Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

«Δεν μου αρέσει η λέξη ιδιοφυΐα» - Το 12χρονο αγόρι από το Μεξικό που ξεκινάει σπουδές στο πανεπιστήμιο

Ο Κάρλος Αντόνιο Σανταμαρία Ντίαζ αρίστευσε στις εισαγωγικές εξετάσεις και τη Δευτέρα θα γίνει ο νεαρότερος σε ηλικία φοιτητής ενός εκ των καλύτερων πανεπιστημίων της χώρας

«Δεν μου αρέσει η λέξη ιδιοφυΐα» - Το 12χρονο αγόρι από το Μεξικό που ξεκινάει σπουδές στο πανεπιστήμιο

Ένα 12χρονο αγόρι από το Μεξικό έγινε δεκτό στο τμήμα της Βιοϊατρική Φυσικής του πανεπιστημίου UNAM (Εθνικό Ανεξάρτητο Πανεπιστήμιο Μεξικού), από τα κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, όπου και θα ξεκινήσει τις σπουδές του την ερχόμενη Δευτέρα. 

Ο Κάρλος Αντόνιο Σανταμαρία Ντίαζ (Carlos Antonio Santamaria Diaz) θα γίνει έτσι ο νεαρότερος σε ηλικία φοιτητής του πανεπιστημίου, επίτευγμα που είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό όχι μόνο αν αναλογιστεί κανείς την ηλικία του αλλά και το γεγονός ότι το σκορ του στις εισαγωγικές εξετάσεις ήταν 105 στα 109.

Το νεαρό αγόρι, το οποίο κατάγεται από την πόλη Κουερναβάκα, 90 χλμ. από το Μέξικο Σίτι - συμμετέχει σε μαθήματα του πανεπιστημίου ήδη από το 2015, δηλαδή όταν ήταν 9 ετών, μελετώντας τομείς όπως η Αναλυτική Χημεία, η Βιοχημεία και η Μοριακή Βιολογία. 

Όπως είναι αναμενόμενο ο Ντίαζ πέρασε γρήγορα τόσο από την πρωτοβάθμια όσο και από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Στο μέλλον θα ήθελε να ασχοληθεί με το πεδίο της αναγέννησης κυττάρων και τη θεραπεία ασθενειών. 

Ο ίδιος, ωστόσο, δεν θεωρεί τον εαυτό του ιδιοφυΐα. «Δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ αυτή τη λέξη».

Ερωτηθείς για το αν έχει νιώσει ποτέ απομονωμένος λόγω της ευφυίας του, το απορρίπτει. «Η αλήθεια είναι, όχι, νιώθω ότι το πανεπιστήμιο μου έχει φερθεί πολύ καλά, ιδιαίτερα το τμήμα Χημείας». 

Ο ίδιος αφιερώνει όσα έχει καταφέρει μέχρι στιγμής στους γονείς του. «Έχουν κάνει για μένα πολλά περισσότερα απ' ότι εγώ γι αυτούς, έχουν προετοιμάσει τα πάντα και έτσι το μόνο που έχω να κάνω είναι να διαβάζω και να περνάω τις εξετάσεις».

Το πανεπιστήμιο ανέφερε ότι ο Κάρλος δεν πρόκειται να έχει διαφορετική μεταχείριση από τους άλλους μαθητές, ούτε ειδικά προνόμια. 

 

Με πληροφορίες από ABC News και Stuff