Απεργία την Πρωτομαγιά

Σακελλαροπούλου: Η πανδημία ανέτρεψε πολλές σταθερές, όχι όμως την ανάγκη για αίμα

Σακελλαροπούλου: Η πανδημία ανέτρεψε πολλές σταθερές, όχι όμως την ανάγκη για αίμα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου έστειλε μήνυμα για τη σημασία της αιμοδοσίας, σε μία χρονική περίοδο που η πανδημία έχει μειώσει την προσέλευση εθελοντών στα νοσοκομεία.

Με ανάρτησή της στο facebook, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μοιράστηκε φωτογραφίες από την εθελοντική αιμοδοσία με τη συμμετοχή του προσωπικού της Προεδρίας.

«Η πανδημία του κορονοϊού επηρέασε αισθητά τη δυνατότητα κάλυψης αναγκών σε αίμα, τόσο διεθνώς όσο στη χώρα μας. Σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΔΥ, η αιμοδοσία έχει μειωθεί από 25% έως 60% στα νοσοκομεία μας από την αρχή της πανδημίας, πράγμα εύλογο αν σκεφτεί κανείς τη μεγάλη ανησυχία και τον φόβο που έχει προκαλέσει η μεταδοτικότητα του ιού. Η πανδημία, ωστόσο, μπορεί να ανέτρεψε πολλές από τις σταθερές που γνωρίζουμε, δεν περιόρισε όμως την ανάγκη για αίμα. Χειρουργικές επεμβάσεις και πολυμεταγγιζόμενοι ασθενείς, αιμοκαθάρσεις και τροχαία ατυχήματα, είναι μερικά μόνο παραδείγματα περιπτώσεων που καθιστούν αναγκαία την ύπαρξη σταθερού αποθέματος» γράφει η κα Σακελλαροπούλου.

Σακελλαροπούλου: Η πανδημία ανέτρεψε πολλές σταθερές, όχι όμως την ανάγκη για αίμα Facebook Twitter
Σακελλαροπούλου: Η πανδημία ανέτρεψε πολλές σταθερές, όχι όμως την ανάγκη για αίμα Facebook Twitter

«Ο εθελοντισμός στην Ελλάδα δεν είναι ιδιαιτέρως διαδεδομένος αλλά η αιμοδοσία είναι ένας τομέας στον οποίο ανέκαθεν υπήρξε συμμετοχή και προσφορά. Η αυτόβουλη συμμετοχή του ενεργού πολίτη στις κοινωνικές ανάγκες, χωρίς το κίνητρο της υλικής ανταμοιβής, είναι το μέτρο του ήθους και του δυναμισμού μιας κοινωνίας. Ευχόμαστε να ενισχυθεί το εθελοντικό πνεύμα στη χώρα μας και να επεκταθεί η παράδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας, αφού λίγα λεπτά από τον χρόνο μας, και λίγο αίμα από το αίμα μας, μπορούν να σώσουν ζωές», καταλήγει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα, έδωσαν αίμα περισσότεροι από πενήντα συνεργάτες της Προεδρίας, «ανταποκρινόμενοι πρόθυμα στην έκκλησή μας και υπογραμμίζοντας με το παράδειγμά τους τη ζωτική σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας, ιδίως την περίοδο που διανύουμε».

Πολιτική
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM