ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

#3.Υπάρχουν άπειρες συνταγές και τεχνικές για νόστιμο,αλλά πιο ελαφρύ φαγητό.Για το τσιγάρισμα πχ,δε χρειάζεται το κρεμμύδι να ψηθεί τελείως.Λίγο να γυαλίσει αρκεί.Εναλλακτικά μπορείς να το βάλεις με ελάχιστο νερό στο σκεύος να πάρει μια βράση και συνεχίζεις με τα υπόλοιπα.Αν πρόκειται για κρεατικό,χρησιμοποιείς αντικολλητικό σκεύος,που το αφήνεις να ζεσταθεί καλά,και δε χρειάζεται λιπαρή ουσία,για να πάρει χρώμα.Δε βάζεις απ'την αρχή όλο το λάδι και το προσθέτεις προς το τέλος,ώστε να το καταναλώσεις σχεδόν ωμό.Τη βρίσκεις περισσότερο με ψητά ή βραστά.Φροντίζεις η ένταση στη γεύση,να προέρχεται περισσότερο από βότανα,μπαχαρικά,εσπεριδοειδή κ.α. κι όχι τόσο από αλάτι και λιπαρά.Προσέχεις να είναι καλής ποιότητας οι πρώτες ύλες.Υπάρχουν μεγάλα περιθώρια και δεν είναι μυστικά σε επτασφράγιστο κιτάπι.Από κει και πέρα,εκείνοι που προτείνουν συνταγές έχουν πρώτο μέλημα να είναι νόστιμες και παρουσιάζουν μέσα από αυτές τις τεχνικές τους,τη φαντασία τους στους συνδυασμούς,πουλάνε τον εαυτό τους ως μάγειρα και το προϊόν τους.Ενδεχομένως το νόστιμο κάποιοι να το συνδυάζουν και με το όσο γίνεται πιο υγιεινό.Δεν είναι όμως στις προτεραιότητες τους συνήθως,να σου προτείνουν συνταγές,ώστε να πας τον επόμενο μήνα για εξετάσεις και να βγουν τζάμι.Επίσης οι παραδοσιακές,κλασσικές συνταγές,που μετράνε δεκαετίες και αποτελούν μεγάλο ποσοστό στο σύνολο των συνταγών,εξυπηρετούσαν άλλες ανάγκες κι ήταν προσαρμοσμένες σε άλλο διαιτολόγιο.Για τους ανθρώπους,που έτρωγαν κρέας μια στις δεκαπέντε,μια χαρά ήταν το παραπάνω λάδι στα φασολάκια.
Σχολιάζει ο/η