηνών «για τη συνολική του προσφορά στην εκλαΐκευση και διάδοση της Αστρονομίας και των επιστημών του Διαστήματος και της Γης και την πρότυπη λειτουργία του Ευγενιδείου Πλανηταρίου».

Καθίστε λοιπόν αναπαυτικά και απολαύστε ένα διαγαλαξιακό ταξίδι την Τρίτη 19 Ιουλίου στις 22:00 στο κανάλι OTE History του OTE TV!

TV & Media
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM