Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ρωμαϊκές γεύσεις για σύγχρονους ουρανίσκους

Μια γαστρονομική περιπέτεια στο Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων, 29/6/2012 & 13/7/2012

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων παρουσιάζει τη δουλειά της Μαριάνας Καβρουλάκη, ερευνήτριας της Ιστορίας της Διατροφής και ιδρύτριας των Συμποσίων της Ελληνικής Γαστρονομίας και σας καλεί σε δύο γαστρονομικές βραδιές στο Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Η Μαριάνα Καβρουλάκη θα βρίσκεται για δύο βράδια Παρασκευής στο μπαλκόνι του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134 – 136, Θησείο) μαζί με γεύσεις από άλλες εποχές και θα μιλήσει για τη ρωμαϊκή και τη βυζαντινή γαστρονομία με θέα στην Ακρόπολη.

Παρασκευή 29 Ιουνίου και ώρα 21:00: ένα δείπνο εμπνευσμένο από τα τραπέζια της αρχαίας Ρώμης. Το μενού περιλαμβάνει τόσο πιάτα τυπικά ενός εορταστικού γεύματος όσο και πιάτα που προέρχονται από την αγροτική κουζίνα της Ρώμης. Το δείπνο κλείνει με δύο γλυκά, τον Κρητικό γάστριν και την tyropatinam, της οποίας το πρώτο συνθετικό υποδεικνύει ελληνική προέλευση.

ΜΕΝΟΥ ΡΩΜΑΪΚΟΥ ΔΕΙΠΝΟΥ

Ιsicia omentata

Κεφτεδάκια: κρέας, ψωμί μουλιασμένο σε κρασί, πιπέρι, κουκουνάρι, πιπέρι, fish sauce, πετιμέζι.

Gustum de curcubitis

Κολοκυθάκια, πιπέρι, κύμινο, ασαφετίδα, πήγανος, ξίδι, fish sauce, πετιμέζι.

Αγγούρι και καρπούζι

Αγγούρι και καρπούζι, πιπέρι, φλισκούνι, μέλι, ξίδι, fish sauce.

Μulsum

Oινόμελι

Μixtura cum nucleis pineis

Τυρί, κουκουνάρια, αμύγδαλα, μαϊντανός, ελαιόλαδο, ξίδι, κόλιαντρο, δυόσμος, πήγανος, θυμάρι, πιπέρι.

Έτνος αρακά

Αρακάς, πράσσο, άνηθος, ελαιόλαδο

Ψωμί όλυρας (triticum spelta)

Ωμό λάχανο

Λάχανο με κόλιαντρο, ξίδι, μέλι, ασαφετίδα

Χοιρινό με σάλτσα κρασιού και σύκου

Χοιρινό, κόλιαντρο, σύκα, κρασί, ξίδι, ελαιόλαδο, ρίγανη, μαϊντανός

Πληγούρι

Γλυκά:

Τyropatina

Aυγά, γάλα, μέλι, πιπέρι.

Γάστρις

Αμύγδαλα, φουντούκια, καρύδια, σουσάμι, παπαρουνόσπορος, μέλι, μαύρο πιπέρι.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

ΣΤΟ E-MAIL: mkavroulakis@gmail.com ή στα τηλέφωνα 210 3252214 (11.00- 15:00) και 6970988908 (9:00-15:00 – 18:00 – 21:00)

TΙΜΗ: 25 ευρώ ανά άτομο (τα μέλη του ΣΕΑ κατόπιν συνεννόησης)

Εξαιτίας του περιορισμένου αριθμού θέσεων η συμμετοχή είναι δυνατή μόνο μετά από κράτηση.