Απεργία την Πρωτομαγιά

Για πρώτη φορά καταγράφεται η στιγμή που ένα γιγαντιαίο θηλυκό ανακόντα σκοτώνει το ταίρι του μετά το ζευγάρωμα

Για πρώτη φορά καταγράφεται η στιγμή που ένα γιγαντιαίο θηλυκό ανακόντα σκοτώνει το ταίρι του μετά το ζευγάρωμα Facebook Twitter
LUCIANO CANDISANI/ ΝΑTIONAL GEOGRAPHIC
5

Ενώ ακολουθούσε ένα ιδιαίτερα μεγάλο φίδι στους βάλτους της Βραζιλίας, ο φωτογράφος Luciano Candisani πέτυχε να απαθανατίσει μια σπάνια εικόνα και μια στιγμή που πρώτη φορά καταγράφεται σε φωτογραφία. Το θηλυκό πράσινο ανακόντα σφίγγει θανάσιμα το σύντροφό του σε ένα θανατηφόρο αγκάλιασμα που τον οδηγεί στο τέλος.

Το φίδι εντοπίστηκε να είναι το μισό έξω από το νερό, μπλεγμένο με το μικρότερο αρσενικό και αρχικά ο φωτογράφος πίστεψε πως ήταν το τελετουργικό του ζευγαρώματος. Στη συνέχεια είδε όμως το φίδι να σέρνει έξω από το νερό το άψυχο σώμα του αρσενικού.

Η σπάνια αυτή φωτογραφία τραβήχτηκε το 2012, αλλά ο Candisani τη δημοσιεύει φέτος για πρώτη φορά στο National Geographic.

Έκπληκτοι από τη συμπεριφορά του ανακόντα ο φωτογράφος και οι οδηγοί του αναζήτησαν τη συμβουλή του εμπειρογνώμονα βιολόγου Jesús Rivas, στο πανεπιστήμιο του New Mexico Highlands.

Ο Rivas έχει καταγράψει μερικές περιπτώσεις κανιβαλισμού μεταξύ των ανακόντα κυρίως από θηλυκά που καταβρόχθισαν τα ταίρια τους.

Ο λόγος είναι απλός: Το αρσενικό είναι μια πολύ καλή και πλούσια πηγή πρωτεΐνης για μια μητέρα που κυοφορεί, ειδικά όταν ετοιμάζεται για μια περίοδο νηστείας που μπορεί να έχει διάρκεια έως και 7 μήνες.

Τα πράσινα ανακόντα επιδίδονται περισσότερο στον κανιβαλισμό λόγω της διαφοράς στο μέγεθος μεταξύ των φύλων.

Περιβάλλον
5

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η στιγμή που μια θαλάσσια βιολόγος επικοινωνεί με ένα χταπόδι στα βάθη του ωκεανού

Περιβάλλον / Η στιγμή που μια θαλάσσια βιολόγος επικοινωνεί με ένα χταπόδι στα βάθη του ωκεανού

Για τα γυρίσματα της σειράς, η ομάδα πέρασε δύο χρόνια και σχεδόν 1.500 ώρες κάτω από το νερό, καταγράφοντας τη συμπεριφορά των χταποδιών σε 10 διαφορετικές τοποθεσίες, σε πέντε χώρες
NEWSROOM
Η «ανακύκλωση» του πλαστικού είναι μια κίνηση χωρίς νόημα

Περιβάλλον / Η «ανακύκλωση» του πλαστικού είναι μια κίνηση χωρίς νόημα

Έφτασε ο καιρός να σταματήσουμε να «ανακυκλώνουμε» πλαστικό. Το πλαστικό δεν είναι ανακυκλώσιμο υλικό και το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε για να γιορτάσουμε τη φετινή Ημέρα της Γης, είναι να το παραδεχτούμε.
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια