Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Όσα θέλετε να μάθετε για τα μοναδικά κρασιά της Ριόχα στην Ισπανία

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET διηγείται στον Παναγιώτη Ορφανίδη το ταξίδι της στη Ριόχα και την επίσκεψή της στα οινοποιεία της Rioja Alta.

Πρώτη στάση το Logrono η πρωτεύουσα της Ριόχα, με τα αμέτρητα tapas bar και μονοπάτι της διαδρομής για το Santiago de Compostella. Κρασιά και Ισπανικοί μεζέδες είναι μια αξέχαστη εμπειρία.

 

Δεύτερη στάση το Haro η σημαντική πόλη της Rioja Alta. Μαθαίνουμε για τις τρεις περιοχές της Ριόχα τη γεωφυσική της θέση τις ποικιλίες της περιοχής και το σύστημα ωρίμασης των κρασιών. 

 

Μαθαίνουμε για τα προβλήματα που συναντούν οι παραγωγοί, τι κινήσεις κάνουν για να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή και πως έχει αλλάξει το κρασί η αύξηση της θερμοκρασίας. 

 

Τέλος, ο Fernando Goy, export manager του γκρουπ της Rioja Alta, στέλνει το δικό του μήνυμα λέγοντάς πως μας περιμένει στη Ριόχα.

Αν σας αρέσουν τα podcasts της σειράς Το κρασί με απλά λόγια, εγγραφείτε πατώντας τα κάτωθι εικονίδια.