Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

«Νοικιάστε» τον Ντέιβιντ Χάσελχοφ για 500 δολάρια

Οι δημιουργοί της πλατφόρμας Cameo συνειδητοποίησαν πως «η selfie είναι το νέο αυτόγραφο»

«Νοικιάστε» τον Ντέιβιντ Χάσελχοφ για 500 δολάρια

Πάνω από 40.000 διάσημοι συμμετέχουν πλέον στην πλατφόρμα Cameo που δημιουργήθηκε πριν από πέντε χρόνια και μέσω της οποίας οι χρήστες λαμβάνουν εξατομικευμένα βίντεο από τους αγαπημένους τους σταρ.

Η αξία της πλατφόρμας πρόσφατα ξεπέρασε το 1 δισεκ. δολάρια, με την πανδημία του κορωνοϊού να εκτοξεύει την επιτυχία της καθώς πολλοί αστέρες του Hollywood έμειναν χωρίς δουλειά. Τα ποσά που οι χρήστες καλούνται να πληρώσουν για ένα βίντεο ποικίλουν από μονοψήφιο αριθμό δολαρίων έως 2.500, που ζητούσε πέρυσι τον Μάρτιο η Κάιτλιν Τζένερ - η οποία όμως δεν εμφανίζεται διαθέσιμη.

Με 500 δολάρια μπορούν να έχουν ένα βίντεο με την τραγουδίστρια Γλόρια Γκέινορ, ενώ το ίδιο ποσό ζητάει και ο ηθοποιός Ντέιβιντ Χάσελχοφ.

Οι χρήστες του Cameo απευθύνονται στην πλατφόρμα καθώς αναζητούν ένα πρωτότυπο δώρο για κάποιο αγαπημένο τους πρόσωπο που έχει γενέθλια, όμως κάποιοι έχουν ζητήσει βίντεο ακόμα και για να χωρίσουν.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά το Cameo αμείβεται με το 25% του ποσού ενώ ο δημιουργός του βίντεο λαμβάνει το 75%. Η πλατφόρμα δημιουργήθηκε το 2016 από τους Steven Galanis, Martin Blencowe, και Devon Spinnler Townsend. Όπως αποκάλυψε πρόσφατα ο Galanis, πρώην εργαζόμενος στην LinkedIn, μιλώντας στο Axios, μέσω του Cameo έχουν γυριστεί μέχρι στιγμής πάνω από 2,5 εκατ. βίντεο, με τον τζίρο της εταιρείας να φτάνει πέρυσι τα 100 εκατ. δολάρια.

Πώς γεννήθηκε η ιδέα 

Η ιδέα για τη δημιουργία του Cameo γεννήθηκε στην κηδεία της γιαγιάς του Galanis. Ο Martin Blencowe, ατζέντης του NFL και μετέπειτα συνιδρυτής της Cameo, είχε ταξιδέψει αεροπορικώς για να παραστεί στην κηδεία στο Σικάγο. Όταν έδειξε στον Galanis το βίντεο που είχε γυρίσει ένας αθλητής του NFL για να συγχαρεί ένα στέλεχος της Nike που είχε μόλις γίνει πατέρας, εκείνος αμέσως εντόπισε μία επιχειρηματική ευκαιρία. Σύντομα οι δημιουργοί της πλατφόρμας συνειδητοποίησαν πως «η selfie είναι το νέο αυτόγραφο». 

Πλέον, όπως ανακάλυψε ο μεγαλωμένος στο Σικάγο Galanis, στόχος είναι, μέσα στους επόμενους 18 έως 36 μήνες, η εισαγωγή του Cameo στο χρηματιστήριο. Σημειώνεται ότι τον Ιούλιο του 2020 παρουσιάστηκε το Promotional Cameos μία premium υπηρεσία που αφορά εταιρείες. 

Ευπρόσδεκτος ο Τραμπ 

Το Cameo έχει χρησιμοποιηθεί και για χρηματοδότηση πολιτικών με τον Galanis να ξεκαθαρίζει πως η πλατφόρμα δεν σκοπεύει να επεκταθεί εκεί. «Νομίζω πως το Cameo είναι ένα μέρος για γέλια. Ένα μέρος για διασκέδαση», δήλωσε στο Axios διευκρινίζοντας ωστόσο, μετά από σχετική ερώτηση, πως ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ευπρόσδεκτος στην πλατφόρμα καθώς δεν έχει κάνει κάτι που να παραβιάζει τους όρους χρήσης.

Ο Τραμπ άλλωστε δεν είχε συμμετοχή στο Cameo ώστε να εκδιωχθεί από εκεί μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο των περασμένο Ιανουάριο. 

Με πληροφορίες από CNBC/Axios