Απεργία την Πρωτομαγιά

«Siri κάλεσε βοήθεια»: Η τεχνολογία έσωσε τη ζωή 18χρονου που έπεσε με το αυτοκίνητό του σε ποτάμι

«Siri κάλεσε βοήθεια»: Η τεχνολογία έσωσε τη ζωή 18χρονου που έπεσε με το αυτοκίνητό του σε ποτάμι Facebook Twitter
Σωτήρια για τη ζωή ενός 18χρονου οδηγού που έχασε τον έλεγχο του οχήματός του και έπεσε σε ποτάμι, αποδείχτηκε η Siri
0

Με τη βοήθεια της Siri κατάφερε να σωθεί από βέβαιο θάνατο ένας 18χρονος στην Αϊόβα, το αυτοκίνητο του οποίου κατέληξε στα παγωμένα νερά ενός ποταμού.

Ο Gael Salcedo βρισκόταν καθ'οδόν για τη σχολή του όταν, λόγω ολισθηρότητας του παγωμένου δρόμου, έχασε τον έλεγχο του τζιπ του και κατέληξε στο ποτάμι.

«Δεν ήξερα πού πήγαινα και δεν ήξερα τι να κάνω. Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν πως πρόκειται να πεθάνω» τόνιζε αργότερα σε τοπικό δίκτυο. Νομίζοντας πως το αυτοκίνητο θα βουλιάξει, σε μία ενστικτώδη κίνηση ο 18χρονος απλώς άνοιξε το παράθυρο και αμέσως παγωμένο νερό κατέκλυσε το εσωτερικό του αυτοκινήτου. Έψαχνε απεγνωσμένα το κινητό του, ωστόσο, μάταια... Τότε, έκανε το σωτήριο: Χρησιμοποίησε τη Siri. Και ήταν αυτό που αποδείχτηκε πως τον έσωσε.

«Siri κάλεσε βοήθεια»: Η τεχνολογία έσωσε τη ζωή 18χρονου που έπεσε με το αυτοκίνητό του σε ποτάμι Facebook Twitter

Οι πυροσβέστες έφτασαν επί τόπου γρήγορα. «Τα χέρια μου είχαν παγώσει. Δεν μπορούσα να νιώσω ούτε τα πόδια μου. Πάλευα διαρκώς και το ρεύμα ήταν πολύ ισχυρό», περιγράφει ο 18χρονος. Παρά τις αρχικές δυσκολίες να ανοίξουν την πόρτα και να τον απεγκλωβίσουν, τον βοήθησαν να βγει σώος από το πλημμυρισμένο αυτοκίνητο, τραβώντας τον. Ο Salcedo μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ισχυρό σοκ, ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα πήρε εξιτήριο.

Με πληροφορίες από CNN

 

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ