Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Μετά τα μαύρα ρούχα στις Χρυσές Σφαίρες, αποφασίστηκε η «κίνηση διαμαρτυρίας» για τα Βραβεία Γκράμι

Θα κάνουν κάτι αντίστοιχο με τα μαύρα ρούχα υπέρ του κινήματος #TimesUp για την σεξουαλική παρενόχληση

Μετά τα μαύρα ρούχα στις Χρυσές Σφαίρες, αποφασίστηκε η «κίνηση διαμαρτυρίας» για τα Βραβεία Γκράμι

Σε μια κίνηση διαμαρτυρίας κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης, όπως εκείνη στις Χρυσές Σφαίρες όπου οι καλεσμένοι εμφανίστηκαν με μαύρα ρούχα, αποφασίστηκε στην απονομή των βραβείων Γκράμι όσοι παραβρεθούν να φορέσουν ένα λευκό τριαντάφυλλο.

Μουσικοί όπως οι Kelly Clarkson, Dua Lipa, Rita Ora και Halsey, που εκφώνησαν συγκινητικές ομιλίες στο Women's March, έχουν ήδη επιβεβαιώσει πως σκοπεύουν να συμμετέχουν στο «κίνημα του λευκού τριαντάφυλλου» για να υποστηρίξουν με τη σειρά τους το #TimesUp. 

Η επιλογή των τριαντάφυλλων έγινε επειδή θεωρείται πως συμβολίζουν την αντίσταση, τις Σουφραζέτες που φορούσαν λευκά και την Χίλαρι Κλίντον που προτιμά το συγκεκριμένο χρώμα.

Οι Meg Harkins και Karen Rait, στελέχη των Roc Nation και Interscope, σκέφτηκαν την ιδέα με τα τριαντάφυλλα όταν συνειδητοποίησαν πως δεν υπήρχε κανένα ενωτικό σχέδιο όπως αυτό στις Χρυσές Σφαίρες. «Πρέπει να βεβαιωθούμε πως αν υπάρχει κάποιος που νιώθει ότι υφίσταται διακρίσεις και δεν αισθάνεται ασφαλής στον εργασιακό του χώρο, θα έχει ανθρώπους να τον στηρίξουν», σχολίασε η Meg Harkins. 

Για τον σκοπό έχει συγκροτηθεί μια ομάδα 15 γυναικών, ανάμεσά τους και μέλη του κινήματος #TimesUp, που ονομάζεται «Voices in Entertainment» ώστε να οργανώσει την προσπάθεια.